Balıkesir İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu'nun 23.05.2023 tarihli ve 2023/1 sayılı Kararının 42. maddesinde sayılan mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kulla- nım alanlarına ancak kontrollü olarak girilebilecek ve bu alanlarda sadece ateşsiz olarak piknik yapılabilecektir." denildi.
Mesire alanı, genel olarak yerleşim birimlerinin yakınlarında bulunmakta olan doğal alanlar olarak ifade edilebilir. Mesire alanları çoğunlukla insanların boş vakitlerini değerlendirmek için tercih ettikleri alanlar olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda da dinlenmek ve eğlenmek için sıklıkla tercih edilmektedir.
Alınan karara göre İstanbul İl sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest.
İlgili 20 soru bulundu
2-6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. maddesinde yer alan hüküm uyarınca, orman alanları içerisinde 05.07.2023 tarihinden 30.09.2023 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılması yasaktır.
Madde-1) Her türlü ormanlık alanlarda; mangal, semaver vb. ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemeler sokulması, kullanılması yasaktır. Ancak Resmi Tescilli korunan alanlar ve piknik/mesire alanlarında kontrollü piknik yapılması serbesttir.
Florya Atatürk Ormanı, Avrupa Yakası piknik alanları içinde en çok tercih edilenler arasında kendine yer buluyor. İçinde yürüyüş, koşu ya da bisiklet turu yapmak mümkün oluyor. Çocuk oyun alanlarının da bulunduğu alanda mangal ya da semaver yakmak ise yasak, aklınızda bulunsun.
Belgrad ormanında mangal yakmak, orman statüsünde yer aldığı için yasak olacak.
SAHİLLERDE MANGAL YAKMAK YASAK MI? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda sahillerde mangal yakmak yasaktır.
PİKNİK VE MESİRE ALANLARI DIŞINDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDI
Bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.
Açıklamada; "İstanbul sınırları dahilinde piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir.
Getirilen düzenlemelerle, Mesire Yerleri Yönetmeliği'nde A, B, ve C tipi mesire yerleri ile şehir veya kent ormanı olarak adlandırılan D tipi mesire yerlerinin hiçbir işleme tabi tutulmaksızın “konaklamalı veya konaklamasız orman parkı” olarak adlandırılacağı düzenlenmektedir.
ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest.
Arabayla giriş 15 yaya girişi 5 TL arabadakiler için ayrıca ücret ödenmiyor.
"Bursa genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar ile Uludağ Milli Parkı da dahil bütün orman parklarında (resmi tescilli piknik-mesire alanları) mangal ve benzeri ateşli piknik yapılması 20 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır."
Belgrad Ormanı'nda mangal yasak mı diyecek olursanız cevabımız hayır. Burada piknik ve mangal yapmak serbest. Ormanda en çok tercih edilen yer Neşet Suyu.
Piknik alanları olarak tahsis edilen bölümlerde mangalınızı yapabilir, dilerseniz yağmur barınaklarının olduğu yerlerdeki barbeküleri kullanabilirsiniz. Ancak bir hazırlık yapmadan gitmek isterseniz restoranlardan ve büfelerden yiyeceklerinizi temin edebilir tüm zamanınızı dinlenerek geçirebilirsiniz.
Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı
Tabiat parkının piknik alanından piknik masaları bulunuyor ve mangal yakılmasına izin veriliyor.
2- FLORYA MENEKŞE PLAJI
Buraya gelen vatandaşlar istediği gibi güneşlenip yüzüyor veya piknikle beraber mangal yapabiliyor.
Çevre temizliği için Florya'daki Menekşe ve Yeşilköy'deki Çiroz plajı ile Bakırköy sahilinde mangal yakılmasını yasakladıklarını belirten Kaymakam Şahin, içki yasağının gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Özellikle hafta sonları büyük bir kalabalık bu plajlarda toplanıyor.
Gürpınar Sahil (Piri Reis Parkı) ayrıca sahilde mangal tabiki yasak...
Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, İç İşleri Bakanlığının 2023/5 sayılı genelgesi uyarınca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklanmıştır" denildi.
Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verme suçuna, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis verilebiliyor. Kasten orman yakmak suçundan ise 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 1000 günden 10 bin güne kadar adli para cezası uygulanabiliyor.
Aydın Valiliği'nin 2023/1 sayılı “Orman Yangınlarının Önleyici Tedbirler” konulu komisyon kararı çerçevesinde yasaklama kararlarına uymayan (girilmesi yasaklanan ormanlık alanlara girdiği, mangal yakarak piknik yaptığı tespit edilen) 29 kişiye 37 bin 555 TL idari yaptırım kararı uygulandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri