Su: Bambuyu musluk suyu yerine arıtılmış su veya içme suyunda tutmanız daha sağlıklı olacaktır. Bitkiyi vazoya koyduktan sonra kökleri tamamen kapayacak şekilde suyla doldurun. Bu suyu ayda bir kez değiştirebilirsiniz. Suyun rengi değişip kötü koku vermeye başladığında vakit kaybetmeden değiştirmeniz gerekir.
Suda yetiştiriliyorsa 10 santim kadar su koymak, suyunu haftada bir yenilemek gerekir. Birkaç damla bitki besini kullanılması bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam etmesini sağlayacaktır. Bambu çiçeği toprakta dikili ise her zaman nemli olacak kadar sulanması önemlidir.
Bambu çiçeği yetiştirirken mutlaka klorsuz ya da kaynatılıp dinlendirilen su tercih edilmelidir. Suda yetiştiriliyor ise su miktarı 10 cm kadar olmalı.
Bitkileri vazoya ya da uygun bir kaba koyduktan sonra köklerini tamamen kaplayacak şekilde su doldurmanız yeterli. Bu suyu ayda bir ya da iki ayda bir değiştirebilirsiniz. Zaten suyun rengi değişip kötü kokmaya başladığında sinyalleri görmüş olacaksınız. Işık: Şans bambusu ışığı çok sever.
Bambu, çok ışığı be suyu sever.
İlgili 25 soru bulundu
Su: Bambuyu musluk suyu yerine arıtılmış su veya içme suyunda tutmanız daha sağlıklı olacaktır. Bitkiyi vazoya koyduktan sonra kökleri tamamen kapayacak şekilde suyla doldurun. Bu suyu ayda bir kez değiştirebilirsiniz.
Bambu ürünleri ılık su altında yıkamak en doğru olanıdır. Eğer mümkünse doğal deterjanların kullanımını tavsiye etmekteyiz. Ürünleri su içerisinde bekletmemelisiniz. Yıkama esnasında bulaşık teli kullanılmamalıdır.
sadece kireçli olmayan su ile * aylar, yıllar boyunca yaşar. ancak 15 günde bir suyunun komple değiştirilmesi gerekir.
Nemli ve ılık ortamlarda yetişen bambuların çok fazla hava değişimine maruz kalması veya soğuk ortamda uzun süre geçirmesi de sararmaya neden olabiliyor. Sararmayı önlemek için şans bambunu klimanın direkt vurduğu veya cereyan yapan noktalarda konumlandırmaman gerekiyor.
Şans bambusunun sayılarına göre eve farklı enerji getirdiğine inanılıyor. Çin kültüründeki inanca göre; 2 adet bambu; aşkı, 3 ya da 5 adet bambu; mutluluğu, 7 adet bambu; sağlıklı bir ömrü, 8 adet bambu; serveti, 9 adet bambu; iyi bir geleceği, 21 adet bambu ise iyi bir geleceği ve büyük şansı temsil ediyor.
çubuk bambu tek dal şeklinde ucunda filizleri olur .. o filizler onun çiçeğidir.. mum sonradan hava almasını engellemek için yapılır.. kesip biçme hayvanı olduğu gibi bırak suyuna dikkat et yeter ...
3. Bambu Çiçek Açar Mı? Yukarıda bahsettiğimiz tüm bakım önerileri dikkate alınıp uygulandığında, şans bambunuz çiçek açacaktır.
Dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi Bambu, günde 90 cm uzar.
Bakımı oldukça kolay olan bambular banyoda en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Bambuların bulunduğu vazoya çok az miktarda su koyman yeterli olacaktır. Şık bir vazo seçimiyle beraber ayna önüne konulabilecek bambular banyona botanik bir hava katmada sana yardımcı olabilir.
İç mekanda yetiştirmek için diğer bambu cinslerinden daha uygundur. Uzakdoğu Asya'nın tropikal bir bitkisidir. Topraksız, sadece vazo içine iri çakıltaşlarıyla sabitlenir ve vazoya içme suyu doldurulur. Bitkinin suyu ara sıra değiştirilir.
Bambu ürünler aşırı sıcak su kullanılarak temizlenmemelidir. Aşırı sıcak su bambu eşyalara zarar verebilir. Bu sebeple ılık ya da mümkünse soğuk su tercih edilmelidir.
1 Adet şans bambusu: İyi bir geleceği temsil eder. 2 Adet şans bambusu: Aşkı temsil eder. 3 Adet şans bambusu: şansı temsil eder. 4 Adet şans bambusu: güç ve kuvveti temsil eder.
Sağlıklı ve kaliteli bir bambu canlı yeşil renge sahip olur. Soluk yeşil ya da sarıya yakın yeşil renk bambunun kısa süre sonra kuruma olasılığının yüksek olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bitkinin herhangi bir yerinde lekelenme, kararma ya da farklı bir renk değişimi de olmamalıdır.
Bambuyu bu şekilde su içerisinde yetiştirebilirsiniz. Salon bitkisi olan bambuya, suyu eksildikçe ilave yapabilirsiniz. Bambu köklerini toprakta yetiştirmek için; Drenaj delikleri olan uzun ve dar bir saksı alın.
Şans bambusu ılık ortamları sever. Oda sıcaklığı idealdir. Sulamada suyun da ılık olması gereklidir. Topraksız, sadece vazo içine iri çakıltaşlarıyla sabitlenir ve vazoya içme suyu doldurulur.
Şans bambusu toksik evet. Çoğu sitede az yerse bir şey olmaz falan yazıyor ama zamanla birikip zehirliyormuş.
Bambu saksısının ya da yetiştirileceği kabın içerisinde 10 santimetreden fazla su olmamalıdır. Topraklı saksı içerisinde yetiştirmek isteyen bireylerin torf, bahçe toprağı ve kum miktarı eşit tutacak şekilde bir toprak hazırlaması önerilir.
Bambu, antibakteriyel olduğu için herhangi bir mikrop barındırmaz. Kullanılan bir bambu yemek kaşığı, sıradan bir tahta kaşığa oranla çok daha sağlıklıdır. Bambu çiçek, suya karşı dirençlidir.
Kolay büyümesi ve bakım ihtiyacının fazla olmaması nedeniyle, son yıllarda hem evlerde hem de ofislerde sıkça tercih edilen bir bitkidir. Bambu dallarını ister toprakta isterse suda yetiştirilebilirsiniz.
Bambu bitkileri çiçekler gibi bir kokuya sahip değildir. Fakat uygun sulanmadıysa bakteri üreyebilir ve kokarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri