Bally formülünde bağımlılık yapıcı solventler (toluen ve aseton) içeren bir yapıştırıcıdır ve barındırdığı diğer kimyasallarla birlikte oldukça zehirli niteliktedir. Yukarıda bahsettiğimiz solventler birer VOC'tur (uçucu organik bileşik).
Bağımlılık yapan başlıca maddeleri; esrar, eroin, kokain, amfetamin, ekstazi, uçucu maddeler (bally, tiner), maraş otu, sihirli mantar, LSD, melek tozu,benzodiazepinler olarak sıralayabiliriz.
Tiner ve balinin içeriğine, etken maddesi olarak bilinen 'toluene' maddesi bulunmaktadır. Bu madde, tinerde %50-60 oranında, balide %35 oranında bulunmaktadır. Kullanıldıktan hemen sonra etkisini gösteren bu maddelerin etkisi, 45 dakikaya kadar sürmektedir.
Uçucu maddeler (tiner, bali vb) etkilerini daha çok içerdikleri toluene uyuşturucu maddesinin etkilerinden alırlar. Etkileri birkaç dakika içinde ortaya çıkar; 15-45 dakika sürer. Bu nedenle kişi sürekli elinde uyuşturucu maddeyle dolaşmakta ve kullanmak zorunluluğu hissetmektedir.
Kişide yoğun koku, el ve kolda kesikler görülebilir. Özel eşyalar arasında bitmiş tiner ve bali kutularına rastlanılır. Dudak çevresinde izler oluşabilir. Kısa süreli keyif, hayal görme ve anlaşılmaz konuşma, zaman zaman bulantı, kusma karın ağrısı gibi şikâyetler görülmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Eğer kişi tedavi kelimesinden kaygılanıyor ise danışmanlık ifadesini kullanarak; Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM), Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) gibi kuruluşlara yönlendirilerek kesinlikle profesyonel destek alınmalıdır.
Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesine göre kullanmak için uyuşturucu madde veya uyarıcı madde alan ya da satan kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
ilk deneme bile ölümle sonuçlanabilir. - bu zehirli gazların solunması veya koklanması sağlığa zararlıdır. vücuda doğrudan fiziki zarar verebilir. beyin, kalp, karaciğer, akciğer ve böbrek fonksiyonlarını bozar. - kullanımı takiben ulaşan ani ölümün en büyük nedeni düzensiz kalp atımlarıdır.
Tiner, bali, çakmak gazı vb. maddeleri de idrarda tespit etmek zordur. Bu maddeler için karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri daha yararlı olabilir. Bu testlerin kişiye uygun koşullarda yapılması çok önemlidir. İdrarın en fazla 3 saat içinde verilmiş ve taze olması, başka kişinin idrarı ile karışmaması gerekir.
Kişi hem kendisine hem de çevresine zarar verir. Fiziksel Hasarlar: Bally'nin içinde bulunan maddeler ağır kimyasallardan olduğu için vücuda etkileri de oldukça belirgindir. Olumsuz etkilerin başında (bally nefesle çekildiğinden) solunum yollarında tahribata yol açar.
Balco Bally Yapıştırıcı 50Gr
· Kafi miktarda sürülerek 15-20 dk.süreyle kurumaya bırakılır ve sonra yapıştırılır. · Suya,ısıya ve eskimeye dayanıklı elastiki bir yapıştırıcıdır. · Sentetik kauçuk,reçine ve sulandırıcılardan imal edilmiştir.
Bally yapıştırıcı, zanaat projeleri, mobilya montajı ve genel onarımlar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için kullanılabilir. Çabuk kurur ve çoğu malzeme için üstün yapışma sağlar. Kolay uygulaması ve çıkarılmasıyla Bally yapıştırıcı, bir sonraki projeniz veya onarım işiniz için mükemmel bir seçimdir.
1. Eroin. Bütün uzmanlar aynı fikirde olmasalar da, sıralamada ilk sırayı 3 üzerinden 2.5 puanla eroin alıyor. Bu uyuşturucu maddenin beyindeki dopamin seviyesini hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda %200'e kadar yükselttiğinin bulgularına ulaşıldı.
Cilt ile teması cildi tahriş edebilir. Sürekli soluma: Yüksek dozlar narkotik etki oluşturabilir. Semptomlar: Başdönmesi, baş ağrısı, güçsüzlük. Karsinojenik Etki: gözlenmemiştir.
Kullanımın aile, arkadaşlık ilişkilerine veya okul-iş hayatından herhangi birisine olumsuz etkileri olup olmadığına, Gündüz saatlerinde dahi kullanımın olup olmadığına, Maddeyi kullanma yöntemine de bakılarak, bağımlılık değerlendirilir.
Bal, günlük olarak tüketilebilecek en iyi doğal bileşendir. Balın ılık suyla içilmesi vücuda yardımcı olur. Güne bir bardak ılık su ve bal ile başlamak, bir fincan kahve / çaydan daha faydalıdır.
BALIN ZARARLARI
- Fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tüketmesi önerilmez. - 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır. - Fazla tüketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. - Yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.
Balın ısıtılması veya pişirilmesi zararlı değildir.
İlk Defa Uyuşturucu Yakalattım Ne Olur? Bu suçtan dolayı başlatılan soruşturmada şüpheli hakkında 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 171 inci maddesindeki şartlar aranmaksızın, beş yıl süreyle kamu davasının açılmasının ertelenmesine karar verilir.
GENEL HÜKÜMLER VE ESASLAR: Madde 5: Çocuklara bally, derby, tiner, çakmak gazı vb. uçucu ve bağımlılık yapıcı nitelikte maddeler satılamaz. Çocuklar tarafından kullanılma ihtimali varsa yetişkinlere de satılamaz.
Esrar, eroin, amfetamin-metamfetamin, kokain, kubar, haşhaş, afyon, bonzai (sentetik kenevir) vs. isimlerle tanınırlar ve genellikle bitkisel kaynaklı maddelerden elde edilirler. Bazıları sağlık açısından zararlıdırlar. Dünyada hızla yayılmaya başlamıştır ve günümüzde daha çok gençler arasında yaygındır.
Bu doğrultuda ortaya çıkan bazı genel belirtiler; gözlerde kızarıklık ve kanlanma, göz bebeklerinde büyüme ya da küçülme, iştahta artma ya da azalma, terleme, ağız kuruluğu, kalp atışında hızlanma, saçlarda dökülme, kilo kaybı olarak sıralanabilir.
Kişilerin uyuşturucu kullanıp kullanmadığını tespit etmek için alınan kan, idrar ve saç numunelerinde uyuşturucu testi gerçekleştirilir. Günümüzde her toplumda rastlanan uyuşturucu madde kullanımını önlemek için risk faktörleri ve vücutta oluşabilecek tahribatlar hakkında detaylı bilgi sahibi olunması çok önemlidir.
ÖZELLİKLE cezaevlerinde bağımlıların esrar kullanmak için tercih ettiği ettiği yöntem 'şaşal' veya 'kova' olarak adlandırılıyor. Bu şekilde esrar içmek isteyenler, pet su şişelerini ilkel bir nargile şekline getiriyor. Böylece nargile içer gibi esrar dumanı ile dolu pet şişeden uyuşturucuyu alıyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri