Sivil Polis Kıyafet Yönetmeliği Sivil olarak görev yapan bayan amir ve memurlar, görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemezler. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz.
Aslında bayan polisler trafik ekibinden tutun devriye ekiplerine, narkotik, siber, hava, çocuk, çevik gibi birçok birimde aktif bir şekilde çalışmaktadırlar. Bayan polisler gece nöbet tutuyor mu? Sorusuna geldiğimizde ise bu sorunda cevabı evettir. Bayan polisler gece nöbet tutarlar.
Polis alımlarında artık başörtüsü yani türban sorun olmuyor.
MADDE 6 – (1) Emniyet hizmetleri sınıfında görevli personelin görev sırasında üniforma giymesi zorunludur.
Erkek ve kadın fark etmeksizin sivil polis olma şartları şu şekildedir: İlk olarak lisans veya lisansüstü eğitimlerin ardından polislik sınavını kazanmak gereklidir. Polis olan kişiler atama yöntemi ile sivil polis olma hakkını kazanır.
İlgili 27 soru bulundu
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak. Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek. Siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Sivil Polis Kıyafet Yönetmeliği
Sivil olarak görev yapan bayan amir ve memurlar, görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemezler. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz.
"Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur.
Buna ek olarak şaşı olmak, göz kapaklığı düşüklüğü, göz kapağında ameliyat izi, gözlerin farklı renkte olması gibi durumlar polis olmaya engel durumlardır. Kulaktaki şekil bozuklukları da elenmeye bir nedendir. Kekeme olan, konuşma güçlüğü çeken kişiler elenmektedir.
Kadın polislere başörtüsü yasağı kalktı. Resmi gazete yayınlanan değişiklikte başörtüsü, ”Üniforma renginde desensiz giysi” olarak tarif edildi. 2013'de memurların kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş ve kamu personeline başörtüsü serbestisi getirilmişti.
Polis memurlarının en az 25 yıl sigortalılık süresine sahip olmaları gerekir.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor.
Kadın Polisler Çatışmaya Girerler mi? Görevin gerektirdiği yerde elbette çatışmaya da girerler. Tabi polis çeşitlerine göre çatışma olasılığın farklılık gösterir.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi. Şimdi bu İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılıyor.
Polis karakolları, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olup, toplumsal olaylara müdahale etmeyi ve güvenliği sağlamayı görev edinmektedir. Bu nedenle 7/24 hizmet anlayışına sahiptir.
Kadın polisler, erkek polislere oranla daha çok iç mekanlarda görev yapmaktadırlar. İç mekana örnek verilecek olursak karakollar, kamu kurumları, havalimanları, üniversite lise açık öğretim gibi sınav aramalarında vs. Görevlendirme yapılabiliyor.
b. Bayan personel abartılı makyaj ve saç modelleri kullanmayacak, tırnakları mesleki ciddiyete uygun olacaktır. c. Personelin saçları dağınık, bakımsız veya dikkat çekecek şekil ve renkte olmayacaktır.
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.
Hem askeri okullar için hem de polislik için engel değil. Vücudunda 10cm'den büyük yara yoksa sorun olmaz.
Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.
1.65 boy kilo kaç olmalı? 165 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 61 kg iken kadınlarda bu değer 57 kilogramdır.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri