Penguen Gıda tüm ürünlerinde olduğu gibi Lütenitsa'da da %100 katkısız ve koruyucusuz üretim yapıyor. Balkan Sosu Lütenitsa et, köfte, tavuk, makarna yemeklerinin yanı sıra; sabah kahvaltılarında ekmek üzerinde veya tek başına yenirken, benzersiz lezzetiyle de Türk damak tadına hitap ediyor.
Ajvar, Balkan ülkelerinde sıkça yapılan, közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber, domates, soğan ve sarımsağın bir arada pişirilip, hazırlandığı kahvaltılık bir sostur. Ajvar sosu; makarna soslarında, ızgara et ve tavuk yemeklerinde ya da cips sosu olarak da kullanılır.
Lütenitsa – Balkan Sos, közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcanlı bir sos türü. Malzemeler arasında kapya ve acı biber, patlıcan, havuç, sarımsak, bitkisel yağ, şeker, tuz ve domates de var. Yöreden yöreye değişen çok çeşidi var. Bazıları sirke ilave ederken bazıları da ceviz ekliyor.
Çerkeslerin acıkası, bilinen adıyla acukayı acuka yapan tatlar onlar. Bir kavanoz acuka hazırlanır ve itinayla sürülür ekmek üzerine. Ballandıra ballandıra yenilir tek başına. Kahvaltı böylelikle kurtarılır.
İlgili 39 soru bulundu
Vejetaryen havyar olarak da anılan ajvar sos, Balkan mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri. Kökeninin Makedonya olduğu düşünülse de günümüzde tüm Balkan mutfak kültürüne mal edilmiş bir sos olduğunu söyleyebiliriz.
Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır.
Ajvar, Balkan ülkelerinin sıklıkla tükettiği, evlerde kış hazırlığı olarak hazırlanan közlenmiş patlıcan, kırmızı biber, domates, soğan ve sarımsağın lezzet kattığı bir tür kahvaltılık sos.
Özellikle Orta Doğu ve Asya mutfağında birçok tarifte kullanılıyor. Harissa sosa tadını tuzunu veren en önemli baharatlardan da biri. Harissa sosu; tüm et ve tavuk yemeklerinde, bazı balık etleriyle, makarna soslarıyla, sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Hatta ekmeğin üzerine sürüp sürüp afiyetle de yiyebilirsiniz.
Ayvar, Balkan ülkelerinde çok popüler olan ve genelde evde yapılan, közlenmiş patlıcanlı, hafif acı biberli, içinde domates salçası da olan bir tür kırmızı biber ezmesidir. Balkan topraklarında birçok milletin mutfağında görülen ortak tatlardan birisi olarak değerlendirilebilir.
Sadece kahvaltılarda değil, kırmızı et, tavuk ve makarna sosu hatta pizza sosu olarak bile kullanabilirsiniz onu.
-1-2 yemek kaşığı ile sıcak su eklenmelidir. Sosun hazırlanmasında sos kesilirse, karıştırılırken yavaş bir şekilde sıcak su eklenmeli ve kıvam tutana kadar hollandez sos karıştırılmalıdır.
Zeytin yağ, sirke, çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin. Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. AFİYET OLSUN…
Kırmızı biberler ayrı derin bir tencereye alınır ve hafif yağını salınca patlıcanlar eklenir. Ardından rendelenmiş havuçlarla birlikte kavrulup özdeşleştirilir. Kaynattığımız domates bu karışımla buluşturulur ve karıştırılıp ocaktan alınır.
Oldukça kolay malzemelerle, şipşak hazırlanan chimichurri sos, Arjantin'de kırmızı ete özel olarak yapılsa da aslında her türlü yemekle birlikte servis edilebilecek bir sos. İçindeki taze otların sirkeyle bir araya gelerek capcanlı rengini ve keskin tadını ortaya çıkarmasına şahit olacaksınız.
Kurutulmuş chili biberleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Arçelik Resital Doğrayıcı 'nın içine kavurduğunuz baharat karışımını, kurutulmuş chili biberi, sarımsakları, közlenmiş biberi, biber salçası, domates salçası ve zeytinyağını koyup, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Harissa sosunuz hazır.
Harissa, Kuzey Afrika orjinli bir sos olup ana malzemeleri arasında kavrulmuş kırmızı biber, Arnavut biberi, kurutulmuş domates, farklı acı biber çeşitleri, baharat ve taze otlar bulunmaktadır. Et, tavuk ve balık marinasyonlarında kullanılabileceği gibi, tek başına ekmeğe sürülerek de tüketilebilir.
Et ve tavuk yemeklerine çok yakışan Worcestershire sosu, hem marinelerde hem de yemek soslarında kullanılabilir. Özellikle ağır ağır pişen et yemeklerinde Worcestershire sosu muhteşem bir fark yaratabilir. Ayrıca salata ve sandviç soslarınızda da Worcestershire sosu kullanabilirsiniz.
Custard, Türkçe okunuşuyla “kastırd”; süt, krema ve yumurtanın karıştırılarak düşük ısıda pişirilmesiyle elde edilen muhallebi kıvamlı bir sos. Genellikle Fransız tatlılarında kullanılsa da aslında kökeni İngiliz mutfağına dayanıyor.
Roux (Meyane) Bağlayıcı, Kıvam Verici Sos
Roux yani meyane, helvaların ve farklı yemeklerin kıvamını ve tadının temelini oluşturan özel bir karışımdır. Meyanenin ana malzemesi tereyağı ve undur. Bu iki bileşen kavrularak roux elde edilir. Meyanenin özelleşmiş versiyonlarında tarife su ve süt de eklenebilmektedir.
arjantin'in milli sosu olarak bilinen, ancak arjantin'de hic de oyle yaygin olmayan bir tur izgara et sosudur.
Harissa (Mağrip Arapçası:هريسة) harīsa) Tunus kökenli bir biber salçasıdır. Ana malzemeleri kavrulmuş kırmızı biber, Bakluti biberi, Serrano biberi ve diğer acı biberler, baharat ve otlardır. Sarımsak macunu, kişniş tohumu, safran, gül veya kimyon ve ayrıca biraz sebze veya zeytinyağı sunumda kullanılır.
Tukaş Paprika Acı Biber Sosu, özenle seçilmiş malzemelerden üretilmiştir, güvenle ve afiyetle yiyebilirsiniz. Direkt olarak ekmeğe sürerek yiyebileceğiniz gibi farklı malzemelerle birleştirerek lezzetli soslar da elde edebilirsiniz. Tukaş Paprika Acı Sos, acı severler için idealdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri