Banyoda oluşan kötü kokuların en önemli sebebi lavabo, klozet ya da jakuzi giderlerinin tıkalı olmasından kaynaklanmaktadır. Atık su giderlerinin tıkalı olması ve pis suların gerektiği gibi tahliye edilememesi banyonuzda can sıkıcı kokulara neden olabilir.
Gider kokusunun giderilmesinde en çok kullanılan yöntem beyaz sirke ile suyu karıştırmak ve kokunun olduğu gidere dökmektir. Bu sayede gider kokusu azalır ve ortamda daha ferah bir koku hakim olur. Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır.
Lavabo kokusu karbonat ve sirke kullanılarak giderilebiliyor. Akla ilk gelen bu yöntemde öncelikle lavabo deliklerinin üzerini kapatacak şekilde yarım ya da bir su bardağı karbonat boşaltmanız gerekiyor. Ardından asidik özelliğe sahip bir miktar sirkeyi karbonatın üzerine dökerek köpürmeleri izleyebilirsiniz.
Isınan limon suyunun içine karbonatı yavaş yavaş eklemeye başlayın. Köpüklenmeler olacaktır, telaşa kapılmanıza gerek yok. Ardından güzelce karıştırdığınız bu 2 malzemeli karışımı alın ve lavabo giderine dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
İlgili 25 soru bulundu
Bir kase suya birkaç damla limon suyu ya da sirke eklenerek bir karışım hazırlamak mümkündür. Bu karışım lavabo deliğine döküldüğünde etkili olur. Bu karışım sayesinde lavabodaki kötü kokuları kısa sürede gidermek mümkündür. Karbonat ve sirke, koku giderici bir diğer karışımın ana malzemeleridir.
Özellikle banyo zemini uzun süre yıkanmazsa yer süzgecindeki suda buharlaşmaya başlar. Süzgecin içine biraz su koyarsanız kötü kokuya engel olursunuz. Böylece lağımdaki kötü koku sizi rahatsız etmez. Sorun bundan kaynaklanmıyorsa yer süzgecinin çevresindeki derz dolguyu kontrol etmelisiniz.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Karbonat ve Sirke
Özelikle lavabodaki deliklerin üzerini kapatacak miktarda karbonat dökün. Ardından sirkeyi karbonatın üzerine dökün ve köpürmesine izin verin. Bu karışımı 15 dakika beklettikten sonra, lavabonun içine sıcak su boşaltın. Bu sayede lavabo tahliye boruları temizlenecektir.
ALO 181'DE HEDEF VATANDAŞ MEMNUNİYETİ
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
4 tane limonun suyunu 1 bardak su ve ortalama çeyrek fincan karbonat ile karıştırın. Biraz köpürme olacaktır bu yüzden büyük bir şişe ya da kap kullanmanızı tavsiye ederiz. Köpürme dindikten sonra karışımı direkt tuvalete ve lavaboya dökebilir ya da sprey şişesine koyarak banyo spreyi gibi kullanabilirsiniz.
Kuruyan yer süzgeci de lağım kokusunu yukarı adeta çekerek banyo içerisine yayar. Ya da süzgeç etrafındaki dolgu malzemesi zamanla aşınıır ve yine pis koku etrafa yayılır. Koku yer süzgecinden kaynaklanıyorsa buraya sık sık dökerek ve eskiyen derz dolgularını yenileyerek pis kokuyu engelleyebilirsiniz.
Evinize girerken her zaman kötü bir koku fark ediyorsanız, belki de duvarları ve tavanları temizlemelisiniz. Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir.
Lavabo giderleri zamanla sabun köpüğü, yağ ve diğer kirleticilerle tıkanabilir. Bu kirlilikler zaman içinde birikir ve kokuya neden olabilir. Pis su borularının temizlenmesi, bu koku probleminin çözümünde ilk adımdır.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
Mutfak Lavabosu Neden Kokar? Lavabonuzun yüzeyini ne kadar düzenli ve titiz bir şekilde temizlerseniz temizleyin, borularda biriken yağ ve yemek artıkları lavabodan koku gelmesine neden olabilir. Bunu engellemek için ise mutfak lavabosuna mümkün olduğunca yemek ve yağ artığı dökmemeye özen göstermelisiniz.
Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Binaların havalandırma boşluklarına atılan çöpler havalandırmadan banyoya koku dolmasına neden olabilmektedir. Hava almayan bina rögarı kanalizasyon kokusunun eve dolmasına neden olabilmektedir. Gider borularında kaçak olması lağım kokularının eve dolmasına neden olur.
Özellikle de yaz aylarında daha az kullanılan tuvaletlerde, bu kokuların yayıldığını daha sık görürüz. Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması ve çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir.
Sadece bir limonu dilimleyin ve tuvalete ya da banyonuza koyun. Limon kötü kokuları emerek aşırı kokuyu yumuşatır. Kendi doğal kokusunu salar. Aşırı derecede rahatsız eden kötü kokunun şiddetinin azaldığını fark edeceksiniz.
Banyo lavabo gideri nasıl açılır sorusunda 1 bardak kabartma tozu ve 1 bardak sirke yeterli olmaktadır. Bir tahliye durdurucu veya bez kullanarak tahliyeyi tıkarak karışımın işe yaraması için bekleyiniz ve ardından kaynar su ile durulayınız. Tahliye sifonunu çıkarıp temizlemelisiniz.
Yer süzgeci; mutfak, banyo, bulaşık ve çamaşır makinelerinin bulunduğu alanlarda kullanılır ve yerlerde su birikmesini önlenmesine yardım eder. Bu ürün, birçok farklı çeşitlere sahip ürünlerdir. Klasik formdaki modelleri, yüzeydeki ıslaklığı ve suyu kolayca zeminden uzaklaştırabilir.
Havalandırma, kolon borusundan büyük olmalıdır. Binanın ömrü, bina içi kanalizasyon boru tesisatının sağlıklı yapılmasıyla da ilgilidir. Kanalizasyon tesisatı, bina içinde yasayanların sağlıklarını da doğrudan etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri