Kart Numarası Nedir? Ülkemizde kullanılan kredi kartı ve banka kartlarının hepsinin üzerinde basılı olan bir sayı dizisi bulunur ve bu 16 adet rakam parçalara bölündüğünde bir anlam taşır. Kredi kartı veya banka kartı üzerinde bulunan ilk rakam, kartın hangi ödeme sistemini kullandığını belirtir.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
Kredi kartınızın üzerinde yer alan 16 rakamın ilk 6 ya da 8 hanesi, kartı hangi bankanın verdiğini gösterir. Bank Identification Number (BIN) olarak da bilinen bu yöntem, kartın ait olduğu bankayı açıklar. American Express ödeme yöntemine ait kredi kartlarının numaraları ise 15 haneden oluşur.
Son Rakam: Kredi kartı veya banka kartı üzerinde bulunan 16 haneli numaranın son rakamı olan 16. rakam ise güvenlik için oluşturulmuş kontrol basamağıdır.
“Banka kartı numarası kaç hanelidir?” sorusunun cevabı ise genellikle 16 haneli olarak karşına çıkıyor. Kabartmalı bir şekilde kartın yüzeyinde bulunan rakamlar, dörtlü haneler ve boşluklarla ifade ediliyor.
İlgili 23 soru bulundu
Kredi kartı numarası 16 hanelidir. Kartın ön yüzünde yazılı olan bu 16 hanelik sayıdaki her bir rakamın anlamı vardır. İlk rakam kartın Visa mı MasterCard mı olduğunu gösterir.
Türkiye'de IBAN
İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
İstanbulkartınızın arkasındaki 04 ile başlayan 14 haneli numara okunmuyorsa kartın üzerindeki QR kodu okutarak bu iki numarayı öğrenebilirsiniz.
Türkiye'deki standart telefon numaraları, 1988 yılına kadar 10 basamaklı sayılardan oluşmaktaydı. 1988'de PTT tarafından 12 basamağa çıkarılmış ve yeniden düzenlenmiştir. 12 basamaklı bu sistem, Türkiye'nin uluslararası numara ön eki olan 90 ile başlar, sonraki üç rakam ise alan adıdır.
Son rakam da kartın kontrol numarasıdır. Buna Check Digit adı da verilmektedir. Kredi kartı üzerindeki ilk 6 haneden sonraki rakamlar yani kalan 9 rakam, müşterinin hesap numarasını belirtmektedir. Bu numara banka tarafından belirlenir ve kişiye özeldir.
Kart Doğrulama Kodu veya kısaca CVC* banka kartınızın veya kredi kartınızın üzerinde yazılı olan ilave bir koddur. Çoğu kartta (Visa, MasterCard, banka kartları vs.) bu kod kartınızın arkasındaki imza şeridinin üzerinde basılı olan sayının son üç basamağıdır.
Kredi kartı ya da banka kartının ön yüzünde bulunan sayılar hesap numarası olarak ifade edilir. Genelde ortak şekilde tüm bankalar için 12 haneli olarak ele alınır. Yan yana 4 rakam geldikten sonra arada boşluk bırakılarak yazılır.
Türkiye Finans Kredi Kartı Kart Ücreti Tahsilatı.
5218 ile başlayan ve 062961 ile biten Türkiye Finans Happy Kredi Kartıma 12 Mart 2024 tarihindeki ekstrede yıllık kart ücreti olarak 155 TL yansıtılmıştır.
Banka veya kredi kartının arka yüzünde yer alan 3 haneli bir doğrulama kodudur. İnternet alışverişlerinde güvenlik için kullanılır.
Banka kartı üzerinde bulunan 16 haneli kart numarası girilir, Gönder butonuna tıklanır ve sistem kart bilgilerini kontrol eder. Tek kullanımlık alışveriş şifresi bankada kayıtlı olan cep telefonuna SMS ile iletilir, Gelen şifre 180 saniye içerisinde ekrana girilir ve alışveriş tamamlanır.
Banka kartlarının üzerinde 16 haneli rakamlar yer alır. Genelde bunlar 4-4-4-4 şeklinde sıralanmıştır. Bunlar kartınızın numarasıdır.
IBAN numarası ve hesap numarası aynı şey değildir. IBAN, uluslararası para transferleri için kullanılan bir numaradır ve hesap numarasını, banka kodunu ve ülke kodunu içerir. Diğer yandan, hesap numarası, belirli bir banka şubesindeki belirli bir hesabı tanımlar.
Sonraki 5 hane banka kodunu ifade etmektedir. Rezerv olarak ayrılan alan tek basamaklı olup, değiştirilene kadar sıfır olarak kabul edilmiştir. Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
Öncelikle Ziraat Bankası'nın internet bankacılığını açarak kendi bilgilerinizle giriş yapın. Buradan menü, hesaplarım ve tüm hesaplarım adımlarını takip edin. Daha sonra hesabınızı seçerek bilgilerinizi görüntüleyin. Burada üst tarafta hesap numarası ve alt tarafta ise iban yazmaktadır.
Kredi kartı hesaplarına IBAN verilmemektedir. Bu nedenle kredi kartı numarasına yapılan para transferlerinde IBAN kullanılmamaktadır.
Akbank, dijital ve mobil öncelikli yaklaşımını, kart tasarımını da yansıtıyor. Yeni Axess kartta, Kart Numarası, Son Kullanım Tarihi ve Güvenlik bilgisini içeren rakamlar yer almıyor. Kartın arka yüzünde sadece kullanıcının isminin yer aldığını belirten Akbank, böylece kart bilgilerinin güvende olduğunu söylüyor.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan IBANBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların "IBAN bilgisini" SMS ile öğrenebilirsiniz.
Banka hesap numarası, kartın ön tarafında bulunan 4 parçalı olarak yazılan ve 16 haneli numaralar olarak ifade edilebilir. 16 haneden oluşan bu numaralar kart numarası olarak bilinmektedir.
Hesap numarası nerede yazar? Bankaların verdiği kartların üzerinde birden fazla numara görülebilir. Kişiye ait banka hesap numarası kart sahibinin isminin altında yer alır. Kişilerin internet üzerinden ya da mobil uygulamalardan açarak ulaşabileceği hesap bilgilerinde de hesap numaraları yazar.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri