Çiğ olarak verilebilecek sebze ve meyveler; muz, bal kabağı, armut, elma, havuç, patates ve tatlı patatestir. Bunların hepsi balıklara küçük parçalara ayrılarak verilmelidir. Diğer çoğu sebzenin haşlanması gerekir.
Balıklar, taze besinleri daha çok severler. Özellikle hızlı ve sağlıklı büyümeleri bakımdan da taze olması önemlidir. Ayrıca balıkların en sevdiği besinler karides ve solucan olmaktadır. Bu besinlerin ara sıra kuru yem yerine verilmesi önemlidir.
Evlerde beslenen ve pet shoplardan alınan balıklara genellikle hazır ve kurutulmuş yemlerin verilmesi önerilir. Fakat bunun yanında balıklara canlı yem verilmek istenirse balıkların en sevdiklerin besinlerin şunlar olduğu unutulmamalıdır: Balıklar en fazla karides severler.
Yem haricinde daha çok sebze ve meyveler ile beslenebilir. Haftada birkaç defa hayvansal yemler verilebilir. Marul, ıspanak, kabak, havuç, brokoli, mısır, karnabahar, bal kabağı ve lahana gibi sebzeleri haşlayıp soğuttuktan sonra japon balıklarınıza verebilirsiniz.
Balıklar, deniz ve tatlı sularda yaşadığı için böcek lavraları ve küçük balıkları yiyerek yaşama tutunurlar. Ancak yeşil bitkiler, yosun ve salyangozlar da balıkların yediği besinler arasındadır. Balıklar için üretilen yemler de bu canlıların kurutulmasıyla elde edilir.
İlgili 20 soru bulundu
Bir aylıktan daha genç yavruların dışında balıklar, birkaç gün hatta birkaç hafta zarar görmeden aç kalabilirler. Yemlenmedikleri bu süre içinde, akvaryumda kalmış artıklar, yosunlar ve vücut rezervleriyle idare edebilirler.
Lepistes hangi sebzeleri yer ? Lepistes balıkları kabak, ıspanak, karnabahar, salatalık, havuç, bezelye, brokoli, mısır, patates ve lahana gibi sebzeler ile beslenebilir. Japon balıkları hangi sebzeleri yer ? Japon balıkları bezelye, marul, brokoli, karnabahar, bal kabağı, kabak, salatalık ve havuç ile beslenebilir.
Balıkların beslenmesi için günde 2 ya da 3 kez yem atmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşam yem atmanız en ideali ve sağlıklısıdır. Ancak yavru balıklar varsa, azar azar ve günde 3-4 defa beslenmesi gerekmektedir.
Özetle; evlerde zevk için tutulan balıklara sabah ve akşam olmak üzere 2 kez yem vermek yeterli olacaktır. Hatta günde 1 kez yemleme bile çoğu kez yeterli olur.
Genellikle avcılar, bu balıkları serpme yöntemi ile avlarlar. Özellikle de ciğer avlanma sırasında en fazla tercih edilen yöntem ise, balık yemidir. Bunun dışında darı, ekmek ve hamur gibi malzemelerde çay balığı avında sıkça kullanılır. Ama en çok ciğer kullanıldığında da yakalanabilirler.
Evet akvaryumda balık beslemek caizdir.
Çeşitli hayvan türlerinde beynin büyüklüğü ile ilgili bir araştırma yapan bilim adamları, lepistes gibi süs balıklarının sanılandan çok daha zeki olduğunu ortaya çıkardı. "Current Biology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre lepistesler (Poecilia reticulata), öğrenme ve sayma yeteneğine sahip.
Evet, balıklar da su içer. Balıklar tatlısularda ve tuzlu sularda yaşayanlar olarak ikiye ayrılır. Tuzlu sudaki tuz yoğunluğu balığın vücudundakine göre daha yüksektir. Bu nedenle balığın vücudundan dışarıya doğru bir su çıkışı olur.
Japon balıkları, şaşırtıcı bir şekilde insan gözünden çok daha fazla sayıda renk algılama özelliğine sahipler. Ultraviyole ışığı görebilme yeteneğine sahip japon balıkları, su altındayken evinize dair en küçük detayları bile görebiliyorlar.
İnsanlar denize girince, üşümelerinden kaynaklı olarak derideki gözenek ve tüyler daha belirgin olunca bu balıklar besin sanarak ısırma davranışı gösteriyorlar. Eğer deride yara varsa bu daha da ilgilerini çekebilir ve insana acı verebilir.
Evet, çoğunluğu aynen görüyor. Karada yaşayan canlılardan biraz farklı olarak, göz retinaları iki çeşit görme yeteneğine sahiptir. Bazı tür balıklar aynı anda bu iki özelliği birden taşır. Göz retinaları karanlık ve aydınlığa göre adapte olabilir.
Sz geldiğinizde köşede pısırık takılan balık cama saldırıyorsa fena halde aç demektir. Bunun dışında pek anlaşılmaz iyice acıktığı. Balıklarda tokluk hissi yok diye biliyorum hatta bazen japon balıkları fazla yemden şişerek öldüğünü biliyorum.
Uzun süre yaptığım gözlemler sonucunda her hobicininde farketmiş olacağı gibi balıklar doyduktan sora atılan yeme tenezzül etmiyorlar. Fakat ilk anda atılan yemlere büyük bir aç gözlülük ile saldırdıkları için ne kadar yedikleri umurlarında olmuyor.
Fazla yem verilirse balıklar yemleri yüzeyde yiyemeden dibe düşer ve böylece yere düşen yemleri bulmaları zorlaşır veya yemler bazı cisimlerin arasına girer.Orda durur ve bozulur üstünde bakteri mantar hibi canlılar ürer ve oradanda balığa hastalık olarak bulaşır.Bu yüzden dip çekimini aksatmamalıyız.İyi geceler.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Balıklara aşırı yem vermek balık ölümlerinin en başında gelen nedenlerden biridir. İster yensin ister yenmesin fazladan verilen yem suyun kirlenmesine neden olur. Ya balıklar fazla yem yediği için oluşturdukları dışkı artar ya da yenmeyen yemler suda çözünerek kirliliğe neden olur.
Uzmanların balıkların yüzdüğü akvaryumdaki suyun sıcaklığını artırınca balıkların yavaşladığını fakat suya morfin ya da aspirin eklenmesi durumunda balıkların daha rahat hareket ettikleri belirtildi. Bilim insanları, balıklarda aynı insanlarda olduğu gibi acıyı hisseden sinir sistemleri olduğunu belirtti.
Japon balıkları; 6 ay boyunca her şeyi hatırlar ve bilir. Bununla beraber Japon balıklarının şaşırtan bir özelliği de sahibini tanımasıdır.
Salatalık çoğu balık için vazgeçilmez bir yem ve genelde cüce vatozlara verilir.Salatalığın iç-sulu kısımlarını yerler.Bir vida yada kurşun gibi bir ağırlıkla dibe batması sağlanabilir.Akvaryumda 3-4 saatten fazla bekletilmesi suyunuzu bozar. Kurşun canlılar için zararlıdır, kesinlikle kurşun kullanmayınız!!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri