Baby botoks aslında adı gibi bebeksi dokunuşlu bir botoks uygulama çeşididir. Yüzde mimikleri yok etmeden , bazen gerekli durumlarda mimiklerde hafif azaltılmaya gidilerek , yüzdeki ince kırışıklıkları açma yöntemidir.
N-LIFE HABERLERİ Söz konusu botoks, trapez kaslarına enjeksiyon yapılarak bu bölgedeki gerilimin azaltılıp boynun daha ince görünmesini amaçlıyor. Plastik cerrahlar tarafından uygulanan Barbie botoksu, daha ince bir boyun, pürüzsüz bir silüet ve daha küçük üst gövde çerçevesi sağlıyor.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Vajinal botoks, vajinaya bağlı bazı kaslara uygulanan ve böylece bu kaslardaki aşırı kasılma sorununu ortadan kaldıran özel bir uygulamadır. Vajinismus gibi hastalıklar sırasında vajinal kaslar istemsiz olarak, şiddetli bir şekilde kasılırlar. Bu da cinsel birleşmeyi son derece ağrılı veya imkânsız hale getirir.
İlgili 41 soru bulundu
Erken Boşalma Botoks Tedavisi
Botoks tedavisi, cinsel birleşme sırasında kaslarının kontrolünü sağlayamayan hastalarımız için uyguladığımız bir tedavi yöntemidir. Ürolojide botoks tedavisi en çok aşırı aktif mesane hastalarına yapılsa da son yıllarda erken boşalma için de tercih ettiğimiz bir uygulamadır.
Dolgu işlemi ayrıca yüzün herhangi bir bölgesinde bulunan asimetrilerin giderilmesi amacıyla çene hattı, göz altı, dudak, yanak ve burun gibi bölgelere uygulanabilir. Yanlış Bir Botoks Uygulaması Sonrası Neler Yapılmalıdır? Botoks işlemi sonucu uygulama yapılan bölgedeki kaslar işlevsiz hale gelir.
-----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz. -----İlk 3 gün botoks yapılan bölgeye masaj yapmayınız ve ovalamayınız.
Alın botoksu, boyun botoksu, masseter botoks (diş sıkma botoksu), kaş arası botoksu, koltukaltı botoksu (terleme tedavisi için), migren botoksu ve kaz ayakları botoksu erkekler tarafından çok talep göre botox teknikleri arasında yer almaktadır.
Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer, Kaç Ay Gider? Uygulanan botox kişiden kişiye ve hücre yenilenme hızı gibi durumlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır.
“Botoksun etki süresi maksimum 6 aydır ve Kalıcı Botoks yoktur.” Botoksa yaşamın erken dönemlerinde başlayarak (30'lu yaşların başı) kırışıklıklar henüz tam olarak ortaya çıkmadığı için ileride daha parlak ve kırışıksız bir yüze sahip olabilirsiniz.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
"Trap Tox" olarak da bilinen uygulamada, yaygın olarak doktorlar tarafından migren ve omuz ağrısını tedavi etmek için Botox markası altında olduğu gibi botulinum toksinleri olarak bilinen bir ilaç sırtın üst kısmının iki yanında bulunan trapez kaslarına enjekte ediliyor.
Baby Botoks yüz kaslarınızı gevşetebilir, kırışıklıkları azaltır ve yüzünüzde daha parlak ve dinlenmiş bir görünüm elde edebilirsiniz.
Botoks yapıldıktan yaklaşık 1-2 hafta sonra kontrolü yapılarak yetersiz olan bölgeler veya asimetriler düzeltilir.
Enjektöre çekip kullanacağı hacim (dolayısıyla ünite) yine aynı kalacaktır.. ♣ Botox® u 2cc. ile sulandırıyorsa ve kişi başı 1cc. BOTOX® kullanıyorsa (2 hastaya yeter), DYSPORT® u 3 cc. ile sulandırıp kişi başı yine 1cc. kullanması (3 hastaya yeter) yeterli olacaktır..
Merhaba, botoks işlemlerinden sonra geri dönüş maalesef mümkün olmuyor. Botoks etkisi 4- 6 ay kadar sürer. Ne yazık ki bu süreyi geçirerek botoks etkisinin kendiliğinden kaybolmasını beklemeniz gerek.
Botox'un en çok kullanıldığı ve iyi sonuç alındığı bölgeler alın, kaş arası ve göz çevresini içeren yüzün üst bölümleri. Yüzün alt bölümleri ve boyunda da kullanılabilmekle birlikte bu bölgelerde de iyi sonuçlar vermektedir. Tedaviden 7-10 gün sonra etkileri görmeye başlar, 4-6 ay sonrası etkileri azalmaya başlar.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks Sonrası Duş
Botoks uygulamasından sonra, en az iki saat boyunca banyo yapılması tavsiye edilmemektedir. Sonrasında ise hekiminizin tavsiyeleri doğrultusunda duş alınmasında bir sakınca yoktur. Ancak havuz gibi mikroorganizma yoğunluğu yüksek olabilecek ortak kullanım alanlarından kaçınmak gerekmektedir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapmanız Gerekenler:
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın.
Bunlar ilacın uygulama yeri dışına yayılması sonucu oluşmaktadır. Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir.
1- Botoksu düzenli ve devamlı yaptırın.
Düzenli yapılan Botox, yüzde kırışıklığa sebep olan kaslarınızın zamanla zayıflamasına neden olur, yani Botoks daha uzun dayanır ve doktorunuzu daha az sıklıkta ziyaret etmenize neden olur. Botoks'a ilk başladığınızda her 3-4 ayda bir Botoks yaptırmanızı öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri