Balıklar, taze besinleri daha çok severler. Özellikle hızlı ve sağlıklı büyümeleri bakımdan da taze olması önemlidir. Ayrıca balıkların en sevdiği besinler karides ve solucan olmaktadır. Bu besinlerin ara sıra kuru yem yerine verilmesi önemlidir.
Toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt ise kullanılan diğer yem çeşitleridir.
Balık tutarken kullanılan malzemeler aşağıdaki gibidir. Bunlar; Olta kamışı, yemler, olta misinası, misina makası, olta iğnesi, şamandıra ve tercihe göre ağ, olta, zıpkın ve de kayık gerekli olmaktadır.
Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır. İstavrit, tırsi gibi ufak balıklar için ortalama 10 iğneli bir çapari yeterli olurken, büyük balık yakalamak için en ideal yöntem sırtı çekmektir.
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11'e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15'den 21'e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
İlgili 35 soru bulundu
Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
Balıklar genelde yağlı eti severler bu yüzden yemlik balıklar sardalya gibi yağlı balıklardan seçilir. Bunun için benim tavsiyem tavuğun butlarını kullanmanız. Tavuğun göğüs eti de iş görüyor ancak yağsız olduğu için tavuk butu balık yakalama konusunda daha başarılı sonuçlar verir.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Oltaya balık geldiği misinanın suya doğru çekilme eğilimiyle anlaşılır. Bu eylem arttığın da balığın oltaya yakalandığı tahmin edilmelidir. Bu etki kuvveti hissedildiğinde uygun hareketlerle olta yukarıya doğru çekilir ve balık avlanır.
Yem olarak çimçim karides, yanıç ve tavuk ideal yemler arasında. Bunların yanında sardalya, kalamar gibi yemleri kullanmak isteyebilirsiniz.
Evde balık yemi yoksa balığa ne verilir ? Otçul ve hepçil balıklara marul, kıvırcık, kabak, lahana, havuç, brokoli ve bezelye gibi sebzeler kısa süre haşlanıp yumuşatıldıktan sonra verilebilir. Etçil balıklar içinse canlı ya da dondurulmuş kan kurdu ve artemia düşünülebilir.
Mısır'da balık tutarken avlanacak çok balık var . Orfozlar , altı lekeli hindiler, imparatorlar , çipura , papağan balığı , bir dizi resif balığı, mercan alabalığı ve İspanyol uskumru içerir.
Sazan avlarımızın vazgeçilmez aroması balık ve sarımsak. Kendine özgü kokusu ile balıkları cazibesi içerisine alan balık ve sarımsak aromalı boililer sazan avlarında başarı oranını arttırmakta.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Levrek Balığı Avlama
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
Tavuk ciğeri ile tatlisuda perch , yayın, denizde izmarit , kefal , kaya balığı , gelincik yakalanabilir.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
Oldukça lezzetli bir tada sahip olan sazan balıklarını kolayca yakalamak için solucanlar, mısırları ve minnowları tercih edebilirsiniz.
Balık etleri: Iskartaya çıkarılan balıklar yada daha önce avlanan ve yem olarak ayrılan balıkların etleri, uygun boyutlarda ve biçimlerde oltaların ucuna bağlanarak büyük balıkların avlanmasında kullanılabilir. Sardalya, istavrit, izmarit gibi balıklar bu tür avlanma için iyi bir seçenektir.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
Yem olarak sardalye bağırsağı,ıslatılmış ve elimizde parmak uçlarımızla inceltilmiş minik bir ekmek parçası yeterlidir.Unutmayalım ki kefal balığı didikleyicidir,sert vuruşlarla yemi tek hamlede yutabilen özelliğe sahip olmadığı için avı oldukça güçtür.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Eğer büyük Sazan gibi tatlısu balıklarını avlayacaksak genellikle dip oltası ile atarı 75-150gr civarında olan sağlam ve boyu 300-350cm civarında olan kamışları tercih edebiliriz. Yayın gibi çok daha büyük balıklara ise daha güçlü atarı olan ve genelliklede dolgu parçalı kamışları kullanmak daha doğru olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri