Evlerinizde hazırladığınız kuru pasta hamuru, buzdolabında muhafaza ettiğiniz takdirde bir hafta; derin dondurucuda ise üç aya kadar dayanıklılık göstermektedir. Kuru pasta hamurunu derin dondurucuya atmadan önce bir yuvarlayıp sertleşmesini bekleyebilirsiniz. Böylelikle hamur, şeklini koruyarak donmuş olur.
Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Ekmek, kurabiyeler yerine kuru havayı emecek ve bayatlamalarını önlemeye yardımcı olacaktır. Düzgün yapıldığında, yumuşak kurabiyeler buzdolabında üç gün ve dondurucuda üç aya kadar dayanır.
Kurabiyelerin sertleşmemesi için, yanlarına bir, iki dilim kabuklu elma koyun. Elmanın yayacağı nem sayesinde kurabiyeleriniz 2 hafta boyunca taze kalacaktır. Kurabiyelerinizi buzdolabı poşetine koyup, buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz.
Ay kurabiyesi gibi tatlı kuru pasta çeşitlerini saklarken kullanacağınız saklama kabının içerisine bir peçete koyarak kabın içerisinde birikebilecek nemi çekmesine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca kuru pasta çeşitleri saklarken kullanabileceğiniz saklama kaplarını buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Kuru pasta hamurunu derin dondurucuya atmadan önce bir yuvarlayıp sertleşmesini bekleyebilirsiniz. Böylelikle hamur, şeklini koruyarak donmuş olur. Pişirmeden önce ise bir gece boyunca buzdolabında bekleterek çözünmesini sağlayabilirsiniz.
PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.
Tatlı yada tuzlu istediğiniz kurabiye hamurunu yapın. Hamurun yarısını dilerseniz pişirin yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın. Bir kaç gün içinde istediğiniz zaman çıkarıp çözülünce top top yapıp pişirin. Tadında hiç bozulma olmuyor.
Derin dondurucuda saklamak içinde uygundur. Yine hava almaz bir kap içerisinde çikolatalı çatlak kurabiye yi 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Islak Kurabiye Buzlukta Saklanır Mı? Islak kurabiye hamurunu pişirmeden ve şerbetiyle birleştirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Şerbetli kurabiye servis aşamasına getirdikten sonra saklanması kurabiyenin kurumasına sebebiyet verebilir.
Pişmiş kurabiyeleri 3-4 aya kadar kilitli buzdolabı poşetinin içerisinde, buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden önce çıkarıp fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında bir süre ısıtın. Ardından afiyetle tüketin.
Hemen pişirecekseniz buzlukta bi 15 dakika bekletip dilimleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta dilediğiniz kadar bekletip daha sonrası için saklayabilirsiniz.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek tüketebilirsiniz ya da buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz.Yemeden 10 dakika önce çıkarıp pudra şekerini serperek ikram edebilirsiniz.
Buzluktan çıkan kurabiye tekrar dondurulur mu? Dondurulup çözülmüş gıda, bozulma sürecine kaldığı yerden devam ediyor. Ancak çözüldükten sonra yeniden dondurulursa, ikinci kez çözüldüğünde bakteriler çok hızla çoğaldığı için zehirlenme riski artıyor.
Kurabiyeleri sakladığınız kabın kapaklı olması çok önemli. Kapaklı kaplar yerine kavanozları da tercih edebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, tabanına ve kurabiyelerin aralarına yağlı kağıt koymak; kurabiyelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Yağlı kağıt yerine lavaş veya tortilla ekmeği de kullanabilirsiniz.
Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz. Kurabiyeleriniz çok sert olduğunda rondodan geçirerek ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak cheesecake tabanı olarak da değerlendirebilirsiniz.
Misket kurabiye, piştikten sonra buzlukta saklayabileceğiniz nefis bir tuzlu kurabiyedir. Hamurunun sirkeli oluşu, tazeliğini uzun süre korumasını sağlamaktadır.
Kapaklı saklama kaplarının içerisinde de kurabiyelerinizi uzun süre saklayabilirsiniz. Gün ışığından uzak bir yerde ve buzdolabında muhafaza etmemeye de özen gösterin.
Kalan kurabiyeleri ufalayıp az yağlı tavada ısıtın. İsterseniz badem, fındık, tarçın ya da çikolata parçacıklarıyla karıştırın. Muhallebi, dondurma ya da yoğurt üzerine serpiştirin. Yeterince kurabiye kaldıysa ufaladıktan sonra biraz erimiş tereyağı ile karıştırıp kek tabanı ya da pay hamuru yapmak için kullanın.
Mayalı hamur, buzluğa konulabilen malzemelerden biridir. Bunun için hamur mayalanmaya başladığında parçalara ayırın ve yoğurun. Ayırdığınız bezeleri streç film ile güzelce sarın. Daha sonra hamurları kilitli poşetlere koyup ağzını kapatın.
Pişirdiğiniz kurabiyeleri, soğuduktan sonra hava almayan kaplara koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olduğu anda buzluktan çıkarıp kendi halinde çözünmesini bekledikten sonra hemen tüketebileceğiniz kurabiyeleriniz de her an hazır. Afiyet olsun.
Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür.
Oda sıcaklığında, petek üzerinde çözdürme işlemi yapılmamalıdır. Bu bakteri ve mikroorganizmaların daha çabuk üremesine neden olur. Bu yüzden şoklanmış donuk pastalar +4 derecede buzdolabında 3-4 saat süre ile çözülmesi beklenmelidir.
Üstüne buzdolabı poşeti serilir, bir kat daha kek dizilir. Böylece saklama kabına koyulur sırayla hepsi. Kalan kenarları da elimizle yada robotta ufalayıp buzdolabı poşetine koyuyoruz. Bunu da kekleri yaparken etrafına bulamak için yanına koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri