Salatalık buzdolabında Nasıl Saklanır? Bütün salatalıkları havlu kağıda sarın ve koroplast Büyük kilitli poşete koyun ve buzdolabının üst kısmına yerleştirin. Kağıt havluya sardığınız dilim veya tüm salatalıkları kilitli poşete koyup havasını alarak kapatın. Buzdolabına yerleştirin.
Salatalık buzdolabında dış yüzeyi kuru kalacak bir şekilde saklanmalıdır. 5 gün içerisinde tüketemeyeceğinizi düşündüğünüz salatalıkları, kağıt havlu ile sarıp kilitlenebilir buzdolabı poşetlerinde havasını alarak saklayabilirsiniz.
Domates, kısa sürede tüketilmesi gereken bir besindir. Buzdolabında maksimum 1-3 gün arasında saklanabilir. Saklamak için güzelce yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Ardından sap kısımları temizlenmeli ve bütün bir halde buzdolabının sebze-meyve rafına yerleştirilmelidir.
Salatalık yıkanıp dolaba konur mu? Sıcakta muhafaza ettiğiniz sebze ve meyveler aromasını ve tazeliğini kaybedecektir. Son olarak sebzeleri ve meyveleri yıkayıp saklamak çok büyük bir hata. Uzmanlar bu ürünleri yiyeceğiniz zamana kadar yıkamamanız gerektiğini vurguluyor.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz.
İlgili 41 soru bulundu
Salatalık / Hıyar
Salatalıklar/Hıyarlar +7 / +10 °C'de, %90-95 bağıl nemde 10 gün kadar depolanabilirler.
Ben bu tarifi yıllardır hep yaparım, asla buzluk kokusu veya şekil tadında değişme olmaz. Suyunu sıkmanız püf noktası. Salatalıkları temize yıkayıp rendeleyin, iyice suyunu sıkarak buzdolabı poşetlerine yemeklik koyun. Kışın buzluyken yoğurda atın cacık hazır.
Sebze ve meyvelerin bol olduğu bahar ve yaz aylarında, derin dondurucuda saklanmaması gereken sebzelerden biri salatalıktır. Salatalık, bol sulu bir sebze olduğu için dondurulduğunda yapısı değişime uğrar. Çözüldüğünde tadını ve tazeliğini kaybeder. Don yemiş diye tabir edilebilecek pörsümüş bir görünüm ve tat alır.
Önceden pişirilmiş malzemelerle hazırlanan salataların, bakterilerin üremesini veya yiyeceklerin bozulmasını önlemek için buzdolabında saklanması gerekecektir. Salatanızı yemeden önce en fazla beş gün saklayın.
Yeşillikleri kuruttuktan sonra kağıt havlu yardımıyla sarın. Daha sonra buzdolabı poşetinin içine sarılı bir şekilde yerleştirin. Poşeti kapatırken içinde hava kalmamasına özen gösterin. Dilerseniz, normal poşet kullanabilirsiniz.
Buzdolabınızdan en iyi şekilde yararlanmak ve yiyeceklerin daha uzun süre taze olarak kalmasını sağlamak için bu ipuçlarına dikkat etmelisiniz. Buzdolabınızın derecesini 1°C - 4°C arasında tutmaya çalışın, böylece yiyecekleriniz en fazla 5°C 'de saklanmış olur.
Dereotu ve maydanoz gibi yeşillikleri saklamak için derin dondurucuyu tercih edebilirsiniz. İnce ince doğradığınız yeşillikleri buzdolabı poşetinde veya saklama kabında, dondurucu bölmesinde muhafaza edebilirsiniz. Bu işlem yemeklik ve hamur işi kullanımına uygundur.
Sebzeler: Bazı yeşil sebzeler derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir.
En büyük hata meyve ve sebzeleri market poşetleriyle saklamak En alt rafta ise meyve sebze kısmı olmalıdır. Ancak meyve sebzeler pazar ya da market poşetleriyle buzdolabında tutulmamalıdır. Yapılan en büyük hatalardan biri budur. Besinler mutlaka paketlerinden çıkarılmış olmalıdır.
Dilimlenmiş salatalıkları saklamak için de; salatalık dilimlerini hava geçirmez bir kaba koyun ve üzerine kağıt havlu yerleştirin. Sonra kapağı kapatın. Salatalıkları buzdolabında sakladığınız, sıcaklık çok düşükte, soğuk salatalıklara zarar verebilir.
Buzdolabında sebze ve meyveleri çok iyi saklamak için buzdolabı poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Her sebze ve meyve için ayrı saklama kabı kullanmamak, farklı kokuların dolap içine yayılmasına neden oluyor. Kötü koku oluşumuna engel olmak için her birini ayrı kaplarda muhafaza edebilirsiniz.
Meyve ve sebzeleri buzdolabının ılık kısmında saklayın
Isı düştükçe, meyve ve sebzelerin aromalarını ve tazeliğini korumak güçleşir. Lezzetlerini biraz daha uzun süre korumalarını istiyorsanız eğer, meyve ve sebzelerinizi, buzdolabında ısının biraz daha yüksek olduğu kısımda depolayın.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
Domates, kısa sürede tüketilmesi gereken bir besindir. Buzdolabında maksimum 1-3 gün arasında saklanabilir. Saklamak için güzelce yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Ardından sap kısımları temizlenmeli ve bütün bir halde buzdolabının sebze-meyve rafına yerleştirilmelidir.
Maydanozları bir bardak suyun içerisine sapları aşağı gelecek şekilde koyun. Bu şekilde buzdolabına kaldırın. Bu yöntemle maydanozları 10 gün kadar tazeliğini koruyacaktır.
Daha fazla fayda sağlamak için bir buz küpü tepsisine salatalık suyu dökün, dondurun ve yukarıda tarif edildiği gibi kullanın. Salatalık, akne tedavisinde yardımcı olan anti-inflamatuar ve soğutma özelliklerine sahiptir. Sağlıklı ve kusursuz bir cilt için buz küplerini günlük bakım rutininize ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri