Güney Afrika kökenli olup çok sevilen buz çiçeği, sadece güneş gördüğünde açan güneşin gitmesi ile kapanan bir bitkidir. Göz alıcı ve neredeyse fosforlu denebilecek çiçekleriyle ekildiği toprakta halı gibi yayılır.
Kökten ayırma yöntemi ile çoğalttığınızda elde etmiş olduğunuz çiçeğin dallarını istediğiniz bir alana ekebilirsiniz. Tohumlarını ekeceğiniz zaman ise tohumlarını istediğiniz bir alana ekebilirsiniz. Tohum kullanarak çoğaltma işlemi oldukça basit bir işlemdir.
Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.
En geç 25 Mart Pazartesi günü kargoya verilir. Otsu olup, çok yıllıktır. Dalları sürünücü karakterdedir, yeri halı gibi kaplar.
Boyu 20-30 cm olup, anavatanı Güney Afrika'dır. Tam güneş, ılıman iklim ister. Soğuğa dayanıklı değildir. Korunaklı yerlerde yetiştirilmelidir.
İlgili 32 soru bulundu
Buz Çiçeği Bakımı
Güneşli ve sıcak bir ortamı sever. Saksıda yetiştirilecekse, saksının altına drenaj delikleri açılmalıdır. Toprağı, kumlu ve iyi drene edilmiş olmalıdır. Sulama sıklığı, toprağın kurumasına göre ayarlanmalıdır.
İyi drene edilmiş, kumlu toprak karışımlarında sağlıklı bir gelişim gösterir. İyi drenaja sahip toprak karışımı ve kullanılan saksı seçimi bitkinin sağlıklı yaşaması için önemli noktalardır. Buz çiçeğinin bulunduğu toprak kurudukça sulaması yapılmalıdır.
Ilıman bölge bitkisi olduğundan uzun süreli kışların ve şiddetli donların olduğu bölgelerde önerilmez. Kuraklığa dayanıklıdır. Sudan tasarruf sağlar. Buna rağmen ıslak ve nemli topraklara da dayanım gösterir.
Acem Halısı Tohumu (100 Tohum)
Yaz kış yeşil ve çiçekli bir yer örtücü olarak düşünülebilir. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim.
Soğuğa ve susuzluğa dayanıklı olan mezar çiçeklerinden bazıları acem halısı, kasımpatı, kaz ayağı, sardunya ve buz çiçeği olarak sayılabilir. Mezarlığa dikilecek bitkiler için mezara uygun boyutta çukurlar açılır ve bu çiçekler yerleştirilir.
Acem halısı, buz çiçeğigiller familyasının ince yapraklı pembe renkli türleridir. Acem halısı çiçeğinin yaprakları küçük, ince çubuk şeklinde, yumuşak ve pütürlüdür. Dalı incecik ve kısa sert tüylüdür. Acem halısı bir kış çiçeğidir, soğuğa dayanıklıdır.
⏩ Spati bitkisi soğuğa dayanıklıdır ve kolay kolay soğuktan etkilenmemektedir.
Buz Çiçeği Tohumu (100 Tohum)
Bitki hassas olduğu için yaya trafiğinden uzak bir şekilde ekilmesi tavsiye edilir. Yaz kış yeşil ve çiçekli bir yer örtücü olarak düşünülebilir. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz.
Bitkilerin hızlı büyümesini sağlamak için, iyi drenajlı ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, büyüme hızlarını önemli ölçüde etkiler. Kompost ve organik gübreler kullanarak bitkilerinizin topraktan gerekli besinleri almasını sağlayın.
Saksılardaki Çiçekleri Sulama
Saksı çiçeklerini saksı alt deliğinden birkaç damla da olsa su sızacağı ölçüde suyla sulamanız gerekir. Zira alt taraftan ortaya çıkan su toprakta kendiliğinden meydana gelip duran kökü çürüten- zehirleyen maddeleri de yanına alır ve toprak bu durum sayesinde her daim sağlık içinde kalır.
Acem Halısı (Mezarlık Örtücü) Hakkında
Mezarlıklar için kullanabileceğiniz çok yıllık bir bitkidir.
Acem Halısı Çiçeği, bol güneşli alanlarda yetişir. Dolayısıyla, bahçenizde veya çiçek tarhanızda güneşli bir yere dikin. Toprağı nemli tutun, ancak suyu fazla kaçırmayın. Sulama işlemi, toprağın nemine göre ayarlanmalıdır.
Acem Halısı Çiçeği Özellikleri
Çok yıllık bir bitki olmasından dolayı her mevsim çiçek açabilir.
soğuk, itici, suratsız, kasıntı, kibirli, kaprisli ve meymenetsiz tip kadınlar için ege ve trakya yöresinde kullanılan bir deyim * olup, genellikle orta yaş ve üstü kadınlar tarafından yine kadınlar için kullanılır.
Vazodaki çiçek aranjmanlarımız genellikle oasis dediğimiz çiçek süngerinde gelir. Her gün vazonun ağzı dolana kadar su eklemeniz çiçeğinizin ömrünü uzatacaktır.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
Gerekli nemi sağlamak için: Buz
Özellikle orkideleri canlı tutmak için haftada bir kez saksının dibine buz koymak orkideye gerekli nemi köklerine kadar almasını sağlayacaktır.
Genel olarak, bitkilerinizin saksı değişimi için en iyi zaman, bitkinin aktif büyümede olduğu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Sonbahar da ekim için iyi bir zamandır, ancak bitkiyi kışa getirmeden en az üç ila dört hafta önce saksı değişimi yapmaya çalışın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri