Barkod Okuyucu Nedir Ne işe Yarar? Barkod okuyucular veri girişine hız, kolaylık ve doğruluk kazandırır. Bir barkod, uygun okuyucu ile okutulduğunda, okuyucu siyah ve beyaz çizgileri elektrik sinyallerine dönüştürür. Okuyucunun kod çözücüleri de bu sinyalleri çözerek anlayabileceğimiz rakam veya karakterlere çevirir.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
Ticari işletmeler tarafından kullanılır. Barkod üzerinde yer alan ilk 3 rakam ülke kodunu, yanındaki 4 rakam ürünün üreticisinin şirket kodunu, sonraki 5 rakam ürüne ait bilgileri ve son rakamlar ise kontrol kodu olarak oluşturulmuştur.
Bir barkodun üzerindeki siyah çizgileri optik olarak okuyarak içerdikleri bilgileri okuyabilen cihazlardır. Barkodlar genellikle ürün tanıtımında kullanılır. Ürün adı, fiyatı, üretici bilgileri gibi çeşitli bilgiler içerirler. Barkod okuyucular, optik okuma teknolojisi kullanarak barkodların üzerindeki çizgileri okur.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
İlgili 38 soru bulundu
Arkadaşlarınız ve aileniz WhatsApp QR kodunuzu tarayarak sizi WhatsApp'ta kişi olarak ekleyebilirler. QR kodunuz, kodu sıfırlamadığınız ya da WhatsApp hesabınızı silmediğiniz sürece geçerliliğini korur.
Daha sonra kitabınızdan tekrar etmek istediğiniz aktivitenin bulunduğu sayfayı açın. İlgili sayfada açmak istediğiniz aktivitenin barkodunu göreceksiniz. Barkodu telefonunuza okutun. Barkodu okuttuktan sonra açılan “URL” bağlantısına dokunun, etkinliğin (Dinleme ya da Video) açıldığını göreceksiniz.
Barkod, ürünlerin üzerinde bulunan, siyah ve beyaz renkli paralel çubuklardan meydana gelen görüntüdür. Barkodlar aracılığıyla ürünler kolaylıkla tanımlanabilir. Barkodlar, perakende satışın bir parçası olarak veya depolarda envanter yönetimi ve kontrolü gibi görevlerde kullanılmaktadır.
Bir ürünün barkodu oluşturulduktan sonra barkod okuyucusuna kodun tutulması gerekmektedir. Kırmızı sinyal gönderdikten sonra okuyucu kodu algılar ve barkodda yer alan tüm bilgiler hızlı ve kolay bir şekilde bilgisayara aktarılmaktadır.
Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Tüm dünyada kullanılır. Sekiz ila 13 rakamdan oluşan barkod, ticari ürün tanımlamalarında kullanılan “GTIN” yani “Global Ticari Ürün Numarası” olarak da bilinir. Ürünlerin veritabanlarındaki bilgilerine erişimi sağlayan barkod, her ürün için benzersiz bir koddur.
Barkod neden önemli? Alışveriş esnasında önemli bir zaman tasarrufu sağlayan barkod sistemi aynı zamnda güvenilirliği bakımından da önem arz ediyor. Bir barkodun bir saniye içinde okutulmasıyla birlikte ürünün adı, türü ve fiyatı gibi çeşitli bilgilere sahip olmak mümkündür.
Bir barkodun en ince çizgisinin 'kalınlık' ölçüsüne MILSIZE denir. Barkod Okuyucu donanımların teknik özellik tablolarında hangi barkodun kaç milsize ise hangi mesafeden okuyabildiğini göstermektedir. En genel ifadesiyle bir barkod veya karekod ne kadar büyük ise (yüksek milsize'lı) o kadar uzaktan okunması mümkündür.
Hem Android'de hem de iOS'ta QR kod okutmak için ekstra uygulamalara ihtiyacınız olmadığı gibi, her iki platformda da QR kod ve barkod taramak için birkaç seçenek bulunuyor. Android'de sadece QR kod değil, normal barkodları da okutmak için Google Asistan kullanılabiliyor.
Herhangi bir ücret ödemeden kullanıma sunulan bu uygulama sayesinde whatsapp uygulamalarını da bilgisayarınızdan açma ve görme şansı elde edebilirsiniz.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
Barkod; değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan ve verinin otomatik olarak ve hatasız bir biçimde başka bir ortama aktarılması için kullanılan bir yöntemdir. Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasındaki boşluklardan oluşur.
barkod numarası sayesinde belgenin doğruluğunu kontrol etmeniz mümkündür. Vatandaşların sahte belge hazırlamaması amacıyla konulan barkod numarası üzerinden belgenin doğruluğunu kontrol edebilir ve belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilirsiniz.
Ürünlerin barkod numaralarını kontrol edin.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
Özellikle internet üzerinden alınan uygun fiyatlı ürünlerin orijinalliğinden emin olmak için barkod sorgulaması yapılması tavsiye edilmektedir. Hologram kontrol sayfasını kullanarak ürünlerinizin sahte olup olmadığının sorgulamasını yapabilirsiniz.
Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
Wand ya da Kalem Okuyucular
Wand barkod okuyucuları kalem şeklinde olduğu için kalem okuyucular olarak da bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri