Belli püf noktaları bulunan küçük banyo fayansları için ortama derinlik kazandırmak önemlidir. Fayansların enine doğru döşenmesiyle elde edilebilen bu derinlik tavan boyuna göre de ayarlanır. Öyle ki alçak ve basık tavanlı banyo alanlarında yatay değil, dikine karo döşemeleri kullanılır.
Serbest haldeki karoların istifleme yönü, üreticinin dizdiği şekilde olmalıdır. Karolar dikey olarak istiflenmelidir. Özellikle büyük boyutlu karoların yatay şekilde istifi kesinlikle önerilmez.
60x120 ölçüsündeki büyük ebat seramikler kullanılan mekanlarda genişlik algısı için idealdir.60x120 Seramik döşerken öncelikle yatay mı dikey mi döşeneceğine karar verilmelidir. Yatay döşenmiş bir seramik eni dar olan bir banyonun daha ferah görünmesine imkan verir.
Uzun ömürlü, dayanıklı ve hijyenik karo seramik modelleri ile estetik açıdan tatmin edici ve ferah ortamlar yaratılabilir. Banyo fayanslarının seçiminde alanın küçük ya da büyük olması, dekorasyona hakim rengin açık ya da koyu olması, seramiğin boyutu ve deseni önemli kriterlerdendir.
Evin tüm alanlarında olduğu gibi küçük banyoları geniş göstermenin yolu açık renkler kullanmaktan geçer. Özellikle penceresi olmayan banyolara açık renk duvarlar ve dolaplarla aydınlık bir hava kazandırılabilir. Bunun için krem rengi veya beyaz tonlar tercih edilebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Daha basit bir anlatımla, banyonun uzunluğu ve genişliğini ölçün, bu ölçüleri çarparak metrekareyi hesaplayın ve çıkan sonucu %15 ile çarpın. Bu, fayans satın almanız gereken gerçek metrekare sayısı olacaktır. Banyonuz standart ölçülerden küçük ise, küvet veya duş alanı duvarları için en uygun seçim, mozaikler.
Küçük Banyolarda Suya Dayanıklı Karo Seçimi
Poröz olmayan, yüksek kaliteli seramik veya porselen fayanslar, bu gereksinimi karşılar. Dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise fayansların kaymaz özellikte olmalarıdır; özellikle zemin fayanslarında bu kritiktir.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Fayans ve seramik farkı yan yana geldiklerinde dahi hemen fark edilmektedir. Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Genel olarak, seramik fayanslardan daha pahalıdır. Avantajları: Seramik fayansların döşenmesi kolaydır. Diğer malzemelerle karşılaştırıldığında seramik hafiftir. Seramik fayansların çoğu sırla kaplıdır, bu sayede mükemmel koruyucu üst tabakaya sahip olurlar.
Banyolar için en iyi zemin seçenekleri, neme dayanabilen, ıslakken kaygan olmayan, temizlemesi kolay ve ayağın altında rahat olan zeminlerdir. Neme dayanıklılık açısından lüks vinil karoları (LVT), rulo vinil ve porselen veya seramik karo en iyi banyo zemin seçenekleridir.
Derzsiz uygulama asla yapılmamalıdır. Derz kalınlığı en az 2 mm olmalıdır. Uygulama alanına ve kullanım amacına göre bu kalınlık arttırılmalıdır. Antisilip ürünlerde derz uygulaması mutlaka derz tabancası ile uygulanmalıdır.
Doğal taş kaplamalar, tıpkı fayans çeşitleri gibi dayanıklı, kolay temizlenebilen ve mekanın havasını dikkat çekici kılan banyo zemin kaplamalarıdır. Tercih haklarını bu tür zemin kaplamalarından yana kullananlar; granit, mermer ya da kireçtaşından üretilen modellere yönelebilir.
Fayans seçimi yaparken uygulama yapılacak alanın ebadına göre ürünler tercih edilmesi de son derece önemlidir. Ayrıca döşeme sırasında da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Mekân hangi yöne doğru daha uzun veya geniş gösterilmek isteniyorsa, fayans o yöne doğru döşenmelidir.
531,31 TL m² fiyatıdır.
1.kalite seramik ürünün üzerinde veya arkasında en ufak bir hata olmayan seramiklerdir. Bu seramikler üretildikten sonra bir lazer kalite kontrol sistemi ile onaylanır ve hatasız olarak 1.kalite sıfatını alır. 2.kalite seramik ise aslında birinci kalite seramiğe yakındır.
Antre ve holler, özellikle antre çekici olması istenen bir alandır. Bu sebeple parlak seramikle döşenebilir. Gene de bu alanlar su ile temizlendiğinde kayma riski olacaktır.
Seramiklerin Avantajları
Kimyasal madde ve yüzey temizleyicilerine karşı dayanıklılıkları oldukça yüksektir. Suya ve neme karşı dirençleri sayesinde ıslak hacimlerde en çok tercih edilen kaplama ürünleridir. Seramikler diğer kaplama malzemelerine göre bakım gerektirmez, kolay temizlenir.
BANYO TADİLAT SÜRESİ
ve seramik işlerine başlayabiliriz. Yine ortalama sıva 2 gün fayans ve seramik döşeme 3 veya 4 gün sürebilir. Bu işleri tamamlamamızın ardından son aşama olarak duşa kabin, lavabo, klozet, banyo dolabı ve diğer yapı malzemelerinin montaj işlemine geçeriz.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Beyaz mutfak dolapları için önerilen fayans renkleri ise koyu gri, lacivert ve şarap kırmızısı olarak sıralanabilmektedir. Bu gibi renk seçimleri ile de sade ama göz alıcı bir mutfak görünümü elde edebilirsiniz. Beyaz dolaba hangi renk graniti tercih edeceğiniz de mühim aşamalardandır.
Dokulu bir macun malzemesi ile (fayans yapıştırıcı + doku), eski fayanslar ile yeni sıva arasında güvenli bir aderans köprüsü oluşturulur. Geçişin üzerini macunlayın. Tutunmayı iyileştirmek için, önceden taşlama yerine, zar gibi ince bir kat fayans yapıştırıcı da çekebilirsiniz.
Kaymaz Solüsyon
Oteller, avmler gibi zemini fayans ve seramik kaplı parlak, Kaygan Zeminler suya, temizlik ürünlerine, yağa vb. sıvılara maruz kalıyor. Bu tür zeminlerde kayma ve kaza riski oldukça yüksek. Bu gibi kazaları önlemek için zeminlere Kayganlık Önleyici, Kaymaz Solüsyonu kullanılmaktadır.
Açık renkli fayans veya banyo seramik modelleri alanın daha büyük ve parlak görünmesine yardımcı olur. Ancak koyu renkli banyo fayans veya seramik modeli kullanmanıza tamamen engel değildir.
Altta yatan katmandaki aşırı hareket, döşenmiş yüzeyde çatlamaya neden olur (Sıcaklık değişimlerinden dolayı termal hareket). Örneğin, 45 m uzunluğundaki normal bir binanın yaz aylarında gündüzleri maksimum ve minimum sıcaklık arasındaki farkın 20 ° C olduğu durumlarda 18 ila 20 mm uzunluğunda artacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri