Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar. Ardından QR kod üzerinde renkli bir nokta görünecektir. Bağlantıyı veya şifrelenmiş diğer bilgileri, ekranın altındaki açılır bir pencerede görüntülemek için noktanın üzerine dokunabilirsiniz.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Ticari işletmeler tarafından kullanılır. Barkod üzerinde yer alan ilk 3 rakam ülke kodunu, yanındaki 4 rakam ürünün üreticisinin şirket kodunu, sonraki 5 rakam ürüne ait bilgileri ve son rakamlar ise kontrol kodu olarak oluşturulmuştur.
İlgili 20 soru bulundu
Barkod Sistemi Nasıl Çalışır ? Barkod, optik okuyucu ile okunduğunda karakterleri bilgisayara göndermiş olur. Bilgisayarda daha önce tanımlanmış olan barkod üzerindeki çizgilere karşılık gelen karakterler bilgisayar ekranına yansır ve bu şekilde ürünle ilgili bilgilere ulaşılmış olunur.
İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e-Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Wand ya da Kalem Okuyucular
Wand barkod okuyucuları kalem şeklinde olduğu için kalem okuyucular olarak da bilinmektedir.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
Hem Android'de hem de iOS'ta QR kod okutmak için ekstra uygulamalara ihtiyacınız olmadığı gibi, her iki platformda da QR kod ve barkod taramak için birkaç seçenek bulunuyor. Android'de sadece QR kod değil, normal barkodları da okutmak için Google Asistan kullanılabiliyor.
Denetim Merkezi'ndeki Kod Tarayıcı'yı açma
simgesine dokunun. Denetim Merkezi'ni açın, Kod Tarayıcı'ya dokunun, sonra iPhone'u kod ekranda görünecek şekilde konumlandırın. Daha fazla ışık eklemek için el fenerine dokunup onu açın.
Samsung İnternet uygulamasını açın. Ekranın sağ alt kısmındaki üç dikey çizgiye dokunun. Ayarlar'a tıklayın ve Yararlı Özellikler'e dokunun. Düğmeyi kaydırarak QR kod tarayıcıyı açabilirsiniz.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
QR kodu 2 boyutlu bir barkod türüdür, genellikle barkod tek boyutlu bir barkodu ifade eder. Barkodlar bilgileri yalnızca dikey olarak saklarken, QR kodları bilgileri hem yatay hem de dikey olarak saklar. QR kodunun bilgi saklama kapasitesi barkoddan daha büyüktür.
Barkod ve Karekod Arasındaki Farklar
Karekodlar, metin, web adresleri ve hatta resimler gibi çeşitli bilgileri depolayabilir. Barkodlar, çizgi ve boşluklardan oluşan basit bir tasarıma sahipken, karekodlar daha karmaşık bir desen ve blok düzenine sahiptir. Bu nedenle, karekodlar daha hızlı ve daha doğru okunabilirler.
Herhangi bir ücret ödemeden kullanıma sunulan bu uygulama sayesinde whatsapp uygulamalarını da bilgisayarınızdan açma ve görme şansı elde edebilirsiniz.
En sık tercih edilen bağlantı yöntemi olarak klavye, seri ve usb bağlantılardır. Aslında barkod okuyucusunu bilgisayara bağlamanın en kolay yolu klavye ve usb bağlantılarıdır. Bu bağlantı yöntemlerinde bir kablo yardımıyla barkod okuyucu ve bilgisayar arasındaki bağlantı kolayca kurulur.
Android Ürünlerde: Google uygulamasını açarak ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunup ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Barkod nasıl alınır? Türkiye'de barkod tescili için yetkili kurum TOBB Milli Mal Numaralandırma Merkezi'dir. Bu nedenle tüm başvurular burada işleme alınmaktadır. Başvurular firma bazında yapılmaktadır ve firmalar ürün çeşitlerinin sayısına göre bir barkod numarası almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri