1 su bardağı basmati pirinç 2 su bardağı su. Yarım çay kaşığı tuz.
Basmati pirinç, nişasta içermediğinden dolayı pişirmeden önce ıslatmaya gerek yoktur. Diğer pirinç kullananların alışkın olduğu pirinci su da bekletme dönemi basmati pirinçle taşınınca kapandı. Nişasta oranı bulunmayan basmati pirinci suda bekletmeye gerek yoktur.
İlgili 36 soru bulundu
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinçleri 10 dakika kadar yağda kavurun. Kavrulan pirinçlere suyu, et suyunu ve tuzu ekleyin. Kapağı kapalı halde pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize koyup, ısıtıyoruz. Sonrasında pirincimizi ekleyip, 2-3 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlerimize sıcak suyumuzu ekleyip, tuzunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte, yaklaşık 10 dk. suyunu çekene kadar pişirelim.
Basmati Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinci ayıklayın sıcak ve tuzlu suda 15 dakika bekletin, 2 – 3 su yıkayın ve süzün. Tencereye tereyağını ve zeytinyağı karıştırıp eritin, sıcak suyu ve tuzu da ekleyin. Pirinçleri ilave ederek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Basmati Pilavı
İnce dilimlediğiniz limonları tencerenizin içerisine ilave edin. Tuz ve beyaz biber ilave edip karıştırın. Tereyağınız eriyince içerisine basmati pirincini ilave edip karıştırın. Tencerenizin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Şeker oranı en düşük seviyede olan pirinç türüdür. Besin değerleri dikkate alındığında sağlıklı kilo alıp vermek isteyenlerin tüketmesi gereken bir pirinçtir.
Benim pilav ölçüm her zaman 1 su bardağı pirince, 1,5 su bardağı su ya da et suyudur.
Ölçü her şeydir. İyi bir pilav yapmak istiyorsanız ölçünüz 1'e 1,5 olsun. Yani 1 su bardağı pirinç koyuyorsanız 1,5 su bardağı da su koyun. Suyunuz ise kaynamış ve en az 2 dakika beklemiş bir su olsun.
- Basmati pirinci gluten içermez. Bu yüzden diğer pirinç türlerine göre hem daha sağlıklıdır hem de alerjen etkisi bulunmaz. Çölyak hastaları ve gluten intoleransı bulunanlar tüketebilir. - Basmati pirinç, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar.
Bir su bardağı pirince yaklaşık bir buçuk su bardağı su ilave etmeniz gerekecek. Tabi damak zevkinize göre tuz eklemeyi de unutmamalısınız.
Basmati Pirinci
Diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında daha ince ve uzun bir görünüme sahip. Baldo pirincin aksine basmati pirincinin kendine has bir aroması var. Zaten basmati sözcüğü de Sanskritçede “kokulu, parfümlü” anlamına geliyor.
Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önler. Bu yüzden pilav yapmadan evvel yarım saat kadar pirincinizi sıcak suda bekletmelisiniz.
Ana vatanı Hindistan'ın Punjab eyaleti olan basmati pirinç, Himalaya Dağları'nın eteklerinde yetişiyor. Himalaya Dağları'nın karlı sularından besleniyor. Pakistan ve Kuzey Hindistan gibi ılıman ve sulak ülkelerde yetişen basmati ithal ediliyor.
yasemin kokulu pirinctir. lezzet yumagidir. özellikle orta doğuda fazlaca tercih edilen prinç.
Pirinç karbonhidrat açısından zengin bir yiyecektir. Bu sayede pilavın sporcular tarafından sıkça tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Basmati pirinç ile yapılan pilav son derece sağlıklıdır. Glisemik endeksi düşük olan basmati pirinci sporcuların pilavlarında kullanmaları tavsiye edilmektedir.
Glisemik indeksi düşük olan basmati pirincini özellikle diyabet hastalarına önerilmektedir. Basmati pirinci kanın pıhtılaşmasını önler ve aynı zamanda lif içeren bu piriç türü kalp sağlığını korur.
Pirinci ölçtüğünüz bardağın iki katı su ekleyin. Ben 3 bardak normal sıcak su ve 1 bardak içinde çözülmüş toz tavuk bulyon ekledim. Tuzu, limon suyu ve şekeri ekleyip kapağını kapatalım. Su fokur fokur olunca altını kısın ve göz göz olana kadar pişirin.
Pişirildiğinde yumuşacık dokusu, lezzetli tadı, üstün aroması ve belirgin tadıyla Basmati pirinci, diğer aromatik uzun taneli pirinç çeşitleri arasında benzersizdir. Kendine has aroması ile sevilen yemeklerinize ekleyerek özellikli ve lezzetli yemekler yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri