Bamya tohumu zengin lif içeriğine sahiptir. Bamya tohumunun en önemli faydaları arasında hızlı kilo verdirme etkisinin bulunmasıdır. Bamya tohumu aynı zamanda vücudun şeker miktarının dengelenmesi için de kullanılır. Bamya tohumunun içerisinde kolajen de bulunur.
İçerdiği doğal kolajen nedeniyle eklem sağlığı için kullanılan bir besindir.
Cildinizi gençleştirir ve hasarları onarır. Bamya kuru ve kaşıntılı saç derisi için mükemmel bir nemlendiricidir. Saçınızı yumuşatır ve nemlendirir. Bamya tohumunda Karaciğeri korumaya yardımcı olur.
Bağışıklık Sistemi Artık Daha Güçlü!
Sağlıklı beslenmeye büyük katkıları bulunan bamya tohumu, diğer besinlere oranla vitamin açısından oldukça zengindir. Günlük vitamin ihtiyacının bir kısmını karşılayan bamya tohumu, magnezyum, folat, A, C, K ve B6 vitaminlerini barındırır.
- Bamya tohumu liften zengindir. Bu özellik vücutta bağırsak ve midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur. - Bamya; C, B ve K vitaminleri, potasyum ve kalsiyum mineralleri bakımından oldukça zengin bir besindir. C vitamini, cildin yaşlanmasını geciktirir.
İlgili 32 soru bulundu
Aç karnına ve düzenli tüketilen bamya tohumu zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Ortalama 3 ay içinde etkisi görülmeye başlanır.
Bamya tohumu kürünü 1 hafta boyunca günde bir çay kaşığı olarak tüketin. 1 hafta düzenli kullanımın ardından 1-2 hafta ara verilmesi gerekir.
Bamya tohumu günde 8-9 adet yenir. Bamya tohumu birçok vitamin ve minerale sahip yüksek lifli bir besindir. Bu sebeple bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Diyabet veya kardiyovasküler hastalıklar için ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktor kontrolünde kullanması gerekmektedir.
En az 1 hafta ara vererek düzenli olarak kullanın. Kürü 2 -3 ay boyunca düzenli olarak bu şekilde tüketebilirsiniz. Zayıflama sürecini hızlandırmak için 3 ay boyunca bamya tohumu kürünü uygulayabilirsiniz.
BAMYA TOHUMU GÜNDE KAÇ TANE YENİR? Her sağlıklı besinde olduğu gibi bamya tohumunun tüketiminde de önerilen miktarın dışına çıkmamalıdır. Aksi halde vücuda yarardan çok zarar verebilir. Bamya tohumunun kullanımında günlük önerilen miktar 9 ya da 10 adettir.
Bamya Tohumu En İyi Nasıl Kullanılır? Bamya tohumu en iyi havanda öğütülüp sıcak suda bekletildikten sonra tüketilebilir. Bamya tohumlarını sıcak suda demledikten sonra çay şeklinde içebilirsiniz. En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız.
Bamya tohumu, zengin lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini destekler. Kalori bakımından yüksek olmayan bamya tohumunun yağ yakıcı ve idrar söktürücü özelliği olması sayesinde ödem atılmasına yardımcı olur. Doğrudan kilo verdirmese de zayıflamaya yardımcı olan bir besin kaynağıdır.
Vitamin ve mineraller açısından zengin olması, kemik problemlerine iyi gelmesini sağlar. Diz ağrısı yaşayan kişiler, bamya tohumunu çiğ, pişmiş veya toz halinde tüketebilirler. 9-10 kadar bamya tohumu suyun içinde bekletildikten sonra tüketilebilir. Direkt yutulması da mümkündür.
Bamya tohumu ise bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum bakımından zengin besinlerin tüketilmesi kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler hastalık risklerinin de düşmesine katkı sağlayabilir. Potasyum, sodyum ve sıvı dengesinin sağlanmasında etkilidir. Kan damarlarının ve atardamarın gevşemesini destekler.
Bamya tohumu çok değerli bir lif kaynağıdır. Lifli yapısı sayesinde bamya tohumu sadece sindirim sistemini düzenlemekle kalmayıp aynı zamanda kolesterolün düşürülmesini sağlayarak kalp ve damar hastalıklarını, kan şekeri regülasyonunu sağlayarak tip 2 diyabet ve insülin direncini önler.
Keten tohumunun 2 çorba kaşığı bile 6 gram lif, 4-5 gram bitkisel proteinin yanı sıra B grubu vitaminler, magnezyum, manganez, fosfor, bakır ve tiamin içerir. Magnezyum uyku ve ruh halini iyileştirirken, manganez kolajen üretimini destekleyerek cilt sağlığı ve kemik sağlığı üzerinde olumlu etki yaratır.
Bamya tohumu, birçok faydasının yanında dizdeki kireçlenme ve sıvı kaybı için de oldukça etkilidir.
Saraçoğlu bamya kürü sayesinde pek çok hastalığının iyileştiğini vurgulamıştır. Özellikle diyabeti olan kişiler bamya kürü yaptıklarında şekerlerini düşürebilmektedir. Ayrıca hazmettiren bir sebze olan bamya bağırsak ve mideye de fayda sağlar. Lifli gıdalardan olan bamya sindirim sistemi dostudur.
Bamya tohumu her ne kadar sağlıklı olsa da kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin bamya tohumu tüketmemesi gerekmektedir. Aynı zamanda düzenli olarak ilaç kullanan kişiler tarafından da tüketilmemesi gerekmektedir. Kadınlar için ise hamilelik döneminde ve emzirme döneminde kullanılmaması önerilmektedir.
Tohumlar depoya konulmadan önce uygun nem içeriğine düşürüldüyse hava almayan cam ya da polietilen kaplar içinde saklanması gerekmektedir. Bez ya da kağıt-karton içerisinde saklanan tohumlar değişen ortam şartlarından kolay etkilenmektedir.
C vitamini bağışıklık sistemini harekete geçirerek akyuvar oluşumunu sağlar. Tansiyonu düşürür: Bamyada yüksek oranda vitamin ve mineral bulunmasının yanı sıra insan sağlığı için çok önemli olan potasyum da bulunur.
Bamya tohumu içeren bu detoks, antioksidan özelliğe sahiptir. Kısa vadede hızlı sonuçlar almanızı sağlar. Tokluk süresini uzatarak gereksiz öğünleri engeller ve yağ yakımını artırır. Böylece metabolizmayı hızlandırır.
Tohum Cenneti | Sultani Bamya Tohumu | 20 TL.
Bamya, genellikle haftada bir kez sulanır. Ancak, sıcak ve kurak hava koşullarında, bu sıklık artabilir. Sulama, genellikle sabah erken saatlerde veya akşamüstü yapılmalıdır. Özellikle ilk meyveler görülmeye başlandıktan sonra bamya bitkisinin sulanması yüksek verim almada kritik bir öneme sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri