Display ya da diğer adıyla banner reklam olarak da bilinen bir görüntülü reklam, genellikle tasarlanmış bir resim ya da fotoğraf ile gerçekleştirilen çevrimiçi ücretli reklam türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Banner, reklam ve tanıtım amaçlı hazırlanan, web siteleri, mobil uygulamalar ve gazetelerde başlık, içerik içinde ya da alt kısımda yer alabilecek ölçülerde ya da afiş olarak, tasarlanmış kurumsal iletişim öğesidir. Genelde logo ile bütünleşik olarak kullanılır.
Banner reklam boyutları için reklam özellikleri, orta boy dikdörtgenden büyük dikdörtgene, küçük kareden orta kareye, yarım sayfaya ve daha fazlasına kadar değişiklik gösterebilen banner şekline bağlıdır. Üç standart reklam formatı skor tahtası (728 X 90), orta boy dikdörtgen (300 X 250) ve dikey (160 X 600) reklamdır.
Banner reklam birimleri, uygulama düzeninin bir kısmını kaplayan dikdörtgen reklamlar gösterir. Kullanıcılar uygulama ile etkileşimde bulunurken ekranın üst veya alt kısmına sabitlenmiş olarak ya da kullanıcı sayfayı kaydırırken içerikle satır içi şekilde kalırlar.
Görüntülü reklamlar, açılış sayfasına yönlendiren bir eylem çağrısı (CTA) mesajını reklam metni ve görsel öğeler ile bir araya getiren çevrim içi reklamlardır. Görüntülü reklamları genellikle internet sitesinin üst veya yan kısımlarında, bazen de okuduğunuz içeriğin ortasında görürsünüz.
İlgili 43 soru bulundu
Display ya da diğer adıyla banner reklam olarak da bilinen bir görüntülü reklam, genellikle tasarlanmış bir resim ya da fotoğraf ile gerçekleştirilen çevrimiçi ücretli reklam türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Google Display Network (GDN) Nedir? Google Display Network, Google'ın portföyünde bulunan websitelerinde reklam göstermenizi sağlayan reklamlarınızı internet kullanıcılarıyla buluşturmanızı sağlayan ağdır. Youtube, Gmail gibi mecralar da GDN'e dahildir.
Tıklanan Banner Özellikleri
Kolay anlaşılır ve ilgi çekici banner tıklanır. Hedef kitleye ulaştırılmak istenen mesaj etkili olmalıdır. Banner tasarımında renk seçimi de önemlidir. Kullanıcıyı yormayan ama dikkatini çeken renkler tercih edilmelidir.
“Banner” terimi, genellikle reklam, duyuru veya tanıtım amacıyla kullanılan büyük boyutlu afiş veya pankartları ifade eder.
Banner metin tabanlı değil resim tabanlı olup web sitesi reklamcılığının popüler bir biçimidir. Banner reklamın amacı, bir markayı tanıtmak veya ziyaretçilerin reklamverenin web sitesine gitmesini sağlamaktır.
"Banner," genellikle çevrimiçi reklamcılıkta kullanılan bir terimdir. Bir web sitesinde veya uygulamada, genellikle belirli bir ürünü, hizmeti veya etkinliği tanıtmak amacıyla kullanılan grafiksel bir reklam türüdür. Bannerlar genellikle renkli grafikler, metinler ve çeşitli diğer medya öğelerini içerir.
Sabit görsel içeren bannerlar ve hareketli bannerlar olmak üzere temelde iki farklı forma sahiptir. Sabit görsel içeren bannerlar için çoğu zaman “JPEG”, “PNG” ve “WEBP” formatı kullanılırken, hareketli bannerlar içinse önceleri “SWF” ve “GIF” formatı, şimdilerde “HTML5” teknolojisi kullanılmaktadır.
Banner reklam birimleri, uygulama düzeninin bir kısmını kaplayan dikdörtgen reklamlar gösterir. Kullanıcılar uygulama ile etkileşimde bulunurken ekranın üst veya alt kısmına sabitlenmiş olarak ya da kullanıcı sayfayı kaydırırken içerikle satır içi şekilde kalırlar.
Bannerlar görsel olarak hazırlanan, farklı boyutlarda ve yapılarda olabilen web sayfalarının görünür yerlerine yerleştirilen ve reklam verenin belirlediği adrese link verilen internet reklamlarıdır.
Banner, web sitesi sayfalarında herhangi bir kısma yerleştirilen, üzerinde yazı ve grafikler bulunan tıklandığında ziyaretçiyi farklı bir URL'ye gönderen reklam şeklidir. Banner reklamlar diğer reklam türleriyle karşılaştırıldığında geri dönüşüm oranı çok daha yüksek olan bir reklam biçimidir.
Banner resmi kuralları
Banner resminizin şu ölçütleri karşılaması gerekir: Yükleme için minimum boyut: 16:9 en boy oranıyla 2560 x 1440 piksel. Minimum boyutta, metin ve logolar için güvenli alan: 1235 x 338 piksel. Resimler, büyük boyutlu cihazlarda tüm ekranı kaplar ancak belirli görünüm ve cihazlarda kırpılır.
Trendyol satış arttırma sürecinde sizlere yardımcı olan bannerlar, mağaza yönetimi bölümünde yer alan “Mağaza Logosu”, “Mağaza Kapağı” ve “Çoklu Banner” linkleri üzerinden yüklenir. Mağaza logonuz için belirlediğiniz görselin jpg ya da png formatında ve 320×320 piksel çözünürlüğünde olması gerekir.
Adobe Photoshop yalnızca banner tasarımları ile değil tüm grafik işlerini uygulayabileceğin bir program. Tasarım dünyasının en kapsamlı programı olan Adobe Photoshop'ta, marka diline uygun, stil sahibi ve tıklama isteği uyandırabilecek banner tasarımları uygulayabilmen mümkün.
Google Adwords üzerinden yayınlanabilen banner reklamlar, birçok web sitesi üzerinden yayınlanabilmektedir.
Display (Ekran), bilgisayar ve akıllı cihazlarımızı kontrol etmemize yardımcı olan, komutlar vermemizi sağlayan ve yaptığımız işlemleri takip etmemize yardımcı olan görüntü cihazlarıdır.
Akıllı (Smart) Reklam Kampanyası:
Reklamınız Google Arama, Google Haritalar, Youtube, Gmail ve Google ortağı web sitelerindeki potansiyel dönüşü yüksek olabilecek mecralarda otomatik olarak gösterilir.
display teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri