PİKNİK ALANI: Doğal kaynak suyu olan temiz bir çevrede, rengarenk çiçeklerle doğayla iç içe piknik yapabilirsiniz. Piknik alanımızda ateş yakmak, orman yangınlarının önüne geçmek gerekçesiyle Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır.
Türkiye'de belirlenen kurallara göre normal şartlarda Milli Park, turistik bölge, orman, koru ve sahil gibi devlet kurumlarına ait bölgelerde ücretsiz kamp kurmak yasak olarak sayılıyor.
Çadır Yeri Seçimi
Çadır alanının sel basması, yıldırım, taş düşmesi ve çığ gibi tehlikelerden uzak bir yer olmasına dikkat et. Kaya düşmelerine karşı kaya altına çadır kurulmamalıdır. Yıldırım tehlikesine karşı da bölgedeki tek ağaç altına ve mağara içinde duvara bitişik çadır kurulmamalıdır.
Ormanlarda Kamp Kurmak:
Maddesi uyarınca “açıkça kamp yapılabileceği belirtilen yerler dışında” konaklamak, kamp yapmak, çadır kurmak kısaca kanunda geçen tabiriyle “gecelemek” YASAKTIR. hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak, Yasaktır.
İlgili 39 soru bulundu
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ili kapsayan ormanlık alanlara giriş yasağı kararı genelgesi içerisinde kamp yasağı da yer aldı. Genelge içerisinde yer alan Madde 2'de yazılı bu karara göre, ormanlık alanlarda “ücretsiz kamp” yani dilediğiniz gibi kamp ve piknik 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı.
Bu nedenle mavi bayraklı bir plajda çadır kurmanın yasak olduğunu ve izinsiz bir şekilde çadır kurduğunuz takdirde 2022 yılı itibariyle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32. Maddesi gereğince 581 TL cezaya maruz kalabileceğinizi bilmelisiniz.
Öncelikle düzgün, çok fazla ortalıkta bulunmayan, temiz bir nokta seçilmelidir.Taş düşmesi, toprak kayması ve çığ gibi tehlikelere karşı yamaç diplerine çadır kurulmamalıdır.Yıldırım düşmesi ve fırtınaya karşı tepe ve yamaç üstlerine (zirvelerine) çadır kurmamalıdır. Su kaynaklarının olduğu bölgeye yakın olun.
Kırgızların keçe ev olarak adlandırdıkları çadırları, Oğuzlar ve Uygurlar da kullanmıştır. Orta Asya'da Kazaklarda ve Kırgızlarda en yaygın çadır tipi yuvarlak ve kubbeli olanlarıdır.
Plajda kamp yapmak yasak mı? Yazılı mevzuatta doğada, ormanlarda, kamusal alanlarda, kamp yapılıp yapılamayacağı ile ilgili net bir yasak bulunmamaktadır. Kamp yapmak için kurulmuş ve işletilen ruhsatlı kampçılık işletmelerinde kamp yapmak veya çadır kurmak ile ilgili herhangi bir yasak bulunmamaktadır.
Melikler Yaylası: Kampçılığın Gözde Mekanı
Fakat içme suyu olarak kullanıma çeşmeler yolun doğusunda kalan Kızıldağ Milli Park sınırları içinde yer alır. Bu park içinde kamp yapmak yasaktır. Bundan dolayı su ihtiyacınız park alanına gidip halledip daha sonra kamp alanınıza geri dönmeniz gerekir.
Açıklamada; "İstanbul sınırları dahilinde piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerde bulunmak serbesttir.
Ziyaretçi. Nerede kamp yapacağınıza bağlı. Örneği Ağrı Dağı'nda kamp yapmak için doğrudan valilikten veya Aladağlar'da ilçe jandarmasından, çoğu milli parkta ilgili müdürlükten, diğer ormanlık alanda ise yerel orman müdürlükleri ya da jandarma, kaymakamlık, valilik benzeri kamu kurumlardan izin almak zorundasınız.
2011 ve 2015 Endüstri Mühendisliği mezunlarımız Aslı Demir ve Serhan Erdoğanyılmaz Kahramanmaraş'a yerleşerek Başkonuş Yaylası'nın işletmesini üstlendiler. Aslı ve Serhan'la bir araya gelerek Kahramanmaraş'a yerleşme süreçleri ve Başkonuş Yaylası hakkında konuştuk.
Ortalama yükseltisi 1.300 ila 1.600 metre aralığında olan yayla, dik yamaçlar ile çevrelenmiş, gayet geniş düzlüğe sahip. Bu özelliği nedeniyle yıl boyunca sadece doğa tutkunları ve sessizlik arayışındakileri kendisine çekmekle kalmıyor. Aynı zamanda festivallerin ve şenliklerin gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor.
Yurt ya da ger, Orta Asya'da Türk ve Moğol göçebelerinin ev olarak kullandığı çadırlara verilen ad. Orta Asya bozkırlarında birkaç değişik türde göçebe grup tarafından konut olarak kullanılan ve deri ya da keçe ile kaplanmış taşınabilir, yuvarlak bir çadırdır.
Osmanlı Devleti'nde padişahın çadırlarını kurup kaldıran ve koruyan teşkilâta verilen ad. Halife ve sultanların yatak ve halılarını seren, çadırlarını kuran kişi; cami, medrese gibi vakıf eserlerinin temizlik işleriyle uğraşan görevli. Surre alayında görevli kişilere verilen unvan.
Issız bölgelerde tek başına çadır kampı ciddi güvenlik açığı oluşturabilir. Ama arkadaşlarınız ya da ailenizle kalabalık bir kamp yapacaksanız bu bölgelerin keyfini doya doya çıkarabilirsiniz. Çadırda kamp yapmak gerekli önlemler alındığı müddetçe oldukça güvenli.
Çadırın ıslanmasını önlemek için çadırın altına çadırın zemini muşamba serilir. Küçük boyutlu, hafif, bir çantada paketlenebilir, taşıması kolaydır. Çok fonksiyonlu, piknik matı veya plaj matı olarak da kullanılabilir. Çadırın ıslanmasını önlemek için çadır zemininde su geçirmez bir bez olarak kullanılır.
Kamp çadırlarında su geçirmezlik mevsim sınıflandırılmasında da anlaşılır. Örneğin 3 mevsim çadır olarak adlandırılan modeller, ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları için uygun olup düşük de olsa su geçirmez niteliktedir.
Kamplarda yaş sınırı var mıdır? Evet. 15-17 ve 18-30 olmak üzere iki farklı yaş grubu vardır.
Söz konusu kararın neticesine göre; Çeşme'de kamuya açık tüm alanlarda karavan kampı ve çadır kampı yapılamayacak. İlgili yasak kararına uymayan kişi ve kurumlar için de cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
Çadır Kurmak Zor Değildir
Bazı insanlar için çadır kurmak kolay, oysa bir kamp çadırı hayali kurmak daha zor olabilir. Günümüzde imal edilen çadır modelleri kolay kurulabilir modellerdir. Bu işlem, bazı kamp çadırı modellerinde bilgisayar ekranında yaptığınız 'sürükle bırak' işlemine benzer kolaylıktadır!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri