En geç kaç yaşında Çeyiz Hesabı açabilirim? 24 yaşını doldurmadan 25 yaşına girmeden önce çeyiz hesabı açılabilir. Örneğin 01.07.2023 tarihinde Şubemize başvuran bir müşteri 01.07.1999 tarihinden sonra doğmuş ise Bankamızda Çeyiz Hesabı açtırabilir.
- Çeyiz desteğinin ödenmesi için hak sahibi kişinin bir talep belgesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurması gerekir. - Evlenme tarihi nüfus kütüğünde güncellenmemişse dilekçeyle birlikte evlilik cüzdanının bir örneğinin de kuruma verilmesi gerekir.
Devlet Katkısı Nasıl Hesaplanır? *Devlet katkısı almayı hak eden müşterilerin evlilik tarihinden itibaren ilk 6 ay içerisinde uluslararası aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair nüfus müdürlüklerinden alacağı belgeyi çeyiz hesabının açıldığı Ziraat Katılım şubesine iletmesi gerekmektedir.
Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapanlar, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlar devlet katkısından yararlanabilecektir. Düzenli ödemelerin aksatılması durumunda devlet katkısı kazanma hakkı elde edilemeyecektir.
2023 yılı için açıklanan rakamlara göre düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 999,11 TL olarak uygulanırken üst sınır ise 9.991,25 TL olarak ilan edildi. 3 aylık ödemeyi tercih edenlerde ise, 2.997,37 olan alt sınır; üst sınır 94.578,20 TL'den 149.869,09 TL'ye yükselecek.
İlgili 44 soru bulundu
Ana-Babası vefat ettiği için onların üzerinden yetim aylığı alan kız çocuklarının evlenmeleri halinde maaşı kesileceğinden dolayı bir kereye mahsus olarak 24 aylık emekli maaşlarının peşin olarak verilmesine çeyiz parası yani evlenme ödeneği denmektedir.
Evlenme İkramiyesi Kimlere Ödenmektedir? Kurumumuzdan dul ve yetim aylığı almakta iken evlenmeleri nedeniyle aylıkları kesilen eş, kız yetim ve anaya bir defaya mahsus olmak üzere son defa almakta oldukları aylıkların (harp malullüğü zammı hariç) 12 katı tutarında evlenme ikramiyesi ödenmektedir.
Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve kanun teklifi yasalaştı.
Evlilik kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin belediyeden alınan nikâh tarihli belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir. Kredi başvuru işlemleri sadece Şubelerimiz aracılığıyla yapılabilmektedir.
01.01.2023 tarihi itibarıyla uygulanan Evlilik Yardımı 2.000,00TL'dir.
Evlilik tarihinden itibaren altı ay içerisinde uluslararası aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair ilçe nüfus müdürlüklerinden alacağı belge ile çeyiz hesabının bulunduğu Şubemize başvurur. Banka ay içerisinde yapılan başvuruları takip eden ayın ilk on işgünü içerisinde Bakanlığa iletir.
İkramiye alabilmek için yazılı dilekçeyle SGK'ya başvurulması zorunluluğu var. Evlenme tarihi kütüğe işlenmediyse dilekçeyle beraber evlenme cüzdanının bir örneğinin de kuruma verilmesi gerekiyor.
Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş (karı veya koca) ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının on iki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir.
Halk arasında “çeyiz parası” olarak anılan evlenme ödeneği yardımı, evlilik öncesinde kız çocuklarına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanıyor. 2022 yılında en düşük 21 bin TL olan çeyiz parası ödemesi 2023 yılında en az 33 bin TL olacak.
“Evlenmeleri sebebiyle dul ve yetim aylığı kesilen eş ve kız çocuklarla anaya bir defaya mahsus olmak üzere almakta oldukları dul veya yetim aylıklarının oniki aylık tutarı evlenme ikramiyesi olarak ödenir.
Çeyiz Parası Geri Ödeniyor mu? Hayır. Devlet düğün yardımı bir geri ödemeli kredi değildir. Bir defaya mahsus verilen ve geri ödemesi olmayan bir devlet yardımıdır.
150 bin TL evlilik kredisi iki yıl geri ödemesiz olarak yeni evlenecek çiftlere verilmesi bekleniyor. Gençleri teşvik etmek ve evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak amacıyla faizsiz kredi 48 ayda geri ödenecek. 48 ay (4 yıl) vadeli evlilik kredisi kurulacak Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlanıyor olacak.
Bankalar ihtiyaç kredisi hizmetinin altında evlilik / düğün kredisi verir. Evlilik kredisi şartları ise bankadan bankaya değişkenlik gösterir. Faiz oranı, yıllık maliyet oranı, yıllık faiz gibi rakamsal veriler de benzer şekilde her bankaya göre farklıdır.
Devlet destekli evlilik kredisi koşulları
Ayrıca çiftlerin maddi durumlarının evlenmelerine imkân vermemesi de kredinin onaylanması için gerekli koşullardan biridir. Bu şartları sağlayan herkes 1 yıl boyunca geri ödemesiz, faizsiz evlilik kredisi alabilir.
O yüzden kanunla bir yaş sınırı koymadık.
Kredi Detayları
Evlilik Kredimizin üst limiti 250.000 TL olup, dilerseniz kredinizi; 50.000 TL'ye kadar olan tutar için aylık %1,69 faiz oranıyla tahsis ücretli, 50.001 TL ve üzerinde olan tutar için aylık %1,79 faiz oranıyla tahsis ücretli olarak kullanabilirsiniz.
Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir? Yeni evlenenlere faizsiz kredi, genç çiftlere sunulacak olan özel bir finansman fırsatıdır. Bu kredi, çiftlerin evlilik hazırlıkları, düğün giderleri, mobilya alımları gibi evlilikle ilgili yapacakları tüm harcamaları karşılamalarına yardımcı olur.
Devlet, yeni evlenenleri desteklemek için çeyiz yardımında bulunuyor. Eşler ayrı ayrı başvuru yaparak hesaplanan tutarı ikiye katlayabilir. Elbette bu yardımdan yararlanmak için bazı şartlar aranıyor.
Yeni evlilikleri teşfik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek.
Aile yardımı 2 bin TL, Çocuk yardımı 500 TL. Doğum yardımı 5 bin 98 TL. Evlenme yardımı 24 bin 245 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri