Balsamik sirke; üzüm özünün kaynatılarak yoğun bir kıvama gelmesi ile elde edilir, normal üzüm sirkesine göre kıvamı ve lezzeti çok başkadır, yapımı oldukça zahmet gerektiren bir sirkedir. İtalya'ya has bir sirkedir, konduğu tüm yemeklere eşsiz bir lezzet ve bolca sağlık katar.
İtalyan Mutfağının Keskin Sosu: Balsamik Sirke
Keskin bir tada ve kokuya sahip olan sirke içerisinde her bir kaşıkta sadece 14 kalori besin ve vücuda gerekli mineral bulunur. Balzamik sirke aroması hafif tatlı ve ekşimsi bir yapıdadır.
Hardal, karabiber, şeker ve zeytinyağı gibi malzemeler ile hazırlanan salata soslarında kullanılır. Risotto veya patates püresinin üzerine dökülerek farklı lezzetinden faydalanılır. Balsamik sirke ayrıca kırmızı et yemeklerinde, balık yemeklerinde de sos olarak kullanılır.
Balzamik kelime olarak “kokulu” anlamına gelen “balsamico” dan gelir. Günlük hayatta balsamik veya balzamik olarak da karşımıza çıkabilir. Balzamik sirkenin aslı, İtalya'nın Modena bölgesinde yetişen üzümlerle yapılan keskin kokulu sirkedir.
İtalyan mutfağına ait bir besin olan balzamik, üzüm şırasından yapılan, konsantre ve yoğun aromalı bir sirkedir. Birkaç damlasıyla bile yemeklere tat veren balzamik sirke, ezilmiş ve olgunlaşmış üzümden elde edilir. Roma döneminde bal ile karıştırılarak kullanılan bu sirke, yıllandıkça değer kazanır ve lezzeti artar.
İlgili 23 soru bulundu
Balzamik sos yerine ne kullanılır? Bu ayrıca tatlı ve tuzlu yemekler için lezzetli bir sos. Soya Sosu + Üzüm Jölesi + Kırmızı Şarap Sirkesi. Soya Sosu + Limon Suyu + Pekmez.
BALSAMİC KREMA GLAZE – VARVELLO
Balsamic sirkenin pişirilmesi ve farklı malzemelerle birlikte daha koyu kıvama getirilmesiyle ortaya çıkmış bir sirke çeşididir. Pekmeze yakın bir kıvamı ve şekerli sayılabilecek bir tadı vardır. Dekoratif görüntüsü nedeniyle de sıkça tercih edilmektedir.
Düzenli olarak balzamik sirke tüketmek cildinizin daha temiz ve parlak görünmesini sağlayabilir. Sivilcelere topikal olarak uygulanabilir fakat doğrudan cilde uygulamak lekelere neden olabilir. Balzamik sirkede bulunan asetik asit adlı aktif bileşik sindirime yardımcı olan probiyotikler içerir.
Kalp ve damar sağlığını tehdit eden yüksek kolesterolün düşmesini sağlayan seçeneklerden biri de balsamik sirkedir. İçeriğindeki antioksidanlar ile toksik hücreleri yok ederek kolesterolün düşmesine yardımcı olan balsamik sirkeyi öğünlerinizde bolca kullanmakta fayda var.
İtalya'ya özgü bir sirke olan balsamik sirke, dünya çapında en popüler sirke çeşitlerinden birisidir. Balsamik sirke olgunlaşmış ve ezilmiş üzümlerden elde edilen taze üzüm sirkesinin uzun süre bekletilmesi ile üretilir.
Sos için tüm malzemeyi küçük bir kap içerisinde hazırlayarak salataya ekleyerek karıştırabilir ya da servis ettikten sonra üzerine dökebilirsiniz.
- Diğer sirkelerden farklı olarak fermente edilmemiş üzüm şırasının ateş üzerinde ısıtılıp çektirilmesi ile yapılır. Balsamik sirkeye tatlı ekşi karamelimsi tadını ve yapısını veren bu işlemdir. Bu konsantre öz fermente edilerek ve yıllandırılarak farklı sınıflarda ve kalitede balsamik sirke üretilir.
it. aceto balsamico. bir tutam feslegen,bir yemek kaşığı mayonez, mercimek kadar hardal ve yarım limon suyu ile birlikte robottan geçirdiğinizde nefis bir salata sosu elde edebileceğiniz sirke.
Evet, balzamik sirke soya sosunun yerine kullanılabilir. Balzamik sirke, soya sosa kıyasla daha ekşi ve kalın bir tat sunar. Aynı zamanda ona göre daha fazla meyve aromasına sahiptir. Yemeğinizin tadını değiştirme riski vardır, ancak balzamik sirke gene de soya sosuna bir alternatif olarak denenebilir.
Balsamik sirke, zeytinyağı ve sarımsakları da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerini örtüp, buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Süre sonunda ısıtılmış hafif yağlı ızgara tavada önlü arkalı kızarıncaya dek pişiriyoruz. Üzerine taze kekik ekleyip servis ediyoruz.
Balsamik sirkesinin düşük ateşten çektirilmesiyle elde edilen yoğun aromalı şurupsu bir sostur. Kullanıma hazır bu sos, tabak dekorasyonunda, ızgara et ve sebze üzerinde meyve ve dondurma ile kullanılır.
Balsamik sirke, tüm salata çeşitlerinin içerisinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Limon yerine geçebilir ya da limonla birlikte harika bir uyum yakalar. Balsamik sirke, domates sosu ile çok yakışır.
Ekstradan yağ dökmediğiniz için daha az kalori alıyorsunuz ve balzamik sirke de diğer sirkeler gibi kandaki yağ seviyelerini ciddi oranda düşürüyor. Her üçü de zayıflamak amaçlı kullanılabilir.”
Uzman diyetisyenlerin araştırmalarına göre balzamik sirke, zayıflama konusunda en büyük destek midenin rahatlatılması ve tok hissetmesinin sağlanmasıdır. Bu hususta büyük destek sağlayan balsamik sirke hem mideyi rahatlatır hem de tok hissetmenizi sağlayan asetik asit içerir.
Balsamik Faz: Bu faz sonrası yeniden Yeni Ay fazı başlayacağı için bu faz değişim ve dönüşüm ile ilgilidir. Balık burcu enerjisindedir. Bu fazda doğan kişiler hayatlarında sıklıkla ve önemli değişim ve dönüşümler yaşayabilirler. Öngörüleri çok kuvvetlidir.
Balsamik Ay Fazında Doğanlar (315-360 derece)
Ay'ın küçülerek gözden kaybolduğu bu aşamada doğanlar, hayatlarına kendilerinden büyük güçlerin yön verdiğini hissederler.
Yoğunlaştırılmış balzamik sirke ve Kikkoman Tamari soya sosu, blendere alınır. Zeytinyağı, yüksek hızda çalışan blenderin yavaş yavaş içine akıtılır. Sos, sebze üzerine dökülür ve taze otlar ile süslenir. Sıcak servis edilir.
Kühne Balzamik Sirke, balzamik sirkenin anavatanı olan Modena şehrinde sertifikalı 10 üretici tarafından üretilir. Salatalarınızda, et marinasyonunda, sos ve ızgaralarınızda kullabileceğiniz Kühne Balzamik Sirke tadını meşe fıçılarında yıllanmasıyla alır.
Sade ve balzamik veya tarhun gibi tüm sirke çeşitleri oda sıcaklığında stabildir. Sirke, bakterilerin oluşumunu engelleyen basit bir asittir. Bir süt ürünü olan tereyağının bozulmaması için buzdolabında saklanması gerekir.
Sebzeleri buharda pişirmek, ızgara yapmak veya sote yapmak için Worcestershire sosu sandviçler ve deniz ürünleri için sos veya salata sosu olarak kullanılabilir. Ayrıca çorbalarda ve güveçlerde onları tatlandırmak ve daha lezzetli hale getirmek için çokça kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri