Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir.
Buzdolabı normalden yüksek bir sıcaklık derecesine ulaştığı zaman ekranda kırmızı bir ünlem işareti ortaya çıkar.
Sadece soğutur. 15-20 saat aralığında, toplam 50 kilo veya 50 litreyi geçmeyecek şekilde yiyecek ya da içeceklerinizi azar azar yerleştirerek soğutabilirsiniz. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpayı çıkardığınıza emin olun. Ürün yeterli soğuğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun. Ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
3 saat arayla yiyeceklerin soğumasını kontrol etmelisiniz. Ünlem işareti tekrar çıkarsa tuşa basarak kaldırın. Eğer tuş yok ise, yine 3 saat arayla yiyeceklerin soğumasını kontrol etmeye devam edin. Bu kontrolü 12 saat boyunca yapmalısınız.
İlgili 17 soru bulundu
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Buzdolabımın alarm ışığı kırmızı yanıyor. Buzdolabınızın soğutucu veya dondurucu kapısı açık kalmış olabilir. Eğer kapıların kapandığından eminseniz ve alarm ışığı kırmızı yanmaya devam ediyorsa ve buzdolabınıza yeni taze gıda yüklemesi yaptıysanız buzdolabınızın sıcaklığı aniden yükselmiş olabilir.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor. Derin dondurucu ile birlikte gönderilen kullanım talimatına göre belirttiğimiz derece farklılaşabiliyor.
İç sıcaklık belirlenen değerin üzerine çıktığında kırmızı uyarı lambası yanar. Sıcaklık normale döndüğünde kırmızı uyarı lambası sönecektir.
Düzenli yüklemeyi yaptıktan ve ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpayı çıkardığınıza emin olun. Dondurucu olarak çalıştırmak için düğmeyi sağa doğru çevirerek Freezer konumuna getirebilirsiniz.
Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Turuncu düğme – hızlı dondurma – bu işlev sadece dondurucu çalıştırma modunda kullanılabilir! Bu düğmeye bastığınızda, turuncu ışık yanar ve cihazın "fast freeze" (hızlı dondurma) moduna girdiğini gösterir.
Bu durum buzdolabının ya da derin dondurucunun soğutma performansı ile doğrudan alakalıdır. Öncelikle buzdolabınızın enerjisini kontrol edin. Eğer enerji kesildi ise otomatik olarak alarm verilir. Bu alarm da yaklaşık olarak 5 ila 10 dakika arasında sürer ve kullanıcıyı uyarır.
Alarm, buzdolabı kapısı açık kaldığında veya sık sık açılıp kapatıldığında tetiklenebilir. Alarmın çalmasını durdurmak için, buzdolabı kapısını tamamen kapatın ve bir süre bekleyin. Buzdolabının içindeki sıcaklık normale döndüğünde alarm otomatik olarak kapanacaktır.
Bu hata kodu, buzdolabının içindeki sıcaklık sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. "AL" genellikle "Alarm" kelimesinin kısaltmasıdır ve bu durumda sıcaklık sensöründe bir arıza olduğunu bildirir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Eğer sorununuzun kaynağı buzdolabı üstü soğutmuyor ise kapak contasının yıpranması, fan motoru arızalanmış olabilir. Hava kanallarının tıkanması ve buzdolabının doğru şekilde yerleştirilmemesi gibi nedenler de sorununuzun kaynağı olabilir. Bu gibi durumlarda kapak contasını kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Ürününüzün wi-fi desteği var ise, fişini çıkarıp taktıktan sonra ilk 1 dakika içerisinde Mode, Dondurucu Ayar ve Soğutucu Ayar butonlarına aynı anda 5 saniye basılı tutunuz. Wifi desteği yok ise, fişini çıkarıp taktıktan sonra ilk 1 dakika içerisinde Mode ve Dondurucu Ayar butonlarına 5 saniye basılı tutunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri