Taze hamsi buharla kurutulup değirmenden geçirilir, yağı alındıktan sonra yüksek protein değerlerine sahip balık unu olarak kullanıma hazır hale getirilir. Zengin besin içeriği nedeniyle çiftlik hayvanları, kanatlı ve balık yemi rasyonlarının en önemli ham maddesidir ve çoğunlukla yem sanayiinde kullanılır.
Balık kızgın yağa yavaşça dizilmeli
Fevzi Çimşit, mısır unu kullanımına da değinerek, "Balığımızı mısır ununa bulamadan önce unu mutlaka kontrol etmeliyiz. Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır.
Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz. Üzerine sıcakken yarım limonun suyunu gezdiriyoruz servise hazır.
Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz.
Mısır unu yerine kullanılabilecek pek çok kıvam arttırıcı madde vardır. Beyaz un, pirinç unu, mısır nişastası, tapyoka unu, guar zamkı ve sorgum unu, koyulaştırıcı maddeler için birinci sınıf çözümlerdir.
İlgili 18 soru bulundu
Palamut gibi büyük balıkları kızartarak pişirecekseniz öncesinde dilimlemeyi ihmal etmeyin. Daha sonra balıkları una ya da galeta ununa buladığınızda hem daha lezzetli olur hem de yapışmazlar. Kızartma aşamasında yağın iyice ısındığından da emin olmalısınız. Yağ çok sıcak olmazsa balıklarınız yağ çeker.
Evet mısır unu yerine normal un kullanabilirsiniz.
Suyu süzülen balıklar tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanarak kızartılır. Beyaz etli balıklar unlanmadan önce süte, küçük ve siyah etli balıklar da biraya batırılırsa çıtır çıtır olurlar.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimizin üzerine balıklarımızı koyup tuzumuzu ve sıvı yağımızı gezdirelim. Düzenli bir şekilde dizelim. Üzerine para şeklinde dilimlediğimiz balıklarımızı dizelim. 200° fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyetle yiyelim.
Balıkları yıkayıp suyunu tamamen süzdükten sonra, biraz yağlayıp ardından unlayabilirsiniz. Bu sayede daha az yağ çekerler. Balıkları tavaya koymadan önce yağı iyice kızdırın. Kızgın olmayan yağa erkenden bırakılan balıklar daha çok yağ çeker.
Kolay bulabildiğimiz bu lezzetli balığı, klasik bir tava tarzında pişirmesek olmazdı.Her balığın en lezzetli haline büründüğü bu pişirme tekniğini tüm balıklarınıza kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz mısır unu, beyaz un ve kızartmak için sıvı yağ!
- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. - Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor.
Pek çok insan mısır unu ve mısır nişastasının aynı şeyler olduğunu varsayıyor. Benzer profilleri vardır, ancak mısır unu bütün çekirdekten yapılırken mısır nişastası çekirdeğin nişastalı kısmından elde edilir.
Söke Sarı Sert Buğday Unu, durum buğdayının (makarnalık buğday) öğütülmesiyle elde edilir. Ekmek çeşitleri ve tatlı yapımı için idealdir. Ürüne kendi rengini veren Söke Sarı Sert Buğday Unu ile istenilen kalitede ve birbirinden lezzetli alaşehir ekmeği ve halka tatlısı gibi ürünler yapabilirsiniz.
Sert, yüksek proteinli buğday çeşitlerinden yapılan unlara güçlü un denir. Daha yüksek glüten içeriklerine sahiptirler. Daha yumuşak, düşük proteinli buğdaylardan yapılan unlara zayıf un denir ve glüten daha düşüktür.
Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balık, temizlenip iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır.
Kolay bulabildiğimiz bu lezzetli balığı, klasik bir tava tarzında pişirmesek olmazdı.Her balığın en lezzetli haline büründüğü bu pişirme tekniğini tüm balıklarınıza kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz mısır unu, beyaz un ve kızartmak için sıvı yağ!
Galeta unu, ekmeğin kabuğunun öğütülmesi ile elde edilir. Et ve balık ürünlerini kaplayarak kızartılmasında kullanılabilir veya köfte yapımında kullanılabilir.
Balığı marine etmek için sirke, şarap gibi mayalanmış asidik malzemeler veya limon suyu zeytinyağı, baharat ya da aromalı otlarla karıştırılabilir. Ayrıca süt, sulandırılmış tarhana, yoğurt, soğan sarımsak ve kereviz yaprağı ya da tozu da marine etme işlemi için kullanılabilir.
Pişirirken balığı kurutmamak önemlidir. Mangal ateşinde yapmayı düşünüyorsanız ateşin ayarı da önemlidir. Kömür kullanıyorsanız pişirmeye başlamadan yaklaşık yarım saat öncesinde mangalınızı yakmalısınız. Izgarada pişirilecek olan balık soğuk olduğu takdirde, pişirme süresi uzar ve tadı daha lezzetli olur.
Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler. Ayrıca bu karbonatlı suyu pişirme işleminden sonra tavayı yıkamak için de kullanabilirsiniz. Tavanızda balık kokusundan eser kalmaz.
Buğday unu ya da beyaz un yerine kullanılabilir ve sağlık için de tercih edilebilir. Vegan beslenme çeşidinde protein ihtiyacını karşılamak için mısır unu tüketilebilir. Protein için güçlü bir alternatif olan mısır unu ile günlük protein ihtiyacı karşılanabilir.
Mısır unu - Artvin
Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
Mısır unu da vücudu toksinlerden arındırmak için iyi bir seçenektir. Mısır unu, içeriğindeki faydalı vitaminler sayesinde antioksidan görevini görerek vücudun temizlenmesine yardımcı olur. Mısır unu, cilt için faydalı olan birçok vitamini bünyesinde barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri