Daha sonra kitabınızdan tekrar etmek istediğiniz aktivitenin bulunduğu sayfayı açın. İlgili sayfada açmak istediğiniz aktivitenin barkodunu göreceksiniz. Barkodu telefonunuza okutun. Barkodu okuttuktan sonra açılan “URL” bağlantısına dokunun, etkinliğin (Dinleme ya da Video) açıldığını göreceksiniz.
Barkod Sistemi Nasıl Çalışır ? Barkod, optik okuyucu ile okunduğunda karakterleri bilgisayara göndermiş olur. Bilgisayarda daha önce tanımlanmış olan barkod üzerindeki çizgilere karşılık gelen karakterler bilgisayar ekranına yansır ve bu şekilde ürünle ilgili bilgilere ulaşılmış olunur.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Barkod okuyucu, ürünleri tanımlama için kullanılan bir cihazdır. Ürünlerin üzerinde yer alan barkodlar, okuyucu tarafından taranarak ürünün adı, fiyatı, stoğu ve diğer bilgileri veritabanında bulunan bilgilerle eşleştirilir. Bu sayede ürünlerin hızlı bir şekilde tanımlanması yapılır.
İlgili 44 soru bulundu
Sistem üzerinde yer alan kullanımı seçerek barkod veya karekodu okutarak çalışır. Okutmak istediğiniz koda doğru cihazı tutmanız ve üzerinde yer alan okuma tuşuna basarak taratmanız gerekir. Tarama işlemi bittiğinde genelde sinyal olarak uyarı sesi veren cihaz, kodu taradığını gösterir.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 rakamdan oluşan barkod, ticari ürün tanımlamalarında kullanılan “GTIN” yani “Global Ticari Ürün Numarası” olarak da bilinir. Ürünlerin veritabanlarındaki bilgilerine erişimi sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
Barkod tescilinin güncel ücretleri şu şekildedir; Cirosu 100 milyon ve üzeri (A grubu): 10 basamaklı (1-100 ürün) 6000 TL, 9 basamaklı (1-1000 ürün) 6600 TL, 8 basamaklı (1-10000 ürün) 7200 TL ve 7 basamaklı (1-100000 ürün) 7900 TL.
Barkod, çubuk kod ya da çizgi im, verilerin görsel özellikli makinelerin okuyabilmesi için çeşitli kodlama yöntemleriyle sunulmasıdır.
Standart bir lazer barkod tarayıcı, bir ekrandan hiçbir şey okuyamayacaktır. Bir lazer barkod okuyucu tehlikeli mi? Barkod tarayıcıları vücudunuza veya gözlerinize zararlı olmayan Sınıf II lazer kullanır.
Arkadaşlarınız ve aileniz WhatsApp QR kodunuzu tarayarak sizi WhatsApp'ta kişi olarak ekleyebilirler. QR kodunuz, kodu sıfırlamadığınız ya da WhatsApp hesabınızı silmediğiniz sürece geçerliliğini korur.
Bildirim alanında, Intel MCA Uygulaması simgesine sağ tıklayın ve Yapılandırmayı Güncelle'yi seçin. Ayarları barkod okuyucuya yüklemek için Barkod düğmesine basın. Barkod okuyucu ayarları aldıktan sonra kırmızı barkod okuyucu ışığı yanacaktır.
Barkod; değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan ve verinin otomatik olarak ve hatasız bir biçimde başka bir ortama aktarılması için kullanılan bir yöntemdir. Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasındaki boşluklardan oluşur.
Bir barkodun üzerindeki siyah çizgileri optik olarak okuyarak içerdikleri bilgileri okuyabilen cihazlardır. Barkodlar genellikle ürün tanıtımında kullanılır. Ürün adı, fiyatı, üretici bilgileri gibi çeşitli bilgiler içerirler. Barkod okuyucular, optik okuma teknolojisi kullanarak barkodların üzerindeki çizgileri okur.
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
Ürünlerin cinsi veya içeriği fark etmemeksizin satışa çıkacak olan her ürünün kimliği niteliğinde bir Barkod Numarası olmak zorundadır. Barkod EAN kendi içinde çeşitli standartlara sahiptir. EAN 13, perakende ve uluslarası satışlarda kullanılır.
Ürünlerin barkod numaralarını kontrol edin.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
Ürünün güvenliği hakkında bilgi edinmek zorlaşır: Barkodlar, ürünlerin güvenliği hakkında bilgi verir. Barkodu olmayan bir ürün, güvenliği hakkında bilgi edinmemizi zorlaştırabilir. Stok yönetimi zorlaşır: Barkodlar, işletmelerin stok yönetimi için önemlidir.
Cevap: Eğer aldığımız bir ürünün barkodu olmasaydı birçok sıkıntıyla karşılaştırdık mesela ürünün hangi ülkenin hangi firmanın yaptığını bilemezdik bu durum market çalışanlarını da etkilerdi ürünlerin barkodları olmasaydı bütün ürünlerin fiyatlarını akıllarında tutmak zorunda kalırlardı.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri