Barista hangi kahveleri yapar? barista; espresso,
Barista, kahve dükkanlarında, profesyonel kahve ekipmanlarıyla kahve hazırlamak ve sunmakla görevli kişiye verilen isimdir. Barista kelimesi İtalyanca kökenlidir. İtalyancada barista, alkollü ve alkolsüz içkileri servis eden kişi, barmen anlamına gelmektedir.
Latte, espresso bazlı bir kahve olup espressonun az miktarda kullanılması ve yoğun olarak süt kreması elde edilmesinden yapılmaktadır. Temelde latte yapım aşaması; öncelikli olarak yüksek basınca sahip kahve makinesinden espresso kahve yapılır.
Bunun için kişisel tercihiniz ve damak zevkinize bağlı olarak kaynağını çeşitli ülkelerden alan Arabica, Robusta gibi çekirdekler veya bunların karışımı şeklinde hazırlanan kahveleri espresso yapımında kullanabilirsiniz.
Barista; espresso yapan, sunan ve bilen kişiye denir. Barista kelimesi İtalyancadan gelmektedir ve kelimenin ilham kaynağı barmendir. İtalya'da erkek baristalara baristi, kadın baristalara bariste denmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Temel, uzmanlık ve profesyonellik şeklinde adlandırılan kurlardan kendinize en uygun olanını seçerek eğitime katılabilirsiniz. Temel barista eğitimi 1 gün süre ile katılımcılara sunuluyo. Uzmanlık ve profesyonellik eğitimlerinin süresi ise 3 gün olarak belirlenmiş.
Americano Kahvesi
Americano sert mi sorusunda aslında hangi kahve ile karşılaştırıldığını bilmek son derece önemlidir. Espresso kahveye nazaran daha yumuşak olan americano kahvesi filtre kahvelerin birçoğuna nazaran ise daha serttir.
"Viscous Cafe nere?", "Ass Kicker da ne ola ki?" diye kafasında deli sorular olanlar için açıklayalım: Viscous Cafe, Avustralya'nın Adelaide kentinde bulunan bir kafe ve bir bardağı 80 bardak kahveye eşit değerde kafein içeren dünyanın en sert kahvesini satan yer.
Americano, kahvenin içime hazır en saf hallerinden biri olan espressonun su ilave edilerek seyreltilmesiyle hazırlanan ve oldukça yaygın olarak tüketilen bir kahve türüdür. Espresso baz alınarak hazırlanan ve ilave içeriğe göre adlandırılan bu kahve çeşidi tadı ve dokusu ile klasik kahve tadına en yakın olanıdır.
Peki barista sütünün farkı nedir ? Süt köpüğünün pürüzsüz bir yapıda olmasını sağlamaktadır ve tam yağlı süttür. %4 gibi yüksek yağ oranı ile daha yoğun bir kıvama sahip olmaktadır. Ve şeker oranları gibi her türlü içerik değerleri kahveler ve baristalar için özel sütlerdir.
CAPPUCINO. Cappucino için latteyle beraber en meşhur iki espresso bazlı içecekten biri diyebiliriz. Bir shot espressoya süt eklenerek yapılır. En büyük özelliği köpüklü olmasıdır, bu yüzden sütten elde edilen köpüğü olmazsa olmazıdır.
Cappuccino. Espresso, süt ve süt köpüğüyle hazırlanan Cappuccino adını, Capuchin rahiplerinden alıyor. Espresso'dan daha hafif, Latte'den daha sert olan Cappuccino'yu hazırlamak için her bir fincana bir shot Espresso eklenir. Daha sonra süt, 70 dereceye kadar ısıtılır.
18 ve üzeri yaş grubu katılımcılar içindir.
Barista Ne Yapar? Baristalık temelde, doğru çekirdekleri kullanarak lezzetli bir kahve yapmak ve bunu en iyi şekilde müşteriye sunmaktır, kısacası kahve hazırlayan kişiye denir.
Kolombiya, kahve üretim hacmi bakımından rakip ülkelerin gerisinde kalmış olsa da, dünyanın en iyi kahvesinin üretildiği yer olarak ün yapmış bir ülke.
Yumuşak içim kahve tercih etmek isteyenlerin Peru kahvesini denemesi önerilir. Karamel ve tarçın notalarına sahip olan Peru kahvesi özellikle lezzeti ve aroması ile beğenilmektedir. Kolombiya kahveleri ise tatlı ve dengeli asideye sahip kahve tatları ile ön plana çıkmaktadır.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
RISTRETTO NASIL YAPILIR? Ristretto hazırlamak için Espressodan daha ince öğütülmüş 7gr toz kahveden 90°C sıcaklıktaki suyun 9 bar (atmosfer) basınç ile 7-11 saniye boyunca akarak 15 ml arasında bir içecek alınmalıdır.
Mocha Kahve Nedir? Şekerli tatları sevenlerin gözde kahvesi olan Mochanın İtalya'nın Torino kentine özgü bicerin isimli kahveden ilham aldığı düşünülür. Bicerin; espresso, sıcak çikolata ve yoğun süt köpüğü ile hazırlanan ve cam bardaklarda servis edilen geleneksel bir kahvedir.
Ülkemizde barista olmak için resmi olarak verilen bir eğitim hizmeti bulunmamaktadır. Barista olmak isteyen kişiler, bu konu üzerine sertifika veren kurslardan yararlanmaktadırlar. Bu meslek daha çok deneyim ile oluşmuş bir meslek grubu olmaktadır.
Meslek olarak Barista olmak, severek, merak ederek, öğrenerek ve kendini geliştirerek yaptığın sürece güzel. Fakat bir de şu var, bu iş hizmet sektörünün bir parçası. Yani zorluklar, bazen stresleri, bazen de sinir bozucu yanları var. Çoğunlukla çalışma şartları ağır ve de yorucu bir iş ülkemizde.
Starbucks'ta barista olabilmek için oldukça zorlu, ancak bir o kadar keyifli, dört haftalık bir eğitim sürecinden geçmek gerekiyor. Ve öğrenme süreci meslek yaşamı boyunca devam ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri