Duş alma alışkanlığın ağırlıklı olarak sabun yönünde ise nemlendirici özelliği olan doğal sabunları seçmeni tavsiye ediyoruz. Sadece sabun kullanımı ciltteki yağları yok ederek cildin kurumasına neden olabiliyor. Bu yüzden sabun seçerken yağ oranı fazla olan ürünleri seçmek gerekiyor.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır.
Cildin aşırı temizlenmesiyle daha fazla yağ ve su kaybederek kuruyor. Bu nedenle 2 günde bir duş alınması ya da her gün duş alınacaksa sabun ya da duş jeli kullanmamak gerekir. Bunun yerine yağ oranı daha yüksek olan bebek sabunları tercih edilmeli.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Sıvı el sabunu olarak da duş jeli olarak da beğendi. Rahatlıkla çocuğunuzda da kullanabilirsiniz. Temizlerken insanın burnunun direğini kıran parfümlü sabunlara harika bir alternatif.
İlgili 44 soru bulundu
Koltuk altını banyo için kullandığımız vücut sabunları (şampuanları) ya da klasik banyo sabunlarıyla yıkayabiliriz. Duş jelleri (vücut şampuan-losyonları) kalıp sabunlara göre daha hijyenik ve deri açısından daha uygun Ph da oldukları için tercih edilmeli.
Çitlenbik (Bıttım) Sabunu: Bakım gerektiren saç ve vücutlar için idealdir. Böğürtlen Sabunu: Cilt temizliğinde güçlü bir toniktir. Buğday Sabunu: Nasır, topuk, el ve ayak çatlaklarına iyi geldiği görülmüştür. Çam Sabunu: Yağlı ciltler için sedef egzama rahatsızlıklarında dermotolojik bir sabundur.
Sürekli Aynı Şampuanı Kullanmak Doğru mu? Sürekli aynı şampuanın kullanılması, saç ve baş derisi için olumsuz olabilir. Zamanla saç, o şampuanın etkisine alışabilir ve istenen sonucu vermeyebilir.
Fabrikasyon sabunlarda kullanılan sentetik kimyasallar ve katkı maddeleri ise ciltte kuruluğa, tahrişe ve hatta alerjik reaksiyonlara neden olabilirler. Bu nedenle, doğal sabunlar tercih ederek cildimizi koruyabilir ve sağlıklı tutabiliriz.
En Doğru Saç Yıkama Rutini Nedir? Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Sabun, vücuttaki kiri ve teri temizleyerek cildi tazeler. Bazı sabunlar içerdikleri nemlendiriciler ile cildi temizlerken aynı zamanda cildin nem ihtiyacının da karşılanmasını sağlar.
1. Vücut kendini daha sağlıklı hisseder. Sadece suyla duş almak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkili bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler.
Hazır kalıp zeytinyağı veya defne sabunu kullanacaksanız, köpürtücü bazınızı daha farklı bir şekilde hazırlamanız gerekiyor. Sabunu rendeleyin. 1,5 litre suyu kaynatın, altını kapatıp, içine rendelenmiş sabunu atın ve eriyene kadar karıştırıp, sonra soğumaya bırakın. Bazınız hazır.
Duru Duş Sabunu Ne İşe Yarar? Duru duş sabunu, vücut temizliği için kullanılan bir kişisel bakım ürünü olarak nitelendirilebilir. Bu sabunlar, ciltte birikmiş kir, yağ ve teri temizlemeye yardımcı olurken aynı zamanda hoş bir koku bırakmaktadır.
Sıklıkla kullanılanlar arasında doğal defne, lavanta, gül sabunu çeşitleri bulunur.
Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir. Cildin kaybolan nemini telafi etmek için nemlendirici kullanmak da fayda sağlamayacaktır.
%100 doğal ve el yapımıdır. Yüzyıllardır kullanılan bu sabun, cildi nazikçe temizlerken aynı zamanda nemlendirir ve besler. Doğal zeytinyağı sabunu, cilt dostu özellikleri nedeniyle günümüzde de popülerliğini korumaktadır.
Sıkı bir tarak kullanmak tavsiyeler arasında. İkinci bir öneri ise karbonat ve sirke kullanmak. Bu ikili için dikkat edilmesi gereken nokta, asla ikisini bir arada kullanmamak. Önce karbonatla su karıştırıp saça sürüp duruladıktan sonra biraz elma sirkesini sulandırıp onunla saçı tekrar durulamak yeterli.
Doğal içerikli şampuanlar genellikle daha az koruyucu madde içerir. Bu nedenle bu tür şampuanların raf ömrü, kimyasal bileşenli şampuanlara göre daha kısa olabilir. Doğal şampuanlar genellikle açıldıktan sonraki 6 ay ila 1 yıl içerisinde tüketilmelidir.
2) Şampuan ile Yüz Yıkamak
Şampuanlar saç deriniz için geliştirilmiş olup yüz derinizin kullanımına uygun değildir. Sert sentetik içerikler cildinizin bariyerine zarar verip hem onu kurutabilir hem de sivilcelenmeye neden olabilir.
Tuz sabunu teri önlemez, ter kokusunu önler. Doğaldır ki her insan terler. Zaten terlemeyi önlemeye dönük bir davranış doğal yapımıza ters düşer. Tuz sabununun en önemli özelliği ter kokusunu oluşturan bakterilerle mücadele etmektir.
Seçenekler el, yüz ve vücutta güvenle kullanılabilir. Dove klasik sabun klasik nemlendirici içerikli özel formülü sayesinde her zaman güzel sonuçlar verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri