1-Eğer bebeğiniz memenizi ısırırsa hemen parmağınızı araya sokup meme ucunuzu çıkarmaya çalışın. 2-Isırdığı zaman hemen emmeye ara verin. Memeyi vermeyin emzirmeyi bırakın eğer ağlar ve meme isterse tekrar emzirin. Fakat tekrar ısırırsa tekrar memeyi bıraktırın ve bir daha meme vermeyin.
Emmeye ara vermeli ve bebeğiniz ağlayıp memeyi tekrar isterse tekrardan emzirmelisiniz. Bebeğiniz eğer başlıca sebep olabileceğini belirttiğimiz diş kaşıma sebebiyle meme ısıran bebekse, diş kaşıyıcılardan yararlanabilirsiniz. Buzdolabında soğutulabilen diş halkaları bebeğinizin diş etlerini rahatlatacaktır.
Bebekler ısırma eylemine dişlerinin çıkmasıyla başlarlar. Aslında bebeğin annesinin meme ucunu ısırması, bir nevi imdat çağrısı olarak da algılanabilir. Diş çıkarma evresinde damak kaşıntısından ateşe kadar türlü zorluklar yaşayan bebek, bu rahatsızlığını ısırma yoluyla annesiyle paylaşabilmektedir.
Neden ısırıyorlar, derseniz;
Özellikle bebeklerin 3-4. ay civarı damakları ve diş etlerinin kaşınmaya, ağız sularının artmaya başladığı bir dönemdir. İşte tam bu zamanda bebeğiniz dişlerini kaşımak için meme ucunuzu ısırmaya başlayabilir.
Ay civarında damakları ve diş etleri kaşınmaya , ağız suyu artmaya başladığı bir dönemdir. İşte tam bu zamanda bebeğiniz dişlerini kaşımak için sizin meme ucunuzu ısırmaya başlayabilir. Yine bu dönemde bebeğiniz etrafı fark etmeye başladıktan sonra da meme ucunu ısırmaya başlayabiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Göğüs ucu yarasına ayva çekirdeği suyu sürmek için birkaç adet ayva çekirdeğini sıcak suda bekletin. Bekleyen çekirdekler özünü suya verecektir. Bu suyu ılık şekilde meme ucuna masaj yaparak uygulayın. Düzenli uygulama sonucunda meme ucundaki hücreler onarılır ve yaralar ortadan kalkar.
Genel olarak bebekler emme başladıktan kısa süre sonra sütün akışı refleks olarak hızlanır. Bu süreçte bazı bebekler emme, yutma ve nefes almayı koordine bir şekilde düzenli yapamayabilir. Çünkü sütünüzün akışı biraz hızlı olabilir. Bu da emerken huzursuz olmasına ve memeyi bırakmasına neden olur.
Eğer bebeğiniz kucağınızda durmak istemezse göğsünüzü sunmaya devam edin ama onu zorlamamaya çalışmayın. Bu arada, süt miktarınızı korumak için mutlaka süt pompası ile sağın. Bebeğiniz hiç emmek istemezse kadehle / fincanla sütü vermeyi deneyebilirsiniz.
Silikon Sağlığa Zararsız Bir Hammaddedir
Silikon, yapısı itibarıyla kokusu ve tadı olmayan sağlıklı bir malzeme. Isı farklarına dayanıklı olması sebebiyle de kolaylıkla yıpranmıyor. Ayrıca, ultra ince yapısı sayesinde göğsünüze tam oturuyor ve emzirme sırasında size herhangi bir rahatsızlık vermiyor.
Eğer bebeğiniz memeyi düzgün tutmamış ise, dilini kullanmadan ve sadece memenin ucunu tutmuşsa memeyi ısırma hareketi yapabilir. Bu da anne meme ucunu acıtır ve yaralara neden olur. Bebekler ayrıca en sık dişleri çıktıktan sonra memeyi ısırır.
Bebeğin emerken ağlaması; biberonla beslenmeye alışmış olması, alerji, sütün hızlı akması, ağızda pamukçuk, fiziksel ve duygusal bağlanmada yetersizlik gibi durumlardan da kaynaklanabilir. Bebeğin emerken ağlamasının bir diğer nedeni; anne sütünün bebeği doyurmaya yeterli olmaması olabilir.
Bu ağlama nedenlerine karşı neler yapmalısınız? En sık görülen bebek ağlama nedenleri nelerdir? Büyüme atağı dönemler , hızlı süt akış refleksi, yavaş süt akış refleksi, besin alerjileri, bebeklik dönemi hastalıkları, dil bağı ve bir çok durum bebeklerin, beslenme sırasında ağlamalarına neden olabilir.
Genelde, ısırma diş çıkardıkları dönemden aşağı yukarı 3 yaşına kadar devam eden geçici bir alışkanlıktır. Bir yaşın altındayken, konuşma da olmadığından, ona göre ısırma, bir yerde oyun şeklidir. Bu yaş döneminde keşif amaçlı, her şeyi ağzına da götürdüğü gözlemlenir.
Bebeğinizi emzirmeye ilk başladığınızda göğüs ucunuzda biraz ağrı hissetmeniz normaldir. Göğüs uçlarının sızlaması neden olur, memenin ucu hassasiyeti neden olur öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumanız faydalı olacaktır. Memenin ucu acıması, meme ucunda ağrı ilk birkaç hafta kendini belli edip yavaş yavaş kaybolur.
Bebek, Emzirme Sırasında Sadece Meme Ucunu Kavramasın
Bebeğin iyi emmesi için ağzıyla yalnız meme ucunu değil, etrafındaki kahverengi alanı da kavraması gerekir. Bebek emmeye yaklaştırılırken, ağız mümkün olduğunca açık olmalı ve çene memeye dayanmalıdır.
Çünkü bütün bebekler büyüdükçe emmeyi azaltır ve bir süre sonra da bırakır. Bu beklenen doğal bir süreçtir. Ama bu süreç her anne bebek ikilisi için farklılık gösterir. Emzirmeyi hiçbir değişiklik yapmadan kendi haline bıraktığınızda bebeklerin sıklıkla 3 ile 4 yaş arasında emmeyi bıraktığı görülür.
Bebeğinizi emzirdikten sonra sütünüzü meme ucundan durulayarak temizlemesiniz. Çünkü maya, insan sütünde hızla büyür daha başka sorunlara neden olabilir. Her emzirmeden sonra göğüs ucunuza ılık kompres uygulayabilirsiniz. Bu yöntem de emzirirken yara olan memeye ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biridir.
Anne sütünün fazla olması anne ve bebek açısından zorlayıcı olabilir. Sütün hızlı ve tazyikli gelmesi nedeniyle bebek rahatça ememez ve bir süre sonra memeyi reddedebilir. Böyle durumlarda önce elle ya da pompayla memenin sağılıp bebeklerin emzirilmesi, ardından da soğuk kompres yapılabilir.
Diş eti kaşıntısına bağlı elin ya da parmakların sürekli ağıza girmesi, her şeyi ısırma eğilimi. Diş eti ağrısı (Ağrı bazen; kulaklara da yansır ve bebek kulaklarını tutabilir) Hafif ishal (Normal her gün yaptığı dışkılamaya göre kıvamı biraz cıvıklaşabilir ve sıklığı artabilir)
Bazen de tek bir memeyi emmek istemez, diğer memeyi emebilir. Her nasıl olursa olsun aslında meme reddi genellikle geçici bir durumdur. Bir kaç gün veya bazen birkaç hafta içinde kaybolur.
Bebeğinizi gece yatırmadan önce biraz sarılın ve sallayın. Bu, bebekleri her zaman sakinleştirebilir, ancak özellikle yatmadan önce herhangi bir rahatsızlığı yatıştırarak uykuya hazırlanmasına yardımcı olabilir. Masaj yapın. Küçüğünüz uykuya dalarken, temiz parmaklarınızla diş etlerine masaj yapın.
Bebeklerin belirli dönemlerde meme reddi olabilir. Bu sıkça karşılaşılabilen bir sorundur. Bebeğin memeyi hiç istemiyor olması, emerken kafasını çevirmesi, çok kısa süre emip bırakması ve hiç memeye gelmek istememesi meme reddi olarak tanımlanabilir.
Prolaktin salgısı doğumdan sonra bazı annelerde hemen, bazılarında 4 gün içinde artmaya başlar. Kan damarları, memede süt yapımı için gereken maddeleri süt hücrelerine taşır. Prolaktin etkisiyle memeler sütle dolar. Bu sürede memede kan damarları daha çok kan taşır ve memeler sıcak ve sert olur.
Eğer bebeğin karnı tok, altı temiz, ateşi normal, ortam ısısı iyi ise, yani ağlamasını gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorsanız nedeni kolik olabilir. Nedensiz ağlamalar genellikle akşamları olur, çünkü bebek günün yorgunluğunu atmaya çalışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri