Satın aldığınız ürünün etiketindeki Priospot uygulamasını kullanarak Balparmak parmak izi doğrulamasını başlatabilir, ürününüzün analiz raporuna ve balınızı oluşturan çiçek kaynağına ulaşabilirsiniz. Bunun için linke tıklayıp ürünün üzerindeki kare kodda bulunan numarayı girmeniz yeterli...
Balparmak'ın tüketicilerine sunduğu ballar, Türkiye'nin yedi bölgesinden toplanan balların harmanlanması ile elde edildiği için özellikle belli bölgelerden bal edilemediği senelerde tüm doğal ürünlerde olduğu gibi Balparmak ürünlerinde de farklılıklar gözlemlenebilir.
Ilık su içerisine eklediğiniz bal, çözünmeden kalıyorsa gerçektir. Gerçek bal, kaşığınıza aldığınızda uzama yapar, eğer katı bir şekilde kaşığınızda kalıyorsa sahtedir. Gerçek bal, şekerlenir. Buzdolabında uzun süre bekletildiğinde krem, tereyağ kıvamına geliyorsa gerçektir.
Balparmak çam balı sağlığa sayısız faydası ile bilinir. Balparmak kestane balı arıların ağırlıklı olarak kestane çiçeklerinin nektarından elde edilen bir monoflora bal çeşididir.
Muğla'nın mis kokulu çam ormanlarından sofralara ulaşan Balkovan Çam Balı, yoğun aroması ve yumuşak tadıyla balseverlerin en gözde seçeneklerinden biri oluyor. Uzman arıcılar tarafından elde edilen çam balları, Balparmak laboratuvarlarında 100'ü aşkın parametre özelinde doğallık ve kalite testinden geçiyor.
İlgili 21 soru bulundu
Dünya Arıcılık Kongresi “Dünyanın En İyi Balı” Ödülü sahibi olan Eğriçayır balını tadanlar, tadına doyamıyor. Kanada'da yapılan bu kongre sayesinde Mersin halkı dışında pek çok kişi ve ülke sağlığa faydalı olan bu balı tanımıştır.
Altıparmak Gıda, merkezi İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bulunan Türk bal ve diğer arı ürünleri paketleme şirketi. 1980'de, arı ürünlerini işleme, ambalajlama ve pazarlama amacıyla kurulan şirket; 1984'te piyasaya sürdüğü Balparmak markasıyla bal üretimi alanında hizmet vermeye başladı.
Balparmak Yayla Çiçek Balları, arıların farklı türdeki çiçeklerden nektar toplayarak ürettiği balların doğal yollarla süzülmesinden elde ediliyor. Hijyenik koşullar gözetilerek tesislere ulaşan ballar, çiçek kaynaklarının yetiştiği rakıma göre Yüksek Yayla, Yayla, Yayla ve Ova olmak üzere farklı kategorilere ayrılıyor.
Şekerlenmiş bal, diğer adıyla kristalleşmiş bal, akışkan kıvamdaki balın yarı katı hale geçmesini ifade ediyor. Baldaki glikoz, fruktoz ve su miktarına bağlı olarak erken veya daha geç bir şekilde meydana gelebilen bu değişim, bal çeşitlerinde zaman içerisinde karşılaşılabilecek beklendik bir durumu oluşturuyor.
BALIN BESLEYİCİ ÖZELLİKLERİ
Şöyle ki balda her şeyden önce, yapay şeker vb. katkılar bulunmuyor. Rafine şekerin aksine bal içeriğindeki doğal şekerler, sindirim sisteminde çözünmeye gereksinim duymadan, vücutta doğrudan kullanılabiliyor.
Şekerlenme
Bal özellikle uzun süre beklediğinde kristalize olur. Buna şekerlenme denir. Buzdolabınızda beklettiğiniz bal yaklaşık 30 gün sonra tereyağı kıvamına gelip kristalize oluyorsa doğaldır. Bilinenin aksine doğal bal şekerleme yapar.
Bir kaşığa bal koyup ateşe tuttuğunuzda organik bal oldukça akışkan olur, dayanıklıdır geç yanar; glikoz balı ise çabuk yanar ve kömürleşir. Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesi balın hakiki olduğunu gösterir.
Bal kavanozunun üzerinde 'bal kodeksine uygundur' yazısı yazıyorsa, balın güvenli olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak içindekiler bölümüne de mutlaka göz atmanızı öneriyoruz. Eğer içindekiler kısmında 'fruktoz şurubu, glukoz şurubu, glikoz' gibi maddeler bulunuyorsa, balın katkı maddeli olduğunu anlayabilirsiniz.
Tüm gereken saklama koşullarını sağladığınız takdirde, balınızı uzun süre boyunca ilk günkü tadı ve aroması ile saklamanız mümkün.
Çünkü son zamanlarda yapılan araştırmalar, markette satılan balların çoğunun gerçek olmadığı tespit edildi. Fabrikalarda üretilen ve şeker, mısır şurubu ve diğer katkı maddeleri içeren sahte ballar olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu sahte ballar, gerçek ballara göre daha düşük fiyatlı ve daha tatlıdır.
Kristalleşen balın, besin değerinde değişme olmamaktadır. Kristalleşmiş olan bal ısıtılarak ya da olduğu gibi güvenli bir biçimde tüketilebilmektedir.
Balı Buzdolabına Koymak Doğru mu? Bal buzdolabında düşük sıcaklıkta serleşeceği ve ekmeğe sürmek zorlaşacağından, balın buzdolabında saklanması tavsiye edilmez. Buzdolabında balın kristalleşmesi de çok hızlanacağından gene balın şekerlenmesine yol açar. Sonuç olarak buzdolabında balı saklamak doğru değildir.
Gerçek bal, zamanla doğal olarak kristalleşir. Bu, balın içindeki şekerlerin sert ve beyaz parçalar hâlinde bir araya gelmesi anlamına gelir. Bal sahte, uzun süre boyunca kristalleşmez ve aynı kıvamda kalır.
Altıparmak çatısı altında piyasaya sunulan Balparmak, 1989 yılında Türkiye'nin en çok satılan bal markası oldu ve Altıparmak Gıda, 1991 yılında elde ettiği pazar liderliğini bugüne kadar sürdürdü, sürdürüyor.
Türkiye Kalkınma Vakfı Entegre Arıcılık Tesislerinin temeli 1978 yılında Ankara/Kazan İlçesinde atılmıştır. 32.000 m2 alan üzerine kurulu olan bu tesiste, 40 yıldır kalite kontrol ve analizleri yapılan bu ürünlerin paketlenerek siz değerli tüketicilere ulaşmasını sağlamaktayız.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
Ali Bozer - CEO - Balparmak | LinkedIn.
Propolis, kısaca arıların belirli bitki ve ağaçların yaprak, tomurcuk ve gövdelerinden topladıkları salgıları kendi enzimleri ile işleyerek ürettiği reçinemsi bir madde olarak tanımlanıyor. Arılar, bu maddeyi kovanlarını yabancı maddelerden, çeşitli bakterilerden ve mantarlardan korumak için üretiyor.
Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir. Fiskobirlik Ala Çiçek Balı tamamen doğal ve katkısızdır.İlave şeker içermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri