Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir.
Domatesli Sulu Makarna (12+ Ay)
Az suda suyunu çektirerek pişirmek en doğrusu olacaktır. (Ben biraz sulu bırakıyorum bilerek, domates soslu makarnaya çok yakışıyor. Hem makarnaya ilk defa başlayacak olan bebekler, hafif sulu kalmış makarnayı daha kolay yutacaklardır.)
Makarna piştiğinde içerisine tuzsuz tereyağı ve zeytinyağı dökülüp karıştırılır. Ilıyınca ya da soğuyunca yoğurt ile verebilirsiniz.
Bir tencereye bolca su koyup kaynatın ve kaynayan suya bir avuç makarnayı atın. Tencerenin üstüne buharda pişirme aparatını koyun ya da bir rende koyabilirsiniz. Küp küp doğradığınız havuç ve patatesi üstüne koyarak bu şekilde makarna pişerken onların da buharda pişmesini sağlayın.
1 Yaşındaki Bebek İçin İdeal Beslenme Rehberi
6 porsiyon (1/4-1/2 dilim ekmek, muffin ¼-1/2, sade kraker 2-3 tane, kuru tahıllar ¼ -1/3 kupa, pişmiş tahıl, pirinç, makarna ¼-1/3 kupa)
İlgili 22 soru bulundu
9-10-11-12 Ay Bebek Beslenmesi. 9, 10, 11, 12 Aylik bebekler icin beslenme icin pilav, makarna, kıymalı etli sebze yemekleri, kıymalı dolmalar, kaşıkla ezilerek çocuğa yedirilebilir.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir. İstenirse sebzeli veya kıymalı sos da koyulabilir.
Karbonhidrat, protein ve lif açısından zengin olan makarna, bebeklere 7-8. aydan itibaren verilmeye başlanabilir.
Ancak bebeğin tüketmesini sağlamak için hiçbir ek gıda tuz veya şeker ile tatlandırılmamalıdır” uyarısında bulundu. “Bebeklerin 1 yaşından önce tuza ihtiyaçları yoktur” diyen Şengel'in verdiği bilgiye göre, tuz tüketimi bebeğin hassas olan böbrek işlevini bozabilir, kan basıncını yükseltebilir.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Kahvaltı öğününde tahıllar da eklenmelidir. Özellikle ekmek, tam buğday ekmeği, ev yapımı şekersiz bisküvi kahvaltı için kullanacağız tahıllardan olabilir. Diğer hayvansal proteinlerden olan et olarak da dana ve kuzu eti iyi çekilmiş kıyma şeklinde 1 çorba kaşığı miktarında sebze pürelerinin içine eklenmelidir.
7 aylık bebeğin katı gıdaya geçişi için en doğru bakliyat ürünü, pirinç. Pirinci az miktarlarda ve iyi pişmiş olarak çorbalarda kullanabilirsin. Yulaf ve yulaf ezmesi, bebeğin için besleyici bir alternatif olabilir.
Anne sütüyle beslenmenin mümkün olmadığı veya anne sütü alımının azaldığı durumlarda çocuk devam sütü ile bebeğinizin sağlıklı gelişimini destekleyebilirsiniz. 12. ayda artık bebeğinizin sizin sofranızda yer alabilir ve az tuzlu, az yağlı ev yemekleri tüketmeye başlayabilir.
Bebek pilavı, 6 ay ve üzeri yaştaki bebeklerin zevkle yiyeceği lezzetli bir yiyecektir. Henüz yeni 6 aylık olmuş bebekler, farklı şeyler yemeye farklı şeyler tatmaya ihtiyaç duyar. Bebek pilavı, bebeklerinizin sizin gibi pilav yemesini sağlayacak, hem de bunu sağlıklı bir şekilde yapacak olan bir besindir.
Tencereye alıp pişirip soğumaya bırakalım . Makarnayı ve bezelyeyide ayrı yerlerde pişirip soğutalım. Yoğurt bir kaseye alıp çırpalım.Makarna,havuç , patates,bezelye yi ekleyelim. Dere otunuda minik minik doğrayıp üzerine ekleyip servis edelim.Yarasın şifa olsun.
1 yaşına kadar tuz yasak!
1 yaşını doldurana kadar bebeğin tuza ihtiyacı yok ve sağlığı için de kesinlikle verilmemesi gerekir.
Sağlıklı bebekler için 8. aydan itibaren kullanılabilir.
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
7 aylık bebek neler yiyebilir? Patates, havuç, bezelye, iki kez çekilmiş kuzu kıyması, pekmez, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı, turunçgiller ve çilek dışındaki meyveler, kabak, ev yoğurdu gibi besinleri tüketebilir.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Yukarıda belirttiğim şekilde bir gündüz beslenmesi düzeni olan 1 yaşındaki bir çocuk gece aç kalmaz. Çocuk uyumadan önce süt içmeye çok alışmışsa yarım saat önce sadece anne sütü ya da devam sütü verilebilir (içine bisküvi katılmamış). Yalnız biberonuyla yatmasına izin verilmemelidir.
1 yaşında bebeğiniz artık hemen hemen her besini tüketebilir. Artık ev yemeklerine ve sofra alışkanlıklarına alışmış olur. 1 yaş dönemi, bebeğinizin beslenme alışkanlıkları kazanmasında oldukça önemli ve zorlayıcı bir dönemdir. Bu dönemde besin reddi ile karşılaşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri