Bıçağı temizlemeye hazır olduğunuzda yumuşak bir bulaşık deterjanı kullanın. Yaralanmayı önlemek için bıçağı sizden uzağa bakacak şekilde temizlemeye dikkat edin. Bir süngeri ılık, sabunlu suda köpürtün. Bıçak sizden uzağa bakacak şekilde, tüm yiyecek ve lekeleri çıkarana kadar bıçağı nazikçe temizleyin.
Temiz bir bezi musluk suyunda ıslatalım. Üzerine karbonat dökelim ve bıçağı ovalım. Daha sonra bol su ile yıkayıp kurulayalım. Farklı bir yöntem olan sirkeli suda 1 saat bekletip bıçağı sirkeli bir bezle ovarak yıkayabilirsiniz.
Kararmış çatal bıçakları beyaz sirke ile temizleyin. 1 ölçek sirkeyi 8 ölçek sıcak suya karıştırın, çatal bıçağınızı ekleyin ve 5-10 dakika bekletin. Tüy bırakmayan bir bezle hemen durulayın ve kurulayın. Elinizde beyaz sirke yoksa, çatal bıçak takımınızı bikarbonat soda kullanarak temizlemeyi deneyin.
Paslanmaz çelik kararmaya ve su izlerine eğilimlidir. Bu nedenle parlaklığını geri kazanmak için çelik eşyalarınızı düzenli olarak cilalayın. Paslanmaz çeliğin yüzeyini su, sirke veya zeytinyağı gibi toksik olmayan temizleyiciler veya özel bir çelik temizleyici kullanarak parlatabilirsiniz.
Tamamen kişisel tercihinize göre, tüm bıçakları bulaşık makinesinde yıkayabilir veya elinizde temizleyebilirsiniz. Satın alacağınız hiçbir bıçak, bulaşık makinesine girdiği an formunu ve keskinliğini kaybetmeyecektir.
İlgili 18 soru bulundu
Çakı fonksiyonlarını rahat açılır kapanır hale getirmek için, ılık su (sıcak su kullanılmamalıdır,çok sıcak su ,çakı yüzeyindeki plastik tutamaklara zarar verir) ve eski bir diş fırçası vasıtası ile ,fonksiyonlar ve plakalar arası temizlenmeli.
InstrumentENRW Solingen mutfak bıçakları, paslanmaya dayanıklı paslanmaz çelik sayesinde elbette bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Bir kaba kızgın su eklenir ve bir çay kaşığı tuz ilave edilir. Çelik tencere bu karışıma batırılarak ve beyaz bir bezle silinir. Bir kase sıcak suya bir çay kaşığı tuz, iki çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz deterjan eklenir. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve beyaz bir bez yardımı ile silinerek parlatılır.
Beyaz Sirke
Beyaz sirkeyi büyük bir kabın içerisine doldurun. Paslı malzemelerinizi 1 gece beyaz sirkenin içinde bekletin. Veya temiz bir bezi beyaz sirkeye bulayın ve bıçağın etrafını güzelce sarın. Bir gece sonra paslı bıçağı yıkayıp kurulayın.
Karbon çeliği kurutulması ve temizliği iyi yapılması şartıyla ıslak ortamlarda kullanıma uygun olan çeliklerdir. Soğan, limon, portakal vb. asidik içeriğe sahip gıda ve maddeler bıçakların kararmasına sebebiyet verecektir.
Bıçağı temizlemeye hazır olduğunuzda yumuşak bir bulaşık deterjanı kullanın. Yaralanmayı önlemek için bıçağı sizden uzağa bakacak şekilde temizlemeye dikkat edin. Bir süngeri ılık, sabunlu suda köpürtün. Bıçak sizden uzağa bakacak şekilde, tüm yiyecek ve lekeleri çıkarana kadar bıçağı nazikçe temizleyin.
Bileme Taşı ile Bıçakları Keskinleştirme
Etkinliği ve kolay kullanımı sayesinde tercih edilen bu yöntem, bıçağın yüzeyini düzeltmeye yardımcı olur. İdeal bıçak keskinliğine ulaşabilmek için bileme taşı, evde sebze meyve bıçağı bilerken ve profosyonel mutfaklarda sıklıkla tercih edilen etkili bir araçtır.
Bir kase içerisinde eşit miktarda karbonat ve sirke karıştırılarak bir macun kıvamı elde edilir. Ardından çatallar ve kaşıklar bu karışım içerisinde bir süre ovulur ve iyice temizlenmeleri sağlanır. İşlem tamamlandığında, çatallar ve kaşıklar su ile durulanarak temizlenir ve kurulanır.
Yapılması gereken paslanmaz çelik yüzeye sahip eşyayı sıcak suyla yıkayıp deterjanı yüzey üzerinde 10-15 dakika bekletin. Daha sonra kiri süngerle temizleyin. Su lekelerini ve parmak izlerini paslanmaz çelik yüzeylerden çıkarmak için cam temizleyici kullanabilirsiniz.
Pas lekesi olan bölgeye, limonu sıkarak elde edebileceğiniz veya marketlerde şişeyle satılan limon suyundan biraz dökün, limon suyunu kumaşın tamamen emmesini bekleyin. Sonra giysiyi veya tekstil ürününü güneşte kurumaya bırakın. Güneş ve limon suyu lekeyi hafifletir. Son olarak giysiyi veya kumaşı soğuk suyla yıkayın.
Asidik bir özellik içeren limon suyu, pas sorununu kökünden çözmeye yetecektir. Lekeli bölgenin üzerine limon suyu sıkın ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından sert bir fırça ile paslı bölgenin üzerini fırçalamaya başlayın. Bu işlemi leke tamamen kaybolana kadar uygulamaya devam edin.
Sirkeyi paslı alana uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra ılık sabunlu su ile temizleyin. 3. Karbonat: Karbonat da pas sökücü özellikleri olan bir madde olduğu için paslı alanlara karbonat ve su karışımı sürün. Fırçayla ovun ve sonra durulayın.
Pas çıkarmak için kullanılan en temel ürün karbonattır. Paslı alanlara bol miktarda karbonat serpmek ve bir süre bekletmek paslı alanların temizlenmesi için yapılabilir. Bunun dışında metalden pası temizlemek için limon suyu ve tuz kullanılabilir.
Temiz bir parça bezi, musluk suyu altında ıslatın. Üzerinde 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edin. Karbonatlı bez ile kaşığı ovalayıp, pas lekesinin çıkmasını sağlayın. Gerekirse işlemi tekrar edin.
Eğer doğal bir temizlik hedefliyorsanız bir bez içerisinde limon suyu veya sirke dökerek çeliği silmelisiniz. Bebek yağı ya da zeytinyağı da çeliğin parlatılmasını sağlayacaktır. Uygulama aşamasında bebek yağını az bir miktar kuru beze döküp çeliği silin ve birkaç dakika bekledikten sonra kağıt havlu ile silin.
1 litre ılık su ve yarım bardak elma sirkesi sprey şişesine eklendikten sonra uygulamaya geçilir. Hazırlanan karışım çelik tencereye sprey şişesi yardımıyla püskürtülür. Yaklaşık olarak 10-15 dakika beklendikten sonra çelik tencerenin bir sünger yardımıyla temizlenmesi uygundur.
Sirke ve Karbonat Karışımı
Bir çay kaşığı sirkeyi, bir tatlı kaşığı karbonatla karıştırın. Bu karışımı çelik tencereye ekleyin. Üzerine az miktarda su ilave ederek kısık ateşte kaynatın. Ardından tenceredeki suyu dökün ve bol suyla tencerenizi durulayın.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Solingen çok amaçlı bıçak, tırtıklı ev bıçağı, Almanya'da üretilmiştir.
Bulaşık makinesi deterjanlarındaki kimyasallara karşı dirençlidir. Bununla birlikte, uzun keskin bıçakların sepete konması nedeniyle oluşan plastik kaplamadaki kesikler ve aşınma nedeniyle mekanik olarak hasar görebilir. Plastik kaplamada bir delik olduğunda sepetlerin metal çerçevesinden pas çıkışı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri