Müşterisi olmadığınız bir bankadan hesap açmak istediğinizde çok yakın bir tarihe kadar şubeye gitmeniz gerekiyordu. Bu da; şubeye gitmeden, bulunduğunuz yerden ilgili bankanın önerdiği şekilde, internet bankacılığı veya mobil uygulama ile banka hesabı açabileceğiniz anlamına geliyor.
Yalnızca kimlik belgesi ile ilgili bankanın şubelerine gidilmesi ve bireysel banka hesabı açtırılması mümkündür. Ayrıca günümüzde online bankacılık sistemi sayesinde internet ortamında da bireysel hesap açma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Bankaya gitmeden vadesiz hesap açma farklı yöntemlerle yapılabilir. Vadesiz hesap açma online olarak, yani bankaların alternatif dağıtım kanalları olan telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilir.
Uzaktan müşteri edinimi (DOB) ile banka şubesine gitmeden mobil uygulama üzerinden kimlik belgesi ibrazı ve müşteri temsilcisi ile uzaktan yapılan görüntülü görüşme ile tamamlanır. Bu aşamadan sonra online banka hesabı açma işlemi yapılır. İnternetten müşteri edinimi DOB olarak adlandırılır.
Eskiden bu işlemler ile ilgili tüm detayları halletmek için şubeye gitmek gerekirken artık dijital bankacılık ile online başvuru yapabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Bankamız müşterileri için Ziraat'in Dijital Kanallarına Şubeye Gitmeden Başvurabilmek Artık Mümkün!
Artık Şubeye gitmeden de Bankamız müşterisi olabileceksiniz! Nasıl Ziraat Bankası müşterisi olurum? Uygulama marketlerinden indireceğiniz Ziraat Mobil'i telefonunuza yükleyip açtıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Müşterimiz Olun” butonunu tıklayarak, başvuru işleminize başlayabilirsiniz.
Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur. Aynı zamanda IBAN numarasının son 12 rakamı olarak da ön plana çıktığını söylemek gerekir.
e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
UZAKTAN KIMLIK TESPITI SÜRECINDE, GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME BAŞLAMADAN ÖNCE HESAP AÇMAK ISTEDIĞINIZ BANKANIN MOBIL UYGULAMASI VEYA BANKA INTERNET SITESI ÜZERINDEN ELEKTRONIK ORTAMDA DOLDURULAN BIR FORM ILE BAŞVURUDA BULUNMALISINIZ.
Bugünden itibaren ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder. İlk 6 rakam, başka kişilerde de aynı şekilde olabilir.
IBAN Numarası Nasıl Öğrenilir? IBAN numaranızı hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, bankanızın kurumsal internet sitesinde bulabileceğiniz IBAN sorgulama alanından, internet şube ve mobil şube uygulamasından ya da çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.
Türkiye'de IBAN
Türkiye'de uygulanmakta olan IBAN, 26 haneden oluşmaktadır. İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
Hesap Numarası Nedir? Bankaların müşterilerine ait her bir hesabı ayrı ayrı tanımlayan numaralardır. Hesap numaraları banka müşterilerinin işlemlerini hızlıca gerçekleştirmesini sağlar.
Mobil bankacılığa nasıl başvurabilirim? Ziraat Mobil uygulamasını cihazınıza indirdikten sonra giriş ekranında yer alan “Hemen Başvur” seçeneğinden ya da “ Başvurular” ekranından Bankamızda kayıtlı iletişim numaranız ve kart bilgileriniz ile Online Başvuru yapabilirsiniz.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport, Kişinin çalışma durumuna göre gelir belgesi, Eğitime ilişkin belgeler ve fatura, Şubece istenebilecek diğer belgeler.
Kurumumuzda Hesap İşletim ücreti uygulaması bulunmamaktadır.
Bankalar hesap açmak için veya kullanılmayan hesap için herhangi bir ücret veya komisyon almamaktadır. Yani banka hesabı açmanın kişiye herhangi bir zararı yoktur. Ancak bankaların havale, EFT gibi transfer işlemlerinde aldıkları belirli bir komisyon oranı vardır.
Bankalar vadesiz hesap açmak için bir ücret talep etmezler ancak vadesiz hesaplara sağladıkları hizmetler karşılığında yıllık hesap işletim ücreti adı altında bir ücret talep ederler. Bu ücret otomatik olarak yılda bir veya altı ayda bir kez hesap bakiyesinden alınır.
Akbank Mobil'i SMS linki ile indirin
Akbank Mobil'in bir SMS ile cebinize gelmesi için telefon numaranızı ve güvenlik kodunu yazın. Akbank Mobil'den 'Akbanklı Olmak İstiyorum' adımlarını takip ederek şubeye gitmeden dakikalar içinde müşterimiz olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri