Ballı süt içmek, serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres hormonu olan kortizol seviyesini düşürür. Balın içerisindeki enzimlerin duygudurum kaldırıcı rolü vardır. Ballı süt, gevşemeye yardımcı olarak stresi azaltır.
Kalp sağlığına olumlu etkisi bulunuyor. Solunum rahatsızlıklarına balı süt iyi geliyor. Sinir ve stres seviyesinin düşürülmesinde önemli rol oynuyor. Midede meydana gelen enfeksiyonları antioksidan ve anti-bakteriyel özelliği sayesinde engelliyor.
Sıcak süte, bitki çaylarına, sıcak suya, yeşil çaya bal katarak tüketmek bala ve içine katıldığı içeceğe zarar vermediği aksine onun içerik ve nitelik değerlerini yükseltmektedir.
Aşırı sıcak içecekler tıpkı soğuk içecekler boğazı tahriş eder. Ballı süt: Çocuklarda boğaz tahrişine iyi gelen şifalı içeceklerin başında ballı süt geliyor.
Ballı süt, solum yolu hastalıklarının kısa sürede iyileşmesi için başvurulan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de şiddetli öksürüğü hafifleterek boğazları yumuşatmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Günde en az 8 bardak su için. Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
Sütteki protein, baldaki karbonhidrat metabolizmayı harekete geçirmek için gerekli olan iki temel maddedir. Özellikle sabahları güne ballı sütle başlamak, vücut direncini artırarak gününüz enerjik geçmesine yardımcı olabilir.
Boğaz ağrılarına oldukça iyi gelen ballı süt, boğazı yumuşatarak öksürüğün kesilmesine de katkı sağlamaktadır. Çok fazla sıcak tüketilmesi tavsiye edilmez. Ancak grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda sütün içerisindeki laktik asit sebebiyle önerilmez.
Ballı süt, sindirim için çok yararlıdır. Ayrıca, baldaki anti-mikrobiyal ve antiviral bileşikler, bağırsak enfeksiyonlarını ve mide problemlerini önlemeye yardımcı olur. Bu gıda doğal bir probiyotik gibi davranır ve kolonunuzu koruyan dost bakterilerin gelişmesini teşvik etmek için de idealdir.
Yüksek etkili bileşenlerinden dolayı, anasonlu ve tarçınlı ballı süt tarifinin günde iki bardak ile sınırlandırılması öneriliyor.
Bal ve zencefil karıştırılıp bu karışımdan dolu dolu bir tatlı kaşığı bir bardak süte eklenir. Sabah akşam bir bardak içilir. Süte eklemeden tüketmek isterseniz daha etkili oluyor. Onun da 1 tatlı kaşığı yatmadan ve zencefil tadını alarak tüketilmesi gerekiyor.
Süt ve süt ürünleri, kalsiyum içermelerine rağmen ileri derecede asidiktirler vücudumuzda enflamasyona (mikropsuz iltihap) neden olarak eklemlerde şişme, kızarıklık, romatizmal ağrılara neden olurlar (2).
Süt ile mukus arasında bir bağlantı olduğu bilgisine sahip olanlar daha fazla tıkanma şikayetinde bulunmuş, ama burun salgılarında herhangi bir artış kaydedilmemişti. Süt içenlerin mukus salgısında bir artış olmamıştı. Yani süt ürünleri ile mukus salgısı arasında doğrudan bir bağa işaret eden güçlü veriler bulunmuyor.
Elmayı ve limonu kabukları ile dilimleyin. Ardından çubuk tarçın, ıhlamur ve zencefili ekleyerek kaynatın. Kaynayan karışımı süzüp, sıcak sıcak için. Boğazınız yumuşayacak ve öksürüğünüz azalacaktır.
Ballı süt, yaklaşık 350 kcal kalori oranına sahiptir. Günlük alınması gereken kalori oranını neredeyse karşılayan ballı süt, kilo alımına neden olur. İçerisindeki şeker oranı bile başlı başına kilo aldırmaya elverişlidir.
BAL, LİMON VE ZENCEFİLİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN
Birkaç kaşık bal ile yarım limonun suyunu, bir çay kaşığı toz zencefille karıştırıp, buna az miktarda ılık su ekleyin. Elde ettiğiniz karışım boğaz ağrısı için etkili bir yöntem olacaktır.
Midenizle ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız Ballı su buna çözüm olacaktır. Mide bulantısı ve mide ağrısına iyi gelir ve ülser, gastrit gibi rahatsızlıkların da iyileşmesine yardımcı olur. Her sabah aç karnına bir bardak ballı su tüketmeniz yeterli olacaktır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Dr. Ferhat Öztürk, balın yüzyıllardır kullanılan bir şifa kaynağı olduğunu söyledi. Yrd.Doç.Dr. Öztürk, kış aylarında vücudun bağışıklık sistemini artırarak gripten ve soğuk algınlığından korunmak için bal tüketilmesini önerdi.
Limon yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra çok da iyi bir balgam sökücüdür. Zencefil ve zerdeçal çayı ile karabiber ve kırmızıbiber tanelerini kaynatarak çay hazırlayabilirsiniz. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan bal da çok iyi bir balgam sökücüdür. Bitki çaylarınıza bal ekleyebilirsiniz.
Boğazda gıcık soğuk algınlığı sonrasında, alerjik bir durum olarak ya da sürekli sigara tüketiminden kaynaklanıyor olabilir. Gıcık ve ardından gelen kuru öksürük bir süre sonra rahatsızlık vereceğinden kısa sürede geçmesini sağlamak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri