1 limonun suyu, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve biberiye bir kapta karıştırın. Marine etmek istediğiniz deniz ürünlerini, karışımın içerisine alın ve her tarafının sosa bulanmasını sağlayın. Bir süre dinlendirdikten sonra pişirebilirsiniz.
Sütle marine: Beyaz etli balık tarifleri için uygundur . I çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, I çay kaşığı kişniş,1 çay kaşığı kimyon, 3 diş ince doğranmış sarımsak çırpılarak balıklara yedirilir. Sirke/Soya sosuyla marine: Siyah etli balıklar için kullanılması tavsiye edilir.
Neredeyse tüm balık tarifleriyle kullanabileceğiniz, özellikle beyaz etli balıklara çok yakışacak bu marinasyon sosu için: 1 çay bardağı zeytinyağı, I limonun taze sıkılmış suyu, 1 yemek kaşığı kadar taze kekik, 2 diş rendelenmiş sarımsağı karıştırmanız ve güzelce temizlediğiniz taze balıkları bu karışımla güzelce ...
Hoş bir aroma katacağına emin olabilirsiniz. Bu zamana kadar et, tavuk ve pizza gibi hamur işlerinde kullanılan kekik, şimdi de balıklara lezzet vermesi için kullanabilirsiniz. Zeytinyağıyla karıştırılmış kekik sos olarak balık tarafından çok güzel emilerek harika bir tat bırakacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
1 limonun suyu, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve biberiye bir kapta karıştırın. Marine etmek istediğiniz deniz ürünlerini, karışımın içerisine alın ve her tarafının sosa bulanmasını sağlayın. Bir süre dinlendirdikten sonra pişirebilirsiniz.
Balık Marine Etmenin Püf Noktaları
Sosta kullanılan malzemeler yoğun olmamalı yoğun olursa balığın kendi kokusu ve lezzeti kaybolur o yüzden tadını bastırmamak gerekir. Ufak balıklar en fazla 35-45 dakika marine edilmeli. Yapısı kalın ve pullu olan balıklar ise en fazla 1-2 saat marine edilmelidir.
Balığı ızgaraya atmadan önce, kâğıt havlu ile kurulayın, sonrasında tuz, karabiber ve çiçek yağı karışımına bulayın ve fazlasını süzdürün. Böylece balık ızgaraya yapışmaz, iyi kızarır ve daha lezzetli olur.
Ekmek ve cevizleri sos kabına aldıktan sonra; üzerine zeytinyağı, yoğurt, dereotu, sarımsak ve limon suyu ilave edin. Sosu karıştırdıktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Balık, ızgara, kızartma, sığ kızartma, fırında, rosto ve sote yöntemleriyle pişirilebilir. Izgara: İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir.
Kırmızı et terbiyesi için yayvan bir kaba zeytinyağı, süt, rendelenen soğanın suyu, havanda ezdiğimiz sarımsak, kekik, pul biber, kimyon, karabiber ve tuz ekledikten sonra etlerimizi içine yerleştirelim. Belirli bir süre boyunca ( en az 2 saat ) ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletelim.
Hamsiler kılçıkları çıkacak şekilde ayıklanır yıkanır ve süzgeçte süzdürülür. Daha sonra tuz kekik karabiber arzu ettiğiniz miktarda eklenir. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsak eklenir ve balıklar harmanlanır. Üzeri streçler kapatılıp buzdolabında 4 saat kadar marine edilmesi beklenir.
Gerekli malzemeler şöyle: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.
* Sarımsak-balık
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan Sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
Salçayı, tuzu ve baharatları iyice karıştırın. Balıkları yıkayıp süzdürün ve bu sosu her yerine yedirin. Kalan sosu da üzerine dökün ve en az 2 saat sosunu çekmesini bekleyin. 180 derecede fırında, kızarana kadar pişirin.
Üreme mevsimi dışında avlanan balıkların dokularındaki su oranı daha azdır ve bu sayede daha az tuz kullanılarak daha uzun süre saklama koşulları elde edilebilir. Doğru tuzlama yöntemleriyle uzun süre bozulmadan kalan inci kefalinin yöre halkının beslenmesinde önemli bir yeri vardır.
Sarımsakların kabuğunu soyup ezelim sıkılmış limonu üzerine ekleyelim. Daha sonra zeytinyağı ve tuzu da ekleyip bir kavanozda iyice çalkalayalım. Sarımsak severler için enfes bir sos normal balığın üstüne limon döktüğümüz gibi bu sosu dökelim. Levrek de enfes oldu afiyet olsun.
Taze olduğu sürece süt ürünleri ve balığın birlikte tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur."
Limonu balığa da sıkabilirsiniz. Limonun içerisindeki antioksidanlar ve C vitamini balıktaki Omega-3 yağ asidinin vücutta kullanımını artırır. Balığın kalsiyum oranından yararlanmak isteyenler ise yanında roka yemeyi tercih etmemelidir.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
sudan çıkınca solungaçlar birbirine yapışarak, gaz alışverişi olan yüzey alanını nerdeyse tamamen sıfırlar. ve balıklar havasızlıktan, yani boğularak ölür. varlık içinde bulundukları şeyin.
Temizlenmiş levrek filetosunu cam bir kaseye koyun. Üzerine bolca tuzu (yenilebilecek miktar olmasına dikkat edin), limon suyu, kişniş tohumu, tane karabiber, doğranmış soğanı ekleyin. Balığı bu karışımla iyice harmanlayı. Üzerine bolca zeytinyağını da ekleyin ve kapağını kapatıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Balıklar genellikle oda sıcaklığında (20 C) 24 saat süre ile tazeliklerinden bir şey kaybetmeden durabilirler. Bu kış ayları için geçerli olup yaz aylarında klimasız yerlerde bu süre oldukça kısalır. Eğer bu süre 24 saati geçecekse muhakkak temizlenip buzdolabına konulmalıdır.
Balıklar kış aylarında oda sıcaklığında yaklaşık bir gün tazeliklerini koruyabilir. Eğer daha uzun süre muhafaza edilecekse muhakkak temizlenip buzdolabına konulmalıdır. Buzdolabının +5 derecelik bölmesinde 3 güne kadar balıklarınızı saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri