Yarım taze limonun suyuna bir çay kaşığı organik bal ekleyin. Kaynattığınız bir kupa suya ilk sıcağının geçmesini bekledikten sonra limonlu ballı karışımı ekleyin. Limon içmek için fazla ekşiyle çeyrek limon da sıkabilirsiniz. Bu karışımı her sabah aç karna içmenin en az 9 faydası var.
Balın antiseptik etkisi midenin asit derecesini düşürür. Ballı su içmek kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler; böylelikle kabızlık, şişkinlik sorunlarına da iyi gelir. Ballı su içtiğinizde gaz, mide ağrısı ve yanması gibi problemlerinizin de geçtiğini görürsünüz.
Sabahları ballı ılık bir bardak su içmek sindirim sisteminizi iyileştirmeye yardım eder. Balın antiseptik etkisi midenizdeki asitlik derecesini hafifletir. Kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler ve kabızlık sorunu yaşamazsınız.
Bal ile limon yüksek oranda antioksidan içerir ve bu sayede vücut serbest radikaller ile savaşır. Aynı zamanda hastalıklara sebep olan toksinlerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Vücudu dinç tutar. Eğer düzenli olarak ballı limonlu su içerseniz vücudunuz zinde kalır ve daha dinç olur.
BAL TÜKETİMİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Önemli olan ballı suyu tüketirken ölçüsünü fazla kaçırmamaktır. Günde en fazla 2-3 su bardağı ballı ılık su içmelisiniz ve özellikle 1 su bardağı ılık suyun içine koyacağınız balın 1 tatlı kaşığını geçmemesine dikkat ediniz.
İlgili 41 soru bulundu
Bal şerbeti, bir bardak ılık, sıcak veya soğuk suya tercihinize göre hangisini seviyorsanız bir tatlı kaşığı ham bal eklenerek iyice karıştırılır. Karışımın içine birkaç damla limon eklenir. Dilenildiği zaman tüketilebilir. Yaz aylarında serinletici bir içecek olarak dolabınızda muhafaza edebilirsiniz.
Balın çaya, bitki çaylarına, sıcak suya katılması balın bozulmasına sebep olmaz. Balın bozulmasına ve değer kaybetmesine sebep olan etkiler daha uzun süreli sıcaklıklardır. Mesela keklere, tatlılara, koyarak ballla onları fırında ve ocakta pişirmek balın değer yitirmesine sebep olur.
Yarım taze limonun suyuna bir çay kaşığı organik bal ekleyin. Kaynattığınız bir kupa suya ilk sıcağının geçmesini bekledikten sonra limonlu ballı karışımı ekleyin. Limon içmek için fazla ekşiyle çeyrek limon da sıkabilirsiniz. Bu karışımı her sabah aç karna içmenin en az 9 faydası var.
Doğal bir anti bakteriyel olan bal, boğaz tahrişine neden olan bakterilerden kurtulma sürecini hızlandırır. Ayrıca su tutucu özelliği ile boğaz kuruluğunu alarak boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğü keser.
Çaya bal katıldığında fenolik madde içeriği ve antioksidan kapasite ölçülebilir şekilde artıyor. Bal, direnci artırır, bağışıklık sistemini geliştirir ve vücudun grip gibi enfeksiyonlarla mücadele etmesini kolaylaştırır, vücudu enfeksiyonlara karşı güçlendirir.
Uzmanlar gribe karşı limon ve bal tavsiye ediyor.
Uzmanlar grip ve soğuk algınlığı için bir limonun suyuyla bir tatlı kaşığı balı bir bardak ılık suyla karıştırıp içmeyi tavsiye ediyor.
Boğazın yumuşaması için öncelikle ılık suyun içerisine bir tatlı kaşığı bal koyarak içebilirsiniz. Boğazdaki yutkunma zorluğuna ve boğaz ağrısına ballı su fayda sağlamaktadır. Bunun dışında tuzlu veya karbonatlı su kullanarak gargara yapabilirsiniz.
Ballı su vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardım eder. Düzenli olarak içtiğinizde hastalığa yol açan toksinlerden kurtulursunuz. Bu karışıma limon eklerseniz yararını artırırsınız. Böylece toksinleri vücudunuzdan daha sık atarsınız ve idrar yollarınız sağlıklı kalır.
Düzenli olarak ballı limonlu su içmek detoks etkisi yaparak toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olur. Bu sayede vücudun savunma mekanizması yani bağışıklık sistemi güçlenir. Kişi hastalıklar ile daha kolay başa çıkmaya başlar.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Hastanın daha rahat nefes almasını sağlamak ve varsa öksürüğünün azalması için bol su tüketmesini sağlamak gerekir. C vitamini almak, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve ıhlamur içmek de akciğer enfeksiyonuna iyi gelir. Eğer enfeksiyon ilerlemişse doktor kontrolü ve ilaçlı tedavi mecburidir.
Ballı Limon
Bardağın içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve bir adet limon sıkın. Isınmayla birlikte bal eriyecektir. Ardından bardağı çıkartarak bal ve limonu karıştırın. Şifa niyetine sıcak sıcak tüketin.
19-SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP : Ihlamur kuru nane limon kabuğu çay gibi 1 dakikadan fazla kaynatmadan 15 dakika demlenmeye bırakılır bardağa döktükten sonra ORGANİK KESTANE balı ilave edilir,biz bir tatlı kaşığı tavsiye ediyoruz ama fazlasının bir zararı olmaz ve gribe iyi gelir.
Bal, soğuk algınlığına neden olan bakteri ve virüsleri öldürür bu yüzden bal tüketimi soğuk algınlığının süresini kısaltır. Boğaz tahrişini onarır ve yatıştırır. Sizi sağlığınıza kavuşturacak, en iyi ve en pratik karışım ise şöyle: Bir çay kaşığı bala limon suyunu damlatarak tüketin.
''Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur.
Bir bardak sıcak su içerisine konulacak 1 tatlı kaşığı bal suyla hemen etkileşime geçmez; yani suyun içinde hemen dağılmaz. Gerçek bal, kristalize olur ve donar. Gerçek, katkısız bal ateşe dayanıklıdır ve kolay kolay yanmaz. Balı yedikten sonra tadı 15-20 saniye daha damağınızda kalıyorsa, o bal gerçek baldır.
Isı kaliteyi bozar ve bal enzimlerini, besin maddelerini kaybeder. Isıtılmış bal aslında vücutta kötü etkiler yaratabilir ve hatta ölümcül olabilir. Balın 40 dereceye kadar ısıtmak, tadının da acımasına sebep olan bazı kimyasal reaksiyonlar oluşturur. Ayurveda'ya göre bal, pişirildiğinde şifasal değerini kaybeder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri