Bambu kumaşın en büyük avantajı doğal bitkilerden yapılması ve işlenmesi sırasında kimyasal boya veya ağartıcı kullanılmamasıdır. Bu nedenle bambudan yapılan tekstil ürünleri çevre dostu olarak sınıflandırılır. Bambu giysiler cilt yüzeyinde herhangi bir alerjiye neden olmaz.
Yüksek derecede su ve rutubeti emme gücü vardır. Bambu kumaş vücut terini pamuktan daha hızlı emmektedir. Bambudan üretilen kumaşlar teri çektiği için sıcak havalarda tercih edilebilir. Pamuklu kumaşlar, nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutar.
Bambu, antibakteriyel özellik taşımaktadır. Mikrop barındırmaz. Örneğin kullandığınız bir bambu yemek kaşığı, normal bir tahta kaşığa göre çok daha sağlıklıdır. Bambudan üretilmiş bir peynir tabağı ya da kesme tahtası da sağlık açısından rahatlıkla tercih edilebilir.
3. Antibakteriyeldir
Bambu bitkisi bambu kun adlı antibakteriyel özellik içerdiği için kumaş da aynı işleve sahiptir. Bu kumaşla üretilen ürünlerde kötü koku asla hapsolmaz. Her zaman temiz bir koku hissedersiniz.
Bambu kumaş, doğal yapısı sayesinde beyaz ince bir iplikten meydana geliyor. Organik giyimde kullanılan bambu kumaş, çok ince olmasına rağmen yıpranma ve aşınmalara karşı ise oldukça dayanıklıdır. Bambu kumaş, örme ya da dokuma işlemlerine oldukça uygundur.
İlgili 44 soru bulundu
Bambu kumaş, boyamadan veya ağartmadan çeşitli şekillerde kullanılabildiği için oldukça avantajlıdır. Nemi iyi emer ve rahatça giyilebilir. Ayrıca temizlik ve hijyenin korunmasını kolaylaştıran antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Evet. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yönetmelik gereğince bambu içeren tüm ürünlerin etiketlerinde 'Viskoz' ibaresinin yer alması zorunlu hale getirilmiştir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
İçeriğindeki bambu kun maddesi sayesinde deride alerji yapmıyor. Çok iyi nem çekmesi sayesinde, hava geçirgenliği sağlayarak, bedenin nefes almasına yardımcı olup, yaz & kış ayları için tercih ediliyor. Yıpranmaya çok dayanıklı değildir. Bazı bambu elyaflarından kaynaklanan tüylenme yapabilir.
Organik bambu kumaşlar nemi absorbe etme ve hızlı kuruma özelliğinden dolayı nefes alan kumaşlardandır dolayısıyla hem hazır giyim hem de ev tekstilinde kullanımı son derece sağlıklıdır.
Bambu kendi içerisinde antibakteriyel madde içerdiği için doğal antibakteriyal özelliğe sahiptir. Doğal antibakteriyal olma özelliği nedeniyle deride alerjik reaksiyonlara neden olmaz.
Çamaşır makinesinde oldukça rahat bir şekilde yıkanan bambu yastıklar, makinenizin normal programında 30 derecede yıkanabilir. Yorganda olduğu için bambu yastıklarda da 30 derece sıcaklık uygun olacaktır.
Bambu, antibakteriyel özellik taşıması nedeniyle mikrop barındırmaz.
Bambu havlu mu pamuk havlu mu diye düşünüyor olabilirsiniz. Geniş kullanım alanına sahip ürün çeşitlerinin doğal, dayanıklı ve çevre dostu olmaları onları popüler bir seçim hâline getirir. Bambu elyafı pamuktan daha yumuşak bir dokuya sahiptir. Bambu havlular yumuşak ve hoş dokusuyla kullananlara konfor sunar.
Bebeklere bambu giysiler de gönül rahatlığıyla giydirilebilir. Özellikle yumuşacık olmaları ve emiciliklerinin yüksek olması tercih nedenidir. Aile bütçesi organik ya da bambu giysiler için kısıtlı kalıyorsa, yine yüzde 100 pamuklu giysilere yönelmeli, olabildiğince sentetik giysilerden kaçınılmalıdır.”
İkisinden birini tercih etmeniz gerekiyorsa önerimiz, yaz aylarında kullanımı çok daha uygun olan bambu bornozu, kış aylarında ise vücudu aynı zamanda sıcak tutan pamuk bornozu tercih etmeniz yönünde olacaktır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
İlk aşamada sağlıklı bir bambu bitkisi seçerseniz işiniz çok daha kolaylaşıyor. İşe hiç sararmamış, tüm kısımları aynı canlı yeşil renge sahip bir bitki seçerek başlayabilirsiniz. Sapından üst kısmına kadar yemyeşil, yapraklarında çürüme ya da sararma olmayan bir bambu çiçeğinin sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz.
Bambu halılar, bambu bitkisinin lifinden üretilmektedir ve bu yüzden sentetik olmayan organik bir yapıya sahiptir. Sağlık yönünden bakıldığında yünden sonraki en sağlıklı halı üretim malzemesidir. Bambu ipliğinden dolayı anti alerjik, anti bakteriyel, anti statiktir. Vücutta herhangi bir elektriklenme yapmaz.
Giysi üretiminde kullanılan kumaşlar, lif kökenlerine göre sağlıklı ve zararlı olarak ayrılırlar. Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskonun nem alma özelliği, pamuktan daha yüksektir. Normal koşullarda %11-14 oranında rutubet toplamakta, ve şişme özelliği yüksek olduğundan %80-120'ye kadar su emebilmektedir. Viskon, pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir.
Viskon kumaş kesinlikle terletme yapmaz ve cildin rahat nefes alıp vermesini sağlar. Terleme problemini tamamen ortadan kaldırır. Doğal ve sağlıklı bir ürün olduğu için ve cilt ile uyumu sayesinde kullanımı sırasında asla rahatsızlık vermez.
Viskon, viskoz işlemiyle elde edilen selülozdan yapılan rejenere üretilmiş bir lif için genelleştirilmiş bir terimdir. Üretilmiş bir rejenere selüloz lifi olarak, ne gerçekten doğaldır (pamuk, yün veya ipek gibi) ne de gerçek sentetiktir (naylon veya polyester gibi) - arada bir yere düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri