Doğal ve bitkisel yöntemlerle terleme önlenir mi? Doğal ve bitkisel yöntemlerle aşırı terlemeyi önlemek mümkün değildir. Bununla beraber olumlu etki edip ter kokusunu azaltmada katkı sağlayabilirler. Örneğin; aloe vera jeli ile kabartma tozu, limon suyuyla tuz karışımları gibi.
Kullanım Alanları: - Yetişkinlerde ve bilhassa kilolu hastalarda terlemeyleoluşabilecek pişik ve kızarıklıkları önler. (Meme, koltuk altı, apış arası vevücudun kıvrım bölgeleri vb.)
Koltuk altı kararmasını önlemek için aloe verayı taze olarak uygulamak gerekir. Yaprağı kestiğinizde içinden akan jeli koltuk altınıza sürün ve masaj yapın. Jeli koltuk altınızda 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın.
Aşırı terleme sorunu daha çok koltuk altı bölgesinde yaşanmakla birlikte ayaklarda da ortaya çıkabilmektedir. İçerisine adaçayı, papatya, kekik ve deniz tuzu attığınız ılık suda ayaklarınızı dinlendirerek, terleme probleminin yarattığı rahatsızlıkları hafifletebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Driclor aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olmak için karşı özel olarak geliştirilmiş etkili bir roll on antiperspiranttır. Driclor aşırı terleme (hiperhidroz) görülen ve normal koşullarda dahi aşırı terleyen insanlar için kullanılabilir.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
Bu önlemler; deodorant kullanma, sistemik antikolinerjik ilaçlar, iyontoforez ve botoks uygulaması şeklinde özetlenebilir. Botoks uygulamasında koltuk altı, avuç içi veya ayak tabanına oldukça küçük iğnelerle müdahale edilir. Bu sayede ter bezlerinde sinir iletisini etkili bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Özcan, “Tıpta hiperhidroz olarak geçen aşırı terlemeye karşı doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Başta elma sirkesi olmak üzere, papatya, ısırganotu, ve ada çayıyla hazırlanan bitkisel karışımlar terleme soruna çözüm olabilir” dedi.
Aloe vera zengin antioksidan ve vitamin içeriği sayesinde yaşlanma karşıtı etki gösterir. Elastin ve kollajen liflerin üretimi konusunda cildin daha esnek olmasını sağlarken, kırışıkların oluşumunu engeller.
Yani vazelin burada kütiküla gibi iş görmüş ve terlemeyi engellemiştir. O yüzden su buharı çıkışı olmamıştır. Vazelin sürmediğimiz yaprak ise terleme yaptığı için poşetin iç kısmında su buharı bulunmuştur.
Aynı zamanda terlemeye karşı da birebir olan pudra, terlemeyi azaltarak terli görünümde kurtulmaya yardımcı olur. Sık yağlanan saçların da kurtarıcı olan pudra saç diplerine biraz serpilerek yağı emer ve yağlı görüntüyü almış olur. Bebek pudrası cilt bakım alanında da çok fazla kullanılmaktadır.
Bakterilerin oluşumunu önlemek için çay ağacı yağını duş öncesi koltuk altınıza sürebilirsiniz. Antibakteriyel özelliğe sahip sabun ve duş jelleri ile her gün duş alarak terlemeyi ve ter sonrası oluşan kokuyu en aza indirebilirsiniz.
Aşırı terleme yani hipertiroidi'ye neden olan rahatsızlıklar arasında psikiyatrik hastalıklar, andropoz ya da menopoz, obezite, şeker hastalığı, böbreküstü bezi rahatsızlıkları ve çeşitli enfeksiyonlar sayılabilir.
D Vitamini Eksikliğinin Etkileri Nelerdir? Baş ve boyun bölgesinde aşırı terleme; D vitamini eksikliği sonucu vücut ısısında artış meydana gelmektedir. Vücut aktivitesinin normal olması halinde bile vücut ısısının yükselmesi ile terleme oluşmaktadır.
Aşırı terleme genel vücut terlemesi şeklinde ise nedeni araştırılır ve nedene yönelik tedavi yapılır. Primer bölgesel terlemede cerrahi ve cerrahi olmayan tedavi seçenekleri vardır. Cerrahi olmayan tedavide bölgesel uygulanan veya ağızdan alınan ilaçlarla terlemenin azaltılması sağlanır.
Sebebi, kılların vücut kokusuna yol açabilecek bakteriler için bir yuva haline gelebilmesidir. Sanılanın aksine, koltuk altı kıllarınızı tıraş etmek veya düzeltmek terlemenizi engellemez, sadece ter önleyici veya deodorantın daha etkili çalışmasını sağlayarak vücut kokusunun azalmasına yardımcı olur.
Deodorant ve antiperspirantlar (ter önleyici) vücutta üretilen ter kokusunu bastırmak için kullanılan kozmetik ürünlerdir. Antiperspirant ürünler, cilt yüzeyine ulaşan teri engelleyerek kokuya neden olan bakterileri azaltmaktadır. Deodorantlar ise antimikrobiyal içerikleriyle vücut kokusunu önlemeye çalışmaktadır.
Durduk yere terlemek, şeker, tansiyon, kanama, kalp krizi, sıcak çarpması, nörolojik hastalıklar ve çeşitli psikiyatrik hastalıkların belirtisidir. Aynı zamanda baharatlı yiyeceklerin fazla tüketimine, aşırı alkollü içecek içmeye ve kafeine bağlı olarak da görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri