Transfer baskıyı ısıtmak için buhar kullan.
Önce transfer baskının üstüne ıslak bir havlu yerleştir, sonra da çok sıcak bir ütüyle ütüle. Buhar, transferin arkasındaki yapıştırıcının sökülecek kadar yumuşamasına ve gevşemesine yol açabilir.
Serigrafi ve tampon baskı mürekkeplerinin temizlenmesinde kullanılır. temizleyici ile ıslatılarak silinir. Böylece çözülen mürekkebi gazete kâğıdının emmesi sağlanır. ➢ Kalıp kaldırılır ve temizleyici süt ile ıslatılmıĢ yeni bir bezle içten ve dıĢtan silinir.
Transfer kağıdını kumaşın üzerine yerleştirin. Ütü ile kağıt arasına ince başka bir kağıt yerleştirdikten sonra kumaş üzerinde gezdirerek değil, her noktada birkaç saniye bastırarak ütüleyin. Her bir A4 için bu işlem aşağı yukarı 1.5-2 dakika sürecektir. Araya koyduğunuz kağıdı henüz sıcakken alın.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
İlgili 41 soru bulundu
Transfer preslerinde ürün üzerine basılır. Baskı dayanıklılığı yüksek baskı hissi düşüktür.
Serigrafi ile tek bir çerçeve ve sadece bir kavanoz boya ile yüzlerce baskı alabilirsiniz. Dilerseniz aynı tasarımı farklı renk boyalar koyarak çeşitlendirebilirsiniz. Baskıdan hemen sonra çerçeve su ile temizlendiği sürece kullanıma uygun kalacaktır.
Boyanın rakle ismi verilen bir elekten geçmesi ile beraber hareket ettirilmek suretiyle bir makine üzerinde yapılan baskıya serigrafi denmektedir. Baskı yapılacak malzemeye bu şekilde geçiş sağlanır ve görsel oluşturur.
Serigrafi baskıları oldukça dayanıklı baskılardandır, bu yüzden dış mekanda kullanılmaya oldukça uygundur. Açık hava reklamları için de uygun olan bu baskı çeşidini pek çok alanda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kumaş üzerinde son derece kaliteli bir görünüm yakalayabilirsiniz.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Doğru yıkama sıcaklığı, doğru ütü sıcaklığı ve sık kullanılan baskılı tişörtleri elde yıkama alışkanlığı, baskılı tişörtünüzün ömrünü uzatabilecek önlemlerdir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Serigraf baskı bedeli 100 adete kadar taraf başına sabit 500 tl alınır. 100-500 adet arası 5,00-tl, 500 adet üzeri için ise adet baskı bedeli 4,50 -tl dir.
Serigrafi baskı; düz bir yüzeye sahip olan her tür ürüne uygulanabilen, kimyasal açıdan çok dayanıklı bir baskı yöntemi. Pratik ve kaliteli olduğu için uzun zamandır kullanılıyor.
Serigrafi baskı sektöründe en çok kullanılan baskı malzemeleri: - Kağıt, Karton, Mukavva, Plastik Malzemeler: Polivinilklorid (PVC), Polistren (PS), Polikarbonat (PC), Polietilen (PE), Polipropilen (PP), Polyester (PET - Polie- tilenterefitalat), Polyamid, Metal, Cam, Seramik ve Tekstil malzemeleridir.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
Dijital Baskı Kumaş Fiyatları
Bunun yanında dijital baskı kumaşlar dayanıklı ve uzun süre canlı kalan kumaş türlerinden olduklarından dolayı uzun süre kullanmanıza olanak sağlarlar.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
Dijital baskı bilgisayar desteği ile çalışırken, ofset baskıda su ve mürekkebin karışmama tekniği kullanılır. Dijital baskılar bilgisayar ortamında hazırlanır ve kısa sürede baskı üzerinde hızlı bir şekilde değişiklik yapılabilir. Ofset baskıda kalıplar kullanıldığı için kısa sürede değişiklik yapma olanağı yoktur.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
Ofset baskı dediğimiz matbaa baskılarında CMYK renklerde kullanılır. Baskıda kullanılan renklerden biri de Pantone dediğimiz renklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri