Bir bebeğin altının günde ortalama günde en az 6-7 kez değiştirilmesi gerekebilir. Hatta yenidoğan döneminde ı bebeklerin daha sık kaka yapıyor olmasından bu sayı fazlalaşabilir. Altı temiz olan bebekler daha rahat ve huzurlu olurlar ve daha az pişik sorunu yaşarlar.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir. Yine de saatlere bağlı kalmadan bebeğinizin rahatsız olduğunu fark ettiğiniz her an altının temiz olup olmadığını kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 6 ya da 7 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4'e düşmektedir. Bebeğiniz gece uyumadan önce uykusunu tekrar bölmemek adına altını temizleyip yatırabilirsiniz. Alt değiştirme işlemi oldukça kolaydır.
Yenidoğan döneminde bebeğin altının kuru tutulması için sık olarak altının değişmesi gerekir. Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir.
1 numara bebek bezi çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlilik kalite bakımından da farklılık gösterir. Numara olarak değişiklik gösterse de yeni doğan için bir numara idealdir ve ilk altı ay kullanıma müsaittir.
İlgili 44 soru bulundu
Bir ile üç ay aralığındaki küçükler için uygun boyutta hazırlanan 2 numara bebek bezi kalitesi ile güvenli kullanım olanağı sağlar. İç ve dış yapısı ile hassas şekilde üretilen ürünler çocuklarınızın rahat ve ferah hissetmesine yardımcı olur.
Bu sebeple de gün içerisinde özellikle ilk aylarda 7-12 adet arasında bez değiştirilmelidir. Bebekler günde kaç bez değiştirir sorusunun da cevabı bu şekilde direkt olarak açıklanabilir. Yenidoğan bebekler doğdukları dünyaya yabancılık çekerler ve adapte olmaya çalışırlar.
Beslenme ile barsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrasında bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir. Bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirli ise yıkayabilirsiniz. Hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. Bebeğin cildi çok hassastır.
Aynı zamanda her insan dışkısı toprağa karıştığında Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kuralları ihlal edilmektedir. Buna göre teorik olarak bebek bezlerini de ayrıştırmadan çöpe atmak SAĞLIKSIZ ve İLLEGAL bir işlemdir.
Bir bebeğin altının günde ortalama günde en az 6-7 kez değiştirilmesi gerekebilir. Hatta yenidoğan döneminde ı bebeklerin daha sık kaka yapıyor olmasından bu sayı fazlalaşabilir. Altı temiz olan bebekler daha rahat ve huzurlu olurlar ve daha az pişik sorunu yaşarlar.
Bebeğinizin cildi ortalama ilk 6 ay gelişim süreci içerisinde olacağı için ıslak mendil seçimini de yenidoğan bebeklere uygun hassas cilde özel olacak şekilde yapmalısınız. İlk 6 aydan sonra yenidoğan ıslak mendilini kullanmaya devam edebilirsiniz. Bebeğiniz için bir zararı olmayacaktır.
Doğumdan sonraki ilk dakikalarda bebeğin idrar yapması aslında gayet iyi bir göstergedir. Eğer bir bebek hayatının ilk 24 saati hiç idrar yapmadıysa bu böbrek hastalıklarının bir bulgusu olabilir.
Çocuğun altını değiştirirken, mümkün olduğunca babası ve kardeşleri dahil olmak üzere, başkasının yanında değiştirilmemelidir. Mümkün olduğunca anne dışında başkası çocuğun altını değiştirmemelidir. Çalışan annelerde ise, bakıcı dışında, yani bakıcı ve anne dışında, kimse çocuğun altını değiştirmemelidir.
Bezi konulmadan önce;
Eğer bir silmede temizlenmediyse, bir tampon alarak aynı şekilde yukarıdan aşağıya doğru bir kez daha silinir. Daha sonra makatı ve poposunun yanları da silinerek, kirli bez bebeğin altından alınır. Temiz bezi konulmadan önce bebeğin altı tülbentle ve yumuşak hareketlerle kurulanır.
2 Aylık Bebek Günde Kaç Kere Kaka Yapar? Bebeğiniz günde 6 ila 10 kez bez değişimine ihtiyaç duyabilir. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin haftada bir kaka yapmasının normal olduğu gibi günde 5-6 kez kaka yapmaları da normaldir.
Bebeğinizi emzirirken artık bir süre sonra bebeğiniz emmeyi bırakıyorsa, tüm çabanıza rağmen memeyi tekrar ağzına almak istemiyorsa bu doyduğu anlamına gelir. Bebekler doyduktan sonra mutlu görünür. Bu durum bebeğinizin doyduğunu anlamanız açısından önemlidir.
Aile büyüğü banyo suyunu hazırlar. İçine taş, buğday, altın, gümüş, çeşitli mevsim çiçekleri veya gül yaprakları, nazar boncuğu atar. Suya atılacak tüm malzemelerin dezenfekte edilmesi veya temiz olması gerekir. Banyo yaptıracak aile büyüğü abdestini alır, ardından bebeğe hazırlanmış sudan 40 tas döker.
Yenidoğan bebeklerin yeterince beslendiği şu belirtilere bakılarak anlaşılabilir: Her seferinde aynı süre boyunca emzirilir. Doğumun ardından 5. günün sonunda günde en az 5-6 bez değiştirilir. Bebek, yaşına göre normal kilodadır.
Uzun süre bebeğinizin altını değiştirmediğiniz de bebeğiniz de pişik olabilir. O nedenle bu konuya dikkat edilmelidir. Uzmanlara göre yeni doğan bebeklerin altını değiştirme sıklığı gündüz 7 ya da 8 defa olması gerekir. Bu sıklık 6-7 aydan sonra gündüz 3 veya 4'e düşmektedir.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
Birçok bebek, tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar.
Göğüslerim çok yumuşak, bu sütümün olmadığı anlamına mı geliyor? Göğüslerin yumuşak olması sütün yetersizliğini göstermez. Bebeğinizi düzenli olarak emzirin.
- Önceki aylarda olduğu gibi bu ayda da bebek hoşnutsuzluğunu, huzursuzluğunu ağlayarak, bağırarak ifade edebildiği gibi memnuniyetini de gülümseyerek, neşeli sesler çıkararak belli edebilir. - Verdiği tepkiler anne baba tarafından anlaşıldığında güvende hisseder, mutlu olur, sevildiğini hisseder.
Bebeğin kilosu, anne sütünün yeterli olup olmadığını gösterir. Yaklaşık bir hafta içinde anne sütü artınca bebek günde 25-30 gram, haftada 200 gram alırsa, bu anne sütünün yettiğini gösterir. İlk üç ayda iyi beslenen bebekler ay başına ortalama 800-1000 gram alır.
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri