Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez. Dolayısıyla gülüşünüzde veya yüz ifadelerinizde büyük bir değişiklik olmaz. Yani, gülüşünüzü sergileme yeteneğiniz veya gülüşünüzün doğal görünümü genellikle etkilenmez.
Masseter Botoks Gülüşü Etkiler Mi? Masseter botoksu gülüş kaslarını etkilememektedir, gülme kaslarına herhangi bir etkisi yoktur.
“En başından söyleyelim doğru yapılan bir Botoks ile yüz ifadesi değişmez, mimikler donmaz, kızgın veya donmuş yüzler ortaya çıkmaz.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Bu da cildin daha aydınlık ve genç görünmesini sağlar.
İlgili 17 soru bulundu
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz.
Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları Botox zannedilmektedir. Botox bir dolgu maddesi değildir, yüzü şişirmez. Estetik operasyonlarda, dudak ve yanakları dolgunlaştırmak için bazı dolgu maddeleri kullanılmaktadır.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Eğer masseter botoksu yaptırmışsanız ve sakız çiğnemeye devam ederseniz, bu botulinum toksininin etkisini azaltabilir veya etki süresini kısaltabilir. Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Botoks Sonrası Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Rötuş Botoks enjeksiyonu yaptırmak bir seçenektir. Göz çevresindeki kasları sakinleştirerek ve normal göz kapağı pozisyonunu yeniden oluşturarak, bu bazı durumlarda göz kapağı sarkmasının tedavisine yardımcı olabilir.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Çene botoksunun masseter kasında yani yüzün alt bölgesinde bir incelmeye sebep olabileceği bilinmektedir. Bu nedenle daha oval bir yüz veya belirgin bir çene hattına sahip olmak isteyen bireylere uygun olduğu durumlarda masseter botoks uygulaması yapılabilmektedir.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Botoks hangi bölgelere uygulanabilir? Botoks, alın, göz çevresi, kaş arası, dudak kenarları, boyun ve çene gibi yüzün farklı bölgelerine uygulanabilir.
İkisinin de cilde herhangi bir zararı yoktur. İkisi de cildi toparlar, kırışıklıkları doldurur fakat mezolift A vitamini yoğunluğundan dolayı güneş lekelerinin de rengini açar. Botoksun böyle bir etkisi bulunmamaktadır. Botoksun etkisi hemen belli olur.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks cildi sıkılaştırmakta, toparlamakta etkili bir tedavi değildir. Botoks enjeksiyonu fazla aktif mimik kaslarını gevşetmek için kullanılır. Botoksun boyunda kullanıldığı tek bir alan vardır o da bazı kişilerde yaşla beraber belirginleşen ve boyun bölgesine yaşlı bir görünüm veren dikey bantların tedavisinde.
Uygulamanın ardından doktor tarafından tavsiye edilen ve kan sulandırıcı etkisi bulunmayan ağrı kesiciler kullanılabilir. Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır.
Botoks; Dysport, kozmetik alanda mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan alın, yüz kırışıklıklarını azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla kullanılır. Botoks; Dysport kırışıklık gidermek için kullanılan bir tedavi yöntemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri