Barkod sistemi kurulumu için en temel ihtiyaç bir bilgisayardır. Bilgisayar, barkod okuyucu ve barkod yazıcı ile birlikte donanımsal olarak barkod sistemi kurulmuş olur. İşletmeler, bu donanımların yanı sıra bir de yazılımsal bir sisteme ihtiyaç duyar. Burada da noktaya asıl barkod sistemi girer.
Bu seçenekler dahilinde oluşturulan paketler 2000 TL ile 4500 TL arasında değişmektedir. İleri Düzey: Metre karesi yüksek, ileri düzeyde olan ve tartı ile barkod yapıştırıp okutma sistemini kullanan işletmeler, iş yerleri için barkotlu sistemler kullanmaktadırlar.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Barkodun tarihçesi 1948 yılında Bernard SILVER tarafından ilk adımı atmasıyla ortaya çıktı. Silver, Drexel Teknoloji Enstitüsü'nde gıda üreticilerinden birinin dekanlardan birine, alışveriş sırasında ürünlerin kasalarda otomatik olarak çıkmasını sağlayacak bir sistem için araştırma yapmalarını önerdi.
Bilgisayara veya yazarkasaya bağlı klavyeyi klavye soketinden çıkartın. Bilgisayara veya yazarkasanın klavye giriş tipine göre kablonun uygun ucunu klavye soketine takın. Klavyeyi dönüştürücü kablo yardımıyla barkod okuyucunun diğer ucuna takın. USB kablosunu cihazın USB portuna takın.
İlgili 24 soru bulundu
Okuyucu. Aspose.Barcode Reader, barkodları görüntüden veya cep telefonunuzun kamerasından okumak için ücretsiz bir çevrimiçi uygulamadır.
Herhangi bir ücret ödemeden kullanıma sunulan bu uygulama sayesinde whatsapp uygulamalarını da bilgisayarınızdan açma ve görme şansı elde edebilirsiniz.
Barkod Numarası almak için GS1 Türkiye Sistem üyelik başvurusu yapmanız gerekmektedir. GS1 Türkiye, firmanıza özel bir Firma Önek Numarası (GCP) tahsis edecektir. Firma Önek Numarası barkodunuzun temelini oluşturacak, dünya çapında benzersiz ve sadece sizin firmanızı tanımlayan bir kod olacaktır.
Barkodların olmaması durumunda, ürünlerin fiyatlarını ve diğer bilgileri elle yazmak zorunda kalırdık. Bu, mağazalarda daha yavaş bir işlem sürecine ve daha fazla hata yapma olasılığına neden olabilir. >> Barkod teknolojisi, günümüzde birçok endüstride kullanılan önemli bir teknolojidir.
Barkodlar sayesinde üretim, sevkiyat, depolama, kalite kontrol gibi çok sayıda alanda kolayca işlem yapılabilmektedir. Barkodların en büyük özelliği uluslararası olmasıdır. Bu da bir ürünün dünyanın her yerinde tek bir barkod okuyucu ile okutulabilmesini ve bilgilerin kullanıcının karşısına çıkmasını sağlar.
Barkod numarası Türkiye'de “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde olan ' Milli Mal Numaralandırma Merkezi' tarafından, ticaretle uğraşan her firmaya verilmektedir. Barkod almak isteyen İhracatçılar, dağıtıcılar, üreticiler ve ithalatçılar, ilk olarak Milli Mal Numaralama Merkezine üye olmalıdır.
Evet, Trendyol'da ürün satışı yapabilmek için ürün ekleme formuna barkod bilgisi girilmesi zorunludur. Sisteme gireceğiniz barkod bilgisi her ürün için tekil olmalıdır.
Ürünlerin cinsi veya içeriği fark etmemeksizin satışa çıkacak olan her ürünün kimliği niteliğinde bir Barkod Numarası olmak zorundadır. Barkod EAN kendi içinde çeşitli standartlara sahiptir. EAN 13, perakende ve uluslarası satışlarda kullanılır.
Barkod sistemleri, lazer ışınları yardımı ile ürün ambalajındaki simgenin taranmasını sağlıyor. Bu işlemin ardındansa taranan simgenin bilgisayara aktarımına ve stok bilgileri ile karşılaştırılmasına geçiliyor. Böylece hızlı bir biçimde ödeme süreci tamamlanmış oluyor.
Barkod numaraları belli bir düzen içinde verilmektedir. Numaradaki ilk 3 hane ülke kodu, sonraki 4 hane firma kodu, sonraki 5 hane ürün kodu sonraki 1 hane ise kontrol hanesi olarak belirlenmektedir.
PAZARCILARA künye zorunluluğu getiren yeni Hal Kanunu ile pazarda satılan her malın üzerinde barkodlu etiketin bulunması zorunlu olacak. Trafiği kilitleyen pazaryerleri kapatılacak, farklı kalitedeki ürün aynı kaba konulamayacak.
Barkodu olmayan bir ürün, fiyatını öğrenmekte zorlanmamıza neden olabilir. İade veya değişim işlemleri zorlaşır: Barkodlar, ürünlerin takibinde kullanıldığı için iade veya değişim işlemlerinde önemli bir rol oynar. Barkodu olmayan bir ürün, iade veya değişim işlemlerinde zorluk yaşamaya neden olabilir.
Cevap: Ürünün barkodu olmadığı durumlarda mağazada veya depoda ürün takibi yapmak zorlaşır. Bu nedenle satışların kaydedilmesi, envanter yönetimi, tedarik zinciri yönetimi gibi işlemler de mümkün olmaz veya oldukça zor hale gelir.
Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde barkod tescil belgeniz size ulaştırılacaktır. Tescil belgesi geldikten sonra da, ürünlerin verilen barkod numarası ışığında TOBB tarafından yetkili kılınan kuruluşlar vasıtasıyla numaralandırma ve istenirse master film/barkod etiketi basımı işlemleri yapılmaktadır.
BARKOD NUMARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Noter onaylı taahhütname. 2. Başvuru yapan firma, Ticaret/Sanayi/Ticaret ve Sanayi Odası/Ticaret Borsası veya Esnaf Odasına(TESK) kayıtlı olduğunu gösterir “Oda Kayıt Sicil Suretini” (Faaliyet Belgesi). 3.Firmanın 'bulunduğu yıldan bir yıl öncesine ait “GELİR TABLOSUNU”.
Belge resmi kurumlardan alınmış gibi kabul edilmektedir ve kullanımında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Devlet kapısı üzerinden alınan belgelerin alt kısmında barkod numarası yazmaktadır.
%12 indirimle QR Kod 2D Karekod Barkod Okuyucu 574 TL'ye, %8 indirimle Performax PR-X1200 Masaüsütü Karekod ve Barkod Okuyucu 989 TL'ye, %6 indirimle AFANDA Barkod Okuyucu 2D-USB 737 TL'ye, %6 indirimle Honeywell 1991l Kablosuz Karekod ve Barkod Okuyucu 15.978 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Çevrimiçi QR TIGER QR kod oluşturucu ile istediğiniz kadar statik QR kodu oluşturabilirsiniz, QR kodlarınızın geçerliliği ömür boyu sürecektir.
Ürünlerin barkod numaralarını kontrol edin.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri