Bir tencereye biberiye, defne yaprağı, portakal, limon, mandalina kabukları ve su ekleyerek kısık ateşte kaynatın. Bir süre sonra tencereden çıkan buhar ve kokular tüm odalara yayılarak balık kokusunu ortadan kaldırır.
Tavaya 4-5 Dilim Limon Koyun.
Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.
Balığı kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatırsanız kokuyu alacaktır. Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın.
Tavanızdan balık kokusunu gidermek için güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra mısır ununu ince bir tabaka olacak şekilde tavanın yüzeyine dökün. Yanmayacak kadar ocakta tutun. Ocaktan alıp mısır ununu temizleyin. Bu yöntem ile tavada kesinlikle balık kokusu kalmıyor.
Balık kızarttıktan sonra bir tencere dolusu suya sirke katarak kaynatmaya başlayınız. Sirkeli su kaynarken hoş bir koku vermek için limon suyu da sıkabilirsiniz. Eğer limon yok ise defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfilde ekleyebilirsiniz. Bu mutfaktaki balık kokusu yerine güzel bir koku etrafa yayacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
YUMUŞATICIYI CEZVEDE KAYNATIN
Evde kalıcı güzel koku istiyorsanız çözümü yumuşatıcı kaynatmak. Evinizde bu iş için ayırdığınız bir cezve ile cezvenin yarısını yumuşatıcı doldurarak kaynatabilir, ardından buharlaşan ve havaya karışan yumuşatıcı ile evin dört bir yanı misler gibi kokabilir.
Bu keskin balık kokusuna, doğal olarak balıkta bulunan trimetilamin oksidin (TMAO) bir ürünü olan trimetilamin (TMA) neden olur. Özellikle tuzlu su balıkları yakalanıp öldürüldüğünde, vücutlarındaki bakteri ve enzimler TMAO'yu TMA'ya dönüştürdüğü için bu koku ortaya çıkar.
Bir tencereye biberiye, defne yaprağı, portakal, limon, mandalina kabukları ve su ekleyerek kısık ateşte kaynatın. Bir süre sonra tencereden çıkan buhar ve kokular tüm odalara yayılarak balık kokusunu ortadan kaldırır.
Balık pişirdikten sonra geniş olan bir kabın içine su, sirke veya limon suyu, defne yaprağı, karanfil ve çubuk tarçın koyup bu karışımı kaynatabilirsiniz. Ortaya çıkan bu karışımın kaynaması ile birlikte ortaya çok hoş olan bir koku yayılı ve balık kokusunun önüne geçilir.
Sonra mısır ununa buluyoruz ama öncesinde tuzluyoruz sonra granit tavanın içine 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı bir kaşık da zeytinyağı koyuyoruz ve tavanın her yerine yağı yayıyoruz az yağ koyacağız, balıkları tek tek dizip arkalı önlü pişiriyoruz. Çok güzel kızarıyor aynı anda yumuşak oluyor, afiyet olsun.
Bir tencere içine biraz su, sirke ve bir limonun suyunu ekleyerek yemek yaptıktan sonra bu karışımı ocak üstünde kaynatın. Evdeki kokuların hızlıca geçtiğini göreceksiniz. Özellikle balık yaptıktan sonra en çok kullanılan yöntemlerden biri de limon kabuğu yakmak.
Eğer satın almak istediğiniz balıkta ekşi bir koku hissederseniz bu balığın bayat olduğunu haber verir. Taze balık nasıl belli olur sorusunun cevabı en net şekilde kokuda gizlidir. Taze balık deniz ve yosun kokar. Balık seçerken ekşi ve asitli kokudan uzak olan balıkları seçmelisiniz.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Diğer yandan balık kızarttıktan sonra da bir tencerede su, sirke ya da limon suyu ve hoş koku vermek için kendi zevkinize göre tarçın, karanfil, adaçayı, vanilya gibi sevdiğiniz şeyler ekleyerek kokuyu bastırabilirsiniz.
- Balığı, ister kızartırken ister mangalda ya da fırında yaparken mutfağın bir köşesine kokulu mum koyup yakabilirsiniz. - Balık kızartma işlemi bittikten sonra suyun içine bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımın içine vanilya, çubuk tarçın, karanfil, sirke ve defne yaprağı ekleyip kaynatabilirsiniz.
Ellerinizi limon suyu ya da sirke ile ovalamak balık kokusunu girebileceğiniz en etkili yöntemlerden biridir. Diş macunu: Balıkla işiniz bittikten sonra ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın. Daha sonra küçük bir miktar diş macunu ile ovalayın ve durulayın. Ellerinize sinen kokuyu büyük oranda yok olacaktır.
Mutfaklarda sık sık kullanılan sirke ve limon, kızartma kokusunu giderme konusunda da oldukça başarılıdır. Tencerenin içerisine bir bardak su, yarım limon suyu ve yarım çay bardağı sirke koyarak kaynatın. Bu yöntemi hem kızartma esnasında, hem de kızartma işleminden hemen sonra uygulayabilirsiniz.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Yıkamayı daha etkili hale getirmek için, toza bir miktar limon suyu ekleyin ve yumuşatıcıhangi hoş bir aroma vardır. Önemli! Soda, kokuyu mükemmel şekilde emen bir araçtır. Alternatif olarak, çamaşır tozu yerine basitçe kullanabilirsiniz.
Koku: Pişmiş somon lezzetli ve hafif bir kokuya sahiptir. Eğer pişirirken keskin ve ekşi bir koku geliyorsa, somon bozulmuş demektir.
Fırın tepsisine yerleştireceğiniz yanmaz kâğıdı yağlayıp balığınızı koyduğunuzda hem daha lezzetli pişmekte hem de tek parça halinde servis imkânı bulunmaktadır. Ayrıca yağmaz kâğıdın içerisine levrek, çipura, lüfer, çinekop gibi balıkları yerleştirip pişirdiğinizde zaten yapışma probleminiz ortadan kalkmış olacaktır.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Vajinadan balık kokusunun gelmesinin nedeni gardnerella enfeksiyonudur. Gardnerella enfeksiyonun diğer adı bakteriyel vajinosisdir. Bakteriyel vajinosis vajen florası bozulduğunda ortaya çıkar. Cinsel ilişki sırasında veya normal zamanda vajinadan kokmuş balık kokusuna benzer koku gelir.
O balıksı koku; amonyak, kükürt bileşikleri ve proteinlerdeki aminoasitlerin bozulmasıyla oluşan, amin denilen kimyasallar gibi ayrışan ürünlerden gelir. Bu kimyasalların kokusu balık yenilemeyecek kadar bozulmadan önce ortaya çıkar. Yani biraz balıksı kokan balık yenilmeyecek kadar kötü değildir.
Balıkların sarımsak kokusuna bayıldığı biliniyor. Bu yüzden sarımsak kokulu balık yemleri ile daha çok balık yakalayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri