Mother'S Recipe Tamarind Ezmesi, meşhur bir Hinat sosudur. Otantik bir tada sahip bu sosu, ekşi lezzeti katmak istediğiniz tüm tariflerde kullanabilirsiniz. Özellikle Hindistan, İran, Tayland ve Güney Amerika mutfaklarında çok sık kullanılır.
Oldukça ekşi bir tadı olan demirhindi püresini şeker gibi tatlı bir malzemeyle harmanlayıp kullanmak gerekiyor. Demirhindi püresinin ekşiliği narenciyeyi andırıyor. Aynı şekilde hafif karamelimsi ve isli bir tada da sahip.
Demirhindi meyvesinin içerisindeki bileşenler sayesinde kalp sağlığını iyileştiriyor, kilo vermeyi kolaylaştırıyor, kabızlığa iyi geliyor ve zararlı bakterilerle ve virüslerle savaşıyor. İşte eklem ağrılarından ağız yaralarına kadar demirhindinin muhteşem faydaları... Demirhindi çok güçlü bir antioksidandır.
Tadı ekşi olan bu baharat çok besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılır. Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir. Ayrıca içki üretiminde, reçel ve şerbet yapımında da kullanılır.
Tamarind , Arapçada 'tamr hindi' , yani Hint Hurması olarak bilinir. Bizim dilimize de Demirhindi olarak geçmiştir. Kökeni, Afrikanın kuru tropik iklime sahip doğu kesimleridir. Osmanlı mutfağında da çok önemli bir yere sahip olan Demirhindi Şerbeti bu meyveden yapılmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Demirhindinin etli kısımları, mutfaklarda baharat olarak kullanılır. Çorba, salata ve turşu yapımında hem renk verdiği, hem de lezzetli olduğu için sık sık kullanılır. Demirhindi kurutulup baharat haline getirildikten sonra, tatlı yapımında da kullanılır. Özellikle reçellerde ve soslarda kullanılması yaygındır.
Demirhindi ağacı Sudan'a özgü bir ağaç olarak bilinir. Dünya genelindeki tropikal bölgelerde yetişen demirhindi ağacı özellikle Güney Amerika ve Meksika bölgelerinde de yetişmektedir.
Demirhindi meyveleri taze olduğu zaman direkt tüketilebilir, kurutulup baharat olarak kullanılabilir, reçel ve macun yapılabilir.
Demirhindi, Afrika kökenli bir bitkidir. Ancak eski dönemlerden bu yana tüm tropikal ülkelerde yetişiyor. Mısır ve Hindistan ülkelerinde yetiştirilen demirhindinin boyu 15-20 metreye kadar ulaşabiliyor.
Afrika, Mısır, Güney Afrika ve Karayip topraklarında kendine can bulan demirhindi, tropikal özellikler taşıyan bir ağacın meyvesidir. Tropik topraklarda yetiştiği gibi ülkemizde demirhindi nerede yetişir diyecek olursanız, en uygun iklim şartlarını Güney kentleri karşılayacaktır.
Demirhindinin Zararları
Oldukça güçlü bir meyve olan Demirhindi tüketilmeden önce kesinlikle bir hekimin onayının alınması gerekiyor. Özellikle kronik hastalıkları olanlar ya da alerjik reaksiyonlara meyilli olanlar hekime danışmadan demirhindi tüketmemeli.
Demirhindi, Afrika kökenli olup Hindistan ve Mısır'da da yetiştirilen bir ağaç türü. Aynı zamanda “Hint hurması” olarakta biliniyor. Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılıyor. Tadı ekşi bir baharat olan demirhindi besleyici olmasıyla biliniyor.
Mother'S Recipe Tamarind Ezmesi, meşhur bir Hinat sosudur. Otantik bir tada sahip bu sosu, ekşi lezzeti katmak istediğiniz tüm tariflerde kullanabilirsiniz. Özellikle Hindistan, İran, Tayland ve Güney Amerika mutfaklarında çok sık kullanılır.
Kral meyvesi olarak da bilinen liçi, sıcak iklimleri seviyor ve ülkemizde de Mersin'de yetiştiriliyor. Dışı sert ve kabuklu olan liçinin içi yumuşak ve beyaz, tadı ise oldukça tatlı bir üzümü andırıyor.
Demirhindi tropikal ülkelerde yetişen kalın kabuklu bir meyvedir. Demirhindi Tay ve Hint mutfaklarında soslarda sıkça kullanılan bir malzemedir. Sağlık açısından büyük faydaları olduğu söylenen bir meyvedir.
Demirhindi, diğer bir adıyla Hint Hurması; Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılır. Tadı ekşi olan bu baharat oldukça besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılarak kullanılabileceği gibi üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir.
KARACİĞERİ EN ÇOK TEMİZLEYEN...
Ancak karaciğeri en çok temizleyen ve karaciğeri hızlı bir şekilde gençleştiren en önemli bitki demirhindi bitkisidir.
Bu yollardan biri de bitkisel çaylardır. Kadınlar pek çok bitki çayını adet söktürmesi amacıyla tüketirler. İnsanın ruhsal ve fiziksel sağlığına sayısız faydası bulunan demirhindi çayı ise adet söktürücü çaylar arasında sayılmaz.
DEMİRHİNDİNİN FAYDALARI
Demirhindi, kabızlık, diyabet, cilt sağlığı ve mikrobiyal enfeksiyonları yönetmek için iyi bilinen bir ev ilacıdır. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olduğu ve kardiyovasküler hastalıkları önlediği kanıtlanmıştır.
Saklama Koşulları: Açılmadan, buzdolabında + 4 derecede 15 gün saklanabilir. Açıldıktan sonra aynı gün tüketilmelidir.
Vücutta adeta doğal bir ağrı kesici etkisi oluşturduğundan eklem ağrılarına da iyi geliyor. Demirhindinin kilo vermeye yardımcı olduğu da söyleniyor. Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, hazmı kolaylaştırıyor. Bu etkisiyle kabızlık sorunu yaşayanlara da destek olduğu biliniyor.
1 litre suyu kaynattıktan sonra 20 gram demirhindi meyvesini ilave edin. Güzelce kaynadıktan sonra biraz dinlenmeye bırakın. Sabah ve akşam öğünlerinde her gün 2 kez aç ya da tok iken tüketin.
Demirhindi çayının faydaları da şerbeti ile aynıdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez birer bardak içilmesi tavsiye edilmektedir.
Demirhindi , hem tıbbi hem de mutfak amaçlı çok çeşitli kullanımlara sahip lezzetli, tatlı ve ekşi bir meyvedir . Yaprak dökmeyen demirhindinin yaprakları ve uzun kahverengi kabukları ile karakterize baklaya benzer. Bakla görünümündeki bu meyve içinde demirhindi meyvesi olan yapışkan, etli, sulu bir hamurdur.
Soğutularak boğaz ve ağız gargarası olarak kullanılabilen demirhindi şerbeti kan şekerini dengeliyor, mide asitini azaltıyor, yağ yakıyor, enerji veriyor, kabızlığa iyi geliyor, kolesterol, bronşit ve kalp hastalığı risklerini azalttığı da düşünülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri