Çiçeğin yaprakları fazlaysa sararan yapraklar kesilebilir fakat yapraklar az ise sararan yaprakların daha çok kararması beklenmelidir. Bu sayede çiçek canlılığını korur.
⏩ Spati bitkisi soğuğa dayanıklıdır ve kolay kolay soğuktan etkilenmemektedir. Genelde yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kışa doğru dökerek dinlenme sürecine girer. Sararmış ve çürümüş yapraklar ara sıra bir makas ile budanmalıdır.
Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde bir gün beklettiğiniz barış çiçeğiniz tekrar eski haline dönecektir.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Bitkinizin yapraklarında sararma görüyorsanız, bu yaprakları dikkatli bir şekilde budamanız gerekir. Çünkü orta noktadan başlayan sararmalar, kısa süre içinde diğer yapraklara da yayılacaktır. Yaprağı budamak ise, hastalıkların bitkinin tamamına geçmesini engeller.
Sıcak yaz aylarında çok fazla güneşe maruz kalıyorsa sık sık toprağını kontrol edin. Toprağı yeterince kuru ise mutlaka sulayın. Kış mevsiminde ise haftada 1-2 kez sulanması yeterli olacaktır. Barış çiçeği sulama tekniğine uygun bir sulama işlemi yapmaya özen gösterin.
Ancak, sonbahar ve kış aylarında fotosentezin gerçekleşmesi için yeterli ışık ve su bulunmadığından yapraklardaki klorofil seviyesi azalır ve diğer renk pigmentleri açığa çıkmaya başlar. Bunlar; yapraklara sarı rengi veren ksantofil, turuncu rengi veren karotin ve kırmızı rengi veren antosiyanindir.
Bitki iyi bakmanıza rağmen çiçek açmıyorsa dinlendirme metodu uygulanabilir. Sulamayı ve güneşi azaltarak gerçekleştirilen dinlendirme aşaması bitkinin çiçeklenmesi açısından yararlı olacaktır. Barış çiçeği; sonbahar çiçekleri solduktan bir ay, ilkbahar çiçekleri solduktan bir ya da iki ay sonra dinlendirilir.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Barış çiçeğine aspirin verilir mi? Barış çiçeğine aspirin verilir. Toz haline getirmiş olduğunuz aspirini çiçeğinizi suladığınız sulama kabına ekleyip üzerine su ilave edebilirsiniz.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Yeterli güneş ışığı almayan barış çiçekleri, çiçek açmaz. Çok nadiren de olsa yılda 3 kez çiçek açmasının sebebi hava sıcaklığı ve yüksek nem oranı olabilir.
Bitkiler, çok fazla veya çok az ışık alırlarsa sarı yapraklar da geliştirebilirler. Gölge sevenlerin yaprakları, güneşli bir yerde yaşamaya zorlandıklarında yavaş yavaş sararır. Öte yandan güneşe tapan iç mekan bitkileri, loş koşullarda yetiştirilirse sararmaya başlayabilir.
Barış Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar? Spathiphyllum, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Eğer bu dönemde çiçek açmıyorsa çok fazla güneş ışığı almamış demektir. Spati bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.
Dua çiçeklerini sularken içme suyu kullanmanızı öneriyoruz. IŞIK: Direkt güneş ışığı almadığı, aydınlık ortamları tercih eder. Direkt gün ışığına uzun saatler maruz kalması yapraklarında yanık lekelerine neden olacaktır. Tam gölge odalarda ise yaprakları gerekli gün ışığı alamadığı için sarıya dönecektir.
Sonbaharda ağaçların yaprakları sararır ve dökülür.
yapraklarda homojen bir sararma vardır. Bu durum azot noksanlığına çok benzemektedir. Fakat azot noksanlığında yapraklarda görülen sararma önce yaşlı yapraklarda ortaya çıkarken, kükürt noksanlığında yapraklarda görülen sararma genç yapraklarda ortaya çıkmaktadır.
Yukarıda da söylediğimiz gibi barış çiçeğinin toprağı sürekli nemli tutulmalı, kurumasına izin verilmemeli. Bu nedenle yaz aylarında daha sık, kış aylarında ise haftada 1-2 kez olacak şekilde sulama yapılabilir.
Bu mevsimde bitki çok daha fazla suya ihtiyaç duyar. Kış mevsiminde ise sulama işlemini haftada yalnızca 1 kez gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. İç mekân bitkileri çok fazla hareket ettirilmemelidir. Doğru koşullar altında yetiştirilen bir barış çiçeği oldukça kısa sürede büyür.
Fazla su bitkinin köklerinin çürümesine neden olabilir. Ayrıca, barış çiçeği yaprakları periyodik olarak nemli bir bezle temizlenmeli ve toprağı havalandırılmalıdır. Barış çiçeği, ayrıca düzenli gübreleme ile beslenmelidir. Bitkinin büyümesi için iki haftada bir azotlu gübre uygulanması önerilir.
Bu yüzden azot noksanlığında yapraklarda kloroz görülür. Kloroz yaprağın yeşil rengini kaybederek sararması anlamına gelmektedir. Azot noksanlığında yapraklarda görülen kloroz, bütün yaprağın homojen bir şekilde sararması şeklinde ortaya çıkar. Sararma ilk önce yaşlı yapraklarda görülür.
Massengena yapraklarında kahverengi lekeler oldu.
Eğer yaprakların sadece uçlarında kahverengi kurumalar ve sararmalar var ise yalnızca yaprak uölarını makas ile kesebilirsiniz.
Randımanlı ve sağlıklı çiçek gelişimi için ihtiyaç olan altı ana besin maddesi karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor ve potasyumdur. Bunların ilk üç tanesi su ve hava içindedir. Son üç tanesiyse topraktan temin edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri