Bu nedenle baş ağrısı yakınması ülkemizde tartışmasız nöroloji polikliniklerine en sık başvuru sebebidir. Ancak bu hastaların önemli bir bölümü de beyin cerrahi polikliniklerinde muayene olmaktadır.
Sinir ve beyin cerrahisi hastalıkları baş, boyun, omurga, beyin ve omurilikte görülen sağlık problemlerini kapsar.
Nörologlar, sinir sistemini (beyin, omurilik ve sinirler) etkileyen durumları teşhis eden, tedavi eden ve yöneten tıp doktorlardır. Nörologlar ameliyat yapmaz. Beyin cerrahları ise sinir sistemi koşullarını hem cerrahi hem de cerrahi olmayan tedavilerle teşhis ve tedavi eder.
Hastanelerin veya diğer sağlık kuruluşlarının beyin ve omurilik bölgesinde gerçekleşen damar tıkanıkları, yaralanmalar ile vücudun bu bölgelerinden kaynaklanan bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklara tıbbi müdahale edilmesini sağlayan birimine, beyin ve sinir cerrahisi adı verilmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Sinir sıkışması problemi için ortopedi ve nöroloji alanında uzman hekimlere gidilmelidir.
Nöroloji; beyin, beyin sapı, omurilik, periferik sinir sistemi ve kasların işleyişi ile ilgili sorunlarla ilgilenen bilim dalıdır.
Başta beyin ve omurilik dokusunda bulunan ve / veya bu dokulara bası yapan tümörlerin tedavileri olmak üzere bel ve boyun fıtıkları, kafa, omurilik travmaları, beyin damarı tıkanıklıkları, anevrizma, beyin kanaması gibi hastalıklar, nöroşirürji uzmanları tarafından takip ve tedavi edilir.
Bulut ve Prof. Dr. Karagöz'e göre hekimler, alınan riskin büyüklüğü, maddi karşılığının yetersizliği ve sağlıkta şiddet gibi nedenlerle beyin cerrahisi, genel cerrahi, kadın doğum gibi branşları eskisi kadar tercih etmiyor.
Beyin cerrahisi, ilgilendiği organ nedeniyle en karmaşık, zor ve uzmanlık gerektiren bir bölümdür.
Beyincik kaynaklı baş dönmeleri (vertigo) ve dengesizlik ise nörololjk branşlarda ( Beyin cerrahi ve Nöroloji hekimlerince, psikojen kaynaklı olanları ise Psikiyatristlerce tedavi etmektedir.
Sürekli ve şiddetli baş ağrıları, baş dönmesi, el, kol ve ayaklarda hissizleşme ve uyuşma, bayılma, görme bozuklukları, unutkanlık, ellerde yaşanan istemsiz titremeler gibi şikayetlerle ilgilenen nöroloji bilim dalı çok kapsamlıdır. Beyin, omurilik ve sinir sistemi vücudun tüm çalışma sistemini kontrol etmektedir.
eleman.net verilerine göre, Nöroloji Doktoru 2023 yılında ortalama 62.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Nöroloji Doktoru , Ocak 2023 yılında ortalama 52.360 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 32.164 TL maaş alıyordu.
Baş ağrısı: Toplumumuzda yaygın olarak görülen şikayetlerin başında baş ağrısı gelir. Baş ağrısı tiplerinin arasında en sıklıkla migren ya da gerilim tipi baş ağrısı gelir. Hastanın şikayetlerine, baş ağrısının tipine göre tanı konulur. Baş ağrısının tanı ve tedavisi nöroloji birimi tarafından yapılır.
BAŞ AĞRISI POLİKLİNİĞİ
Baş Ağrısı Kliniklerinde baş ağrısının tanı ve tedavisi konusunda hizmet verilmektedir. Ağrısı olup henüz tanısı konmamış ya da daha önce önerilen tedavilerden sonuç almamış kişilerin durumu değerlendirilmektir.
Selçuk Göçmen, dünyanın en iyi ve en seçkin beyin cerrahlarından biridir. Sinir sisteminin cerrahi tedavilerinde uzmanlaşmıştır. Dr. Selçuk Göçmen, Türkiye'nin en ünlü ve aranan beyin cerrahlarından biridir.
eleman.net verilerine göre, Beyin Cerrahı 2023 yılında ortalama 112.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Beyin Cerrahı , Ocak 2023 yılında ortalama 96.800 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 59.488 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Beyin cerrahı, tümörleri çıkarmak, kronik ağrıyı gidermek, yaraları, damar bozukluklarını, parkinson ve epilepsi gibi hastalıkları tedavi etmek için beyin, omurilik ve periferik sinirler üzerinde ameliyat yapar.
Gerek branş eğitiminin ve gerekse pratik uygulamaların zorluğu sebebiyle beyin, sinir ve omurilik cerrahisi uzmanlarının sayısı azdır. Tıbbın en çok dikkat ve tecrübe gerektiren dallarından biridir. Birçok ameliyatı yaklaşık 5-14 saat sürer.
📌Nöroloji, nöral sistem diye tanımlanan beyin ve. omurilik kökenli hastalıkların, ilaç vb. yöntemlerle, cerrahi dışında tedavisini yapan bilim dalıdır.
Hasta öyküsünün alınması, mental durumun analiz edilmesi, kraniyal sinirlerin, motor-duyu sistemlerinin, reflekslerin kontrol edilmesi ve hareketlerin koordinasyonu, nörolojik muayenenin temel adımlarıdır. Nörolojik muayenede, nöroloji uzmanının şüpheleri doğrultusunda bu muayenelerden bazılarına öncelik verilebilir.
Nöroloji bilim dalının ilgi alanına giren başlıca konular şöyle sıralanır: Beyin damar hastalıkları, baş ağrısı, epilepsi, demiyelinizan hastalıklar, bunama, hareket bozuklukları, sinir kas kavşağı hastalıkları, kas hastalıkları ve uyku bozuklukları.
Bu nedenle size yapılaması istenen inceleme yöntemine göre zamanınızı önceden planlamanız önerilir. Açlıkta kan şekerinin düştüğü durumlarda EEG de düzensizlikler ortaya çıkabilir. EEG incelemesinin acil durumlar dışında tokluk durumunda yapılması tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri