Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açık öğretim liselerine geçişleri zorlaştırdı. MEB, bugünden itibaren açık öğretim liselerine sadece istisnai durumda olan öğrencilerin geçiş yapabileceğini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, örgün eğitimden açık liseye geçişlerin zorlaşacağını duyurmasının ardından kararlar Resmi Gazete'de de yer aldı. Buna göre, açık liseye geçiş kısıtlamasından milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları muaf olacak. İşte, açık liseye geçiş şartları hakkında detaylar...
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2022-2023 eğitim öğretim yılında liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını söyledi.
Bakanlık dün yayımladığı genelgeyle açık liseye geçişlerle ilgili usul ve esasları da belirledi. EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişlerin kaldırıldığı bildirildi.
İlgili 35 soru bulundu
12. Sınıfta açık liseye geçmeyi düşünen öğrenciler için bu kararın teknik açıdan bir sorun oluşturmayacağını belirtmek isteriz. Önemli olan öğrencinin kendini tanımasıdır. Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açık öğretim liselerine geçişleri zorlaştırdı. MEB, bugünden itibaren açık öğretim liselerine sadece istisnai durumda olan öğrencilerin geçiş yapabileceğini duyurdu.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken ortak (zorunlu) ve seçmeli dersler vardır. Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrenci başardığı dersin kredisini kazanır.
AÖL'ye geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yayınladığı genelgede örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş düzenlemelerini açıkladı. Buna göre deprem bölgesindeki öğrenciler durumlarını belgelemeleri halinde açık öğretim liselerine geçiş yapabilecek.
2. dönem açığa geçilir mi sorusu çok soruldu. Evet 2. dönem açığa geçmek mümkün ve bu videoda açık öğretime geçilir mi sorusunun yanında açığa geçmek mantıklı mı, açık lise avantajları dezavantajları neler gibi sorulara da cevap vermeye çalıştım.
Açık liseye geçiş Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeyle birlikte zorlaştırıldı. Açık liseye geçiş evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim görenler ile MEB tarafından mazereti uygun bulunanlar tarafından yapılabilecek. Açık liseye geçiş kısıtlaması milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınlarını kapsamayacak.
MEB "Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri" duyurusunu yayımladı. Yapılan açıklamaya göre, AÖL kayıt yenileme tarihi 5 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada 2022-22023 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme ile ilk kayıt iş ve işlemlerinin 3 Nisan 2023 tarihine kadar uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
Açık Liseye Geçmek Mantıklı mı? Açık liseye geçmek bazı durumlar için mantıklı iken bazı durumlar için değildir. Örneğin öğrencilerin sosyalleşmesini ve daha fazla sorumluluk almasını engellediği için açık liseye geçmek mantıklı değildir ancak öğrencilerin okul puanını yükselttiği için mantıklıdır.
Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bunun dışında örgün öğretim olmayan, Açık Öğretim veya uzaktan gibi öğretim programlarına dahil olan öğrenciler Erasmus öğrenci değişim programından yararlanamazlar.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Milli Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında liseler için yeni bir düzenleme yaptı. Yeni sisteme göre 8 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ancak 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve Açık Liseye yazdırılacak.
Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme ve Kredili Sistem, örgün eğitim(1) veren okullarda ise Sınıf Geçme Sistemi uygulanmaktadır. Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir.
İşte, açık liseye geçiş hakkında bilgiler... Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), açık liselere geçişler zorlaştırıldı ve sadece istisnai durumda olan öğrencilerin açık liseye geçebilmesine karar verildi.
12. sınıftan açık liseye nasıl geçilir? Geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Açık liseye geçmek isteyen öğrencilerin öğrenim süresi içinde iki defa sınıf tekrarı olması gerekiyor. Bu durum gerçekleşirse öğrencilerin okulla ilişi kesilerek veli ve öğrenci talebine göre açık liseye geçişi sağlanabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri