Bambu gövdeleri liflerinin parçalanabilmesi için yakıcı bir soda içerisinde bekletiliyor.
Bambu çiçeği yetiştirirken mutlaka klorsuz ya da kaynatılıp dinlendirilen su tercih edilmelidir. Suda yetiştiriliyor ise su miktarı 10 cm kadar olmalı.
Şans bambusu ılık ortamları sever. Oda sıcaklığı idealdir. Sulamada suyun da ılık olması gereklidir. Topraksız, sadece vazo içine iri çakıltaşlarıyla sabitlenir ve vazoya içme suyu doldurulur.
Bambu, çok ışığı be suyu sever.
Özellikle yapraklarda kendini gösteren bozulmalara yol açar. Şebeke suyu kullanıyorsanız, bambuya vereceğiniz suyun en az 2 gün süreyle açıkta bekletilmesi ve klorun tamamen etkisiz hale gelmesi için suyun havalandırılması gerekir. Bununla birlikte içme damacana vb. içme suları direkt olarak verilebilir.
İlgili 17 soru bulundu
Nemli ve ılık ortamlarda yetişen bambuların çok fazla hava değişimine maruz kalması veya soğuk ortamda uzun süre geçirmesi de sararmaya neden olabiliyor. Sararmayı önlemek için şans bambunu klimanın direkt vurduğu veya cereyan yapan noktalarda konumlandırmaman gerekiyor.
Şans Bambusu Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şans bambusu için ideal ortam, oda sıcaklığıdır. Bambu, ılık ortamlarda yetişmeyi seven bir bitkidir. Sulama işlemi için kullanacağınız suyun ılık olmasına özen gösterin. Bitkiyi vazoya sabitlemek için çakıl taşları kullanabilirsiniz.
Bir bardak ya da kavanoza 3-5 cm kadar su eklenerek, bambu sapları kökleninceye kadar, eksildikçe su ilave edilerek bu şekilde bekletilir. Köklenen bambu bitkisini su içinde yetiştirmek için dibine çakıl taşı ya da renkli cam boncuklar koyabileceğiniz uzun ince bir vazo kullanılabilir.
1400 'den fazla türü bulunan bambu ağacının 39 metreye kadar uzayabilen ağaçları vardır. Oldukça uzun ömürlü bir ağaçtır. 120 yıla yakın yaşam süreleri bulunur.
Şans bambusunun sayılarına göre eve farklı enerji getirdiğine inanılıyor. Çin kültüründeki inanca göre; 2 adet bambu; aşkı, 3 ya da 5 adet bambu; mutluluğu, 7 adet bambu; sağlıklı bir ömrü, 8 adet bambu; serveti, 9 adet bambu; iyi bir geleceği, 21 adet bambu ise iyi bir geleceği ve büyük şansı temsil ediyor.
Yeni bitkileri çoğaltmanın en kolay ve hızlı yolu, sağlıklı bir saptan kesim yapmaktır. Ana saptan bir dal kestikten sonra, yaprakları çıkarır ve dalları kendi kökleri büyüyene kadar suya yerleştirirsin. Oradan, yeni şans bambusunu suda yetiştirmeye devam edebilir veya büyütmeye devam etmek için toprağa ekebilirsin.
Işık: Şans bambusu ışığı çok sever. Ancak doğrudan ve şiddetli güneş ışığına maruz kalması ona zarar verebilir.
Dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi Bambu, günde 90 cm uzar.
Salon bitkisi olan bambuya, suyu eksildikçe ilave yapabilirsiniz. Bambu köklerini toprakta yetiştirmek için; Drenaj delikleri olan uzun ve dar bir saksı alın. Saksının tabanına çakıl taşları dizin. Saksının yarısına bahçe toprağı, kum ve torfu eşit miktarda ekleyin.
Heykelsi görünümleriyle şans bambu çiçeği göz alıcı şekillere, kıvrımlara veya örgülü dallara sahiptir ve feng shui amacıyla ofislerde ve evlerde sıklıkla görülür. Bambular çiçek açarlar ve 6 ayda bir metreden fazla büyüyebilir.
çubuk bambu tek dal şeklinde ucunda filizleri olur .. o filizler onun çiçeğidir.. mum sonradan hava almasını engellemek için yapılır.. kesip biçme hayvanı olduğu gibi bırak suyuna dikkat et yeter ...
Bambu suya dayanıklı yapısı ile nehir ve deniz ulaşımında da kullanılır. Bambunun yapısı sıkı dokulu ve çok sağlamdır.
Sağlıklı köklerin rengi kırmızımsı veya turuncudur. Hastalıklı kökler kahverengi, siyah veya gridir ve saptan çıktıkları yerden kesilerek çıkarılmaları gerekir.
Çok nadir bile olsa bambu ağacı çiçek açar. Ancak özellikle çok yaşlanması ya da öleceğini düşünmesi üzerine çiçek açan bir bitki türüdür.
Ilık ortamlarda yetişen bu bitki aydınlık ya da yarı gölge yerlerde yetişir. Eğer suda yetişiyorsa kabın içine en az 10 cm kadar su koymak gerekecektir. Bu doğrultuda suyunu haftada bir yenilemek gerekir. Bambu bitkisi toprakta yetişecekse, toprağın her zaman nemli olmasına dikkat edilmelidir.
Bambu bitkisi rüzgarı ve özellikle cereyanda kalmayı hiç sevmez ve direk yaprakları sararır. Bu yüzden bambunuzu cereyandan izole, rüzgardan doğrudan etkilenmeyecek bir alana yerleştirmeniz gerekir.
Bambu saksısının ya da yetiştirileceği kabın içerisinde 10 santimetreden fazla su olmamalıdır. Topraklı saksı içerisinde yetiştirmek isteyen bireylerin torf, bahçe toprağı ve kum miktarı eşit tutacak şekilde bir toprak hazırlaması önerilir.
Feng shui'de bir banyo için en iyi yer, atık sudan gelen negatif enerjiyi nötralize etmektir. Bambu bitkisini klozetin arkasına, küvetin kenarına veya lavabo yanına koyun. Yemek odası aile bolluğunun olduğu yerdir ve şanslı bambu bu enerjiyi ikiye katlayabilir.
Bambu ürünlerinizin üzerine sadece birkaç damla yağ damlatarak onları yağlayabilirsiniz. Daha sonra yağın emilmesi ve kurumasını beklemeniz gerekir. Bu işlem sayesinde bambu ürünleriniz ilk günkü parlaklığını korumaya devam edecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri