Bir bulaşık yıkama tableti bu işi çok daha kolaylaştırabilir. Rahatsız edici öğeye bir tablet ekleyin, sıcak su dökün ve birkaç dakika bekletin. Ardından, suyu lavabonuza boşaltın ve sünger veya bulaşık fırçanızı kullanarak kalan pisliği temizleyin.
Bulaşık makinesi tableti genellikle sadece tabak, çatal ve tencerelerin temizlenmesi için kullanılıyor. Tablet kapsüllerin içerisinde yüzeyleri tertemiz eden kimyasallar ve aktif maddeler bulunuyor. Bu nedenle yalnızca bulaşık makinesi temizliğinde kullanmak yazık olur!
Kimyasal Deterjan Kullanmayın
Tuz ruhu, bulaşık deterjanı ve diğer kimyasal ürünler parke levhalarına çok zarar veriyor.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
“Cam silme suyuna ne eklenir?” sorusunun yanıtlarından biri olan bulaşık deterjanı, kolay cam silme uygulamalarından birini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay.
İlgili 28 soru bulundu
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Arap sabunu bulunmuyorsa bulaşık deterjanı kullanın.
Beyaz kapı temizliği için tercih edilebilecek malzemelerden biri de bulaşık deterjanıdır. Evde arap sabununu olmadığı durumlarda aynı etkili temizlik sonucunu elde etmek için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.
BULAŞIK TABLETİ İLE MUTFAK DOLAPLARINI NASIL TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ? 1 adet bulaşık tabletinin üzerine 1 litre kaynar suyu boşaltın. Tablet eriyene kadar karıştırın. Su elinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra mutfak dolaplarınızı bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir. 5. Halılar ne sıklıkla temizlenmelidir?
Bulaşık deterjanı artık sadece mutfakta değil, evin neredeyse her alanında temizlik için kullanılabiliyor. Diğer malzemelerden daha az aşındırıcı olması ve arkasında bıraktığı gıcır gıcır temizlik hissi nedeniyle birçok kişi onu genel temizlikte de tercih ediyor.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Bulaşık makinesi parlatıcısı da leke çıkarma noktasında oldukça başarılıdır. Nemli bir bez üzerine bulaşık makinesi parlatıcısı dökerek lekeli bölgeyi ovalayabilirsiniz. Özellikle zorlu lekeler üzerinde güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.
Bulaşık makinesi için geliştirilen tabletler, içerisinde yap çözücü ve leke giderici maddeleri barındırmaktadır. Bu maddeler sayesinde lavabolardaki çok basit tıkanıklıkları gidermek mümkündür. Tıkanmaya başlayan ve suyun yavaş gittiği lavabolarda bulaşık tableti ile tıkanıklık açma yöntemi kullanılabilmektedir.
Bulaşık makinesi tableti deterjanlar tüm ihtiyacı tek üründe toplayan, etkili ve fonksiyonel bir ürün olarak ön plana çıkar. Bulaşık makinesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan parlatıcı ve tuzu deterjanla bir araya getiren bu ürünler sıklıkla tercih edilir.
Az Bulaşık/Tablet Deterjan Düğmesi makinenizin Az Bulaşık ve Tablet Deterjan Fonksiyonlarını açıp kapatmanızı sağlar.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Su bazlı lekeler için ılık su ve hafif bir deterjan genellikle yeterlidir. Daha inatçı lekeler için ise, leke çıkarıcılar veya alkol bazlı çözücüler kullanılabilir. Her zaman leke çıkarıcıları küçük bir alanda test ederek başlayın ve dolabınızın yüzeyine zarar verip vermeyeceğini kontrol edin.
Ufak bir sprey şişe içinde eşit ölçüde sirke ve zeytinyağı karıştırabilirsiniz. Bu doğal deterjanı deri koltuklarınıza püskürtebilirsiniz. Silme işlemi için mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Derinin çizilmemesi için yumuşak havluyu da tercih edebilirsiniz tabii ki.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Genel ev temizliğinde püf noktalar merak edilir ve zaman zaman sıra dışı yöntemler dahi denenir. Ceviz ya da patatesle parkeleri parlatmaya çalışmak, bulaşık deterjanı ya da şampuan kullanmak gibi ahşap zeminlere zarar verebilecek kimyasallar denemek yer temizliğinde istenen sonuçları vermez.
Beyaz kapılarınızı yıpratmadan kusursuz bir şekilde temizlemek istiyorsanız yumuşak bir sünger, nemli bez ya da sırf kapı temizliği için tasarlanmış özel bezleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Detaylı değil de günlük bir temizlik içinse kuru ve yumuşak bir toz bezi size yardımcı olacaktır.
Bulaşık süngeri veya yumuşak bir sünger kullanın, temiz pamuklu/mikrofiber bezleri yanınıza alın. Lekeler çok inatçıysa doğrudan yüzeye yumuşak bir sabun sürüp bir süre emilmesini de sağlayabilirsiniz. Kapı direklerini ve kapıları sabunlu suyu kullanarak tamamen temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri