ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
Öncelikle ATM'deki “GİRİŞ” seçeneği seçilir. Kartsız İşlemler ana menüsünden “Hesaba Para Yatırma” adımı seçilir. Parayı yatıracak kişi, beliren ekran üzerinden kendi cep telefonu numarasını girer. Para gönderimi gerçekleşmesi istenen hesabın numarası ve “Şube Kodu” yazılarak “Evet” tuşuna basılır.
ATM'den para çekme ve yatırma
Para çekme ve yatırma işlemleri, kartlı ve kartsız olarak yapılabilir. Eğer kartsız işlem yapılacak ise T.C. kimlik numarası, kart numarası, kart şifresi, cep telefon numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyulabilir.
ATM'de kartsız işlem menüsüne girilir. Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir.
Kartsız Hesaba Para Yatırmak için:
kimlik numaranızı yazın ve doğruluğunu teyit ediniz. Cep telefonu numaranızı girin ve hesap veya IBAN numarasına seçeneklerinden uygun olanı seçiniz. Cep telefonunuza gelen doğrulama şifresini giriniz ve devam tuşuna basınız.
İlgili 41 soru bulundu
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
Papara ile birine para göndermek için banka hesaplarına ya da IBAN numaralarına ihtiyacın yok. Papara hesabından kolayca banka hesabı olmayan birine para gönderebilirsin. Tek ihtiyacın, para göndermek istediğin kişinin telefon numarası.
Çipli yeni TC kimlik kartlarıyla PTT ATM'lerinden para çekme dönemi başladı. PTT hesabınız olmasa bile şubeye girip sıra beklemeye gerek kalmadan ATM'den para çekebileceksiniz. Yeni TC kimlik kartları, üzerindeki çip teknolojisi sayesinde bankacılık işlemleri ve ödemelerde kullanılabilecek yapıya sahip.
Tüm Kamu Bankaları ATM 'lerinden (Emlak Katılım, HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve PTT ATM'leri) günlük işlem limitleri dahilinde ücretsiz para çekme ve hesaba para yatırma işlemi yapılabilmektedir. Kartlı ve Kartsız olarak TL cari hesaplara para yatırılabilmektedir.
Karekod Para Çekme
“Karekod Kod İle” seçeneğini seçin, Kullanmak istediğiniz hesabınızı seçip tutarı girin, İşCepMatik ekranında bulunan Karekodu telefonunuza okutun, İşCepMatik anında paranızı versin!
Dijitalden veya ATM üzerinden EFT işlemi yapmak için; 'Para transferleri' ekranından 'EFT' seçildikten sonra alıcı ismi ile hesap bilgileri ve transfer edilecek tutar girilir. Bir sonraki ekranda EFT işlemi için alınacak ücret belirtilir ve onay istenir.
Yine de IBAN'a para transferi nasıl yapılır sorusunun cevabını senin için paylaşalım. Bir yakınına para göndermek istediğinde, karşı tarafın seninle IBAN bilgisini paylaşması gerekir. Daha sonra para transferi sekmesinden alıcının IBAN ve ad/soyad bilgilerini girerek işlemini tamamlayabilirsin.
Türkiye'de IBAN, okuma kolaylığı olması için ise çoğunlukla dörtlü gruplandırmayla aşağıdaki şekilde yazılır: “TR76 0009 9012 3456 7800 1000 01”. Hollanda: 18 haneden oluşmaktadır, örnek IBAN “NL91 XYZT **** **** **” şeklindedir.
PTT üzerinden para gönderme işlemlerinde T.C. kimlik numarası ya da isme para gönderme seçenekleri bulunduğu için IBAN, hesap numarası ya da banka bilgilerine ihtiyaç duyulmaz.
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
Aug 5,TC Kimlik ile Para Çekme (ATM'den Kartsız) ATM'ler üzerinden de TC kimlik numarası ile para çekme işlemi yapabilirsiniz. Eğer kartınız yanınızda değilse . Para çekme, para yatırma, kredi kartı borcu ödeme, fatura ödeme gibi birçok işlemi şubeye gitmeden Garanti BBVA ATM'lerinden yapabilirsiniz.
Alıcının, cebe havale sonucu gelen parayı çekebilmesi için; gönderenin cep telefonu numarası, kendi cep telefonu numarası, kendi kimlik numarasını, gönderilen paranın tam olarak tutar bilgisini ve kendisine iletilen tek kullanımlık şifre bilgisini ATM'e girmesi gerekmektedir.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
Havale yaparken hesap no ile para gönderebilirsiniz. Alıcı hesabın IBAN'ı veya hesap numarası bu işlem için yeterlidir.
Özel hukuk ve Kamu hukuku Tüzel kişilerinin de organ sıfatını haiz olan yönetim kurulunun başkan ve üyeleri, söz konusu tüzel kişiye ait (der nek, vakıf, Anonim şirket, kamu kuruluşları) banka hesapları üzerinde hem temsil hem de tasarruf yetkisine haizdirler.
Papara hesabından dilediğin kişinin vadesiz banka hesabına ücretsiz 7/24 para transferi yapabilirsin. IBAN'a para transferi yapabilmek için sözleşmeli hesaba sahip olmalısın.
Her iki işlem de günümüzde para transferi yapmanın en basit yolları; ancak aralarında temel olarak iki fark bulunuyor: Kullanılan bankalar ve işlem süresi. Havale işlemi, aynı banka bünyesindeki hesaplar arası bir transfer olduğundan sadece isim, soyisim ve IBAN bilgileri ile yapılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri