Ehliyetini yenileyen vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyor. Bankalar, yeni ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor ve bu nedenle işlem yapmıyor.
BANKA İŞLEMLERİ İÇİN YENİ KİMLİK KARTI GEREKECEK
BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Banka hesabı açmak için genellikle aşağıdaki belgeler gereklidir. Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi gibi resmi bir kimlik belgesi sunmanız gerekmektedir.
Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi, Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.
İlgili 15 soru bulundu
Nüfus cüzdanı yerine kimlik kartı, sürücü belgesi, aile cüzdanı ve pasaport kullanılabilir. Ayrıca kurumların kendi mevzuatlarında belirtmiş oldukları belgeler de nüfus cüzdanı yerine sayılabilir.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
Bakan Soylu açıkladı: Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak - Son Dakika Flaş Haberler.
Banka hesabı açmak için ilgili bankaya sadece kimlik ile başvuru yapılması yeterlidir.
Wise ile Türk lirası hesap bilgileri edinmek için kimliğinizi doğrulamanız yeterlidir. Bu belge bir pasaport, kimlik kartı veya ehliyet olabilir.
1-Nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı ) ya da kimliğini kanıtlayan Uluslararası aile cüzdanı, Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
"Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile artık sürücü belgesi bilgilerini TC kimlik kartlarına taşıyanların, ehliyet taşımaları zorunlu olmayacak. Söz konusu uygulama ile T.C. kimlik kartlarına taşıma yapanların, yanlarında ehliyet bulundurmaları gerekmiyor. Bu uygulama ile iki ayrı kart taşımak zorunda kalmıyorsunuz.
E-devlet hesabına kimlik numarası ve kişiye özel şifre ile giriş yapılır. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına "geçici kimlik belgesi sorgulama" yazılır. Açılan sayfadan "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum" yazısının başında bulunan kutucuk işaretlenir. Devam et butonuna tıklanır.
Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz.
Geçici kimlik belgesi ile şubelerimizden işlem yapmak isteyen müşterilerimizin, kps doğrulama servisi üzerinden belge numarası ve t. C. Kimlik numarası ile sorgulama yapılarak belge kontrolünün yapılması zorunludur. Bankamızda geçici kimlik belgesi ile işlem yapılmaktadır.
Konuyla ilgili hükümler, mevzuatımızda dağınık bir şekilde yer alıyor. Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi de kimlik kartı hükmünde kabul edilmektedir. Yine bazı kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki kimlik kartları da kendi mevzuatlarında resmi kimlik hükmünde kabul edilmektedir.
Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Yalnızca kimlik belgesi ile ilgili bankanın şubelerine gidilmesi ve bireysel banka hesabı açtırılması mümkündür. Ayrıca günümüzde online bankacılık sistemi sayesinde internet ortamında da bireysel hesap açma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Bankalarda eski kimlikle işlem yapılamayacak.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bankalarda yeni kimlik kartı olmadan işlem yapılmaması hususunda çalışma yaptıklarını söyledi. Soylu, "Yani tüm Türkiye'nin yeni kimlik kartına geçmesi gerek" dedi.
Tedbirler Yönetmeliği'nin 5 inci maddesinde kimlik tespiti yapılması gereken işlemler sıralanmış olup maddenin b bendi uyarınca yükümlüler işlem tutarı ya da birbiriyle bağlantılı birden fazla işlemin toplam tutarı yirmibin YTL veya üzerinde olduğunda gerekli kimlik tespit işlemlerini yapmak zorundadırlar.
e-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir.
Açıklamada, yeni kimlik başvurusuna gerek kalmadan, e-devlet üzerinden geçici kimlik belgelerinin alınabileceği bildirildi.
T.C. kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri